Új hozzászólás Aktív témák

  • Roachy

    senior tag

    válasz Horváth Istv #1382 üzenetére

    Szia!
    A premiere mindenképpen újra fogja kódolni, kivéve ha valami tömörítés nélküli codec-et használsz, ahogyan azt qnadam is írta. Akár az uncompressed avi. És igen, ebben az esetben sokat fogsz költeni tárhelyre.
    De amúgy tényleg minimális a minőségromlás, ha a megfelelő formátumot használod. Az hogy melyiket érdemes nagyban függ attól is hogy mi a célod a végtermékkel.
    Orkonak is igaza van abban hogy minden egyes újraexportálás ront a minőségen. Ezért valóban, ha kicsit is felmerül az igény, hogy egy anyagot újra használsz, ne töröld a project-et.
    Ha semmi mást nem csinálsz csak nyers vágásokkal szerkeszted az anyagot, arra vannak más programok amik ezt veszteség nélkül tudják. Pl Avidemux, Virtualdub, Adobe prelude. Az hogy melyik milyen formátumot képes kezelni, nem tudom utána kell nézni. Én nem igazán használom ezeket.
    Ha 4K-ból csinálsz Fhd-t, egy dologra kell figyelni, hogy 4K-ban szerkeszd és csak az exportnál tedd FHD-ba.
    Amúgy egy adott minőségű felvett anyagból, egyszerű export beállításokkal, még legjobb esetben is csak azonos minőséget tudsz kihozni, jobbat semmikép. 4K-nál is a leméretezés arra jó, hogy a végtermék olyan lesz, mintha az lenne a FHD felvett anyag.

Új hozzászólás Aktív témák