Hirdetés
Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
Gondolkodtam, megnyissam-e. Tudom-tudom, van már alkoholizálós topik, mégpedig itt: Bővebben: link. De a sör NEM CSAK egy a sok alkoholos ital közül. A PH! javarészt hím egyedekből áll, gondolom nem szorul különösebb magyarázatra . A sör több annál. Nem feltétlenül, csak a totális beájulás eszköze lehet. Sörözni lehet baráti társaságban, jó hangulatban, pár korsó jófajta sör mellett eltöltve az estét, vagy épp a tv előtt, meccset nézve. Jól esik a nyári nagy melegben, szomjasan, vagy egy adag pacalpörkölt után bármikor. Életünk része, mégha a nők nem is mindig örülnek neki. Mint ahogyan a sör egyenes következményének, a sörhasnak sem. De kit érdekel
Szerintem ez lesz az a topik, amit senkinek sem lesz szíve bepanaszolni, bezárni, bezáratni Jobban hozzátartozik az életünkhöz, mint a CS, vagy az UT.
Itt lehetne értekezni a különböző sörfajtákról, akár különlegességekről is, ajánlani sört, sörözőt. És úgy általában minden, ami kapcsolódik hozzá.
Az áldásos hatásairól nem is beszélve... felvidít, megnyugtat, ha kell, elaltat. Kell ennél jobb?
[Szerkesztve]Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
GombócArtúr
senior tag
Szeretem a sört! Szeretem az olcsó sört! Szeretem a jó sört! Szeretem a Kőbányait (hazai) és az Arany Ászokat.
Nem szeretem a Szigetes hígitott söröket, illetve én igen, a pénztárcám nem, túl jól csúsznak....
A Borsodit sem szeretem mert rossz az íze. És az ''import'' német nevü söröket, 75forintért biztosan felejthetetlen élményt nyújtanak.''Ha meghalok, az angyalok, a dossziém láttán, fejüket csóválják hogy bizony, ez csúnya látvány.''
-
-Jackson-
őstag
jótopik!
egyik legjobb amit ittam az a hoegaarden forbidden fruit-ja volt (remélem jólírtam). 10% feletti alkoholtartalom, piros szín, fantasztikus íz, hmmm.... csak az ára nemtúl szimpi, de úgyis ünnepnapokra való. a szürke hétköznapokra marad a hejjnekem, altatónak pedig a bivaj (jó, tudom ly)
ui.: a sörhas cserébe csak álom marad...الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]
-
SpiT
tag
Nekem sok haverom van, aki nem szereti sört. Nem tudom megérteni, hogy nem lehet szeretni... Nekem sem a kedvenc piám, amit csak ugy iszok szabadidömben, de buliban pl egy nagyon jó dolog!
Winbond BH-5 rlz ;]
-
Agostino
addikt
Üdv.
Nem nagyon jönnek a hsz-ek, ezek szerint a sörpocak nagy, és nem fér senki a billentyűzethez?
Na nem gonoszkodom. Adok is rögtön egy linket : Bővebben: link. Itt szerintem minden német sörmárkát megtaláltok. Minden márkának van egy link, jó csemegézést.
A másik. Nem tudom jártál/jártatok-e Horvátországban? Én a családdal Brac szigetén töltöttem el egy kicsivel több mint egy hetet. Volt ott egy sörfajta, aminek azt hiszem Zlat volt a neve, és egy kecske volt a címerén. Nagyon finom sör volt, megvolt a maga aromája, és sajnos Magyarországon még sehol sem láttam. Aki jár arra, mindenképpen kóstolja meg. 5-6 kuna volt azt hiszem az ára, ugyhogy abszolut megfizethető.hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Dilikutya
félisten
válasz GombócArtúr #2 üzenetére
Szerintem nem rossz a Borsodi. Fesztiválokon azt szoktam inni. Persze nem csapoltat. Az olcsóbb sörök közül még a tűrhető kategória. A Soproninál mindenképp jobb. Sokáig azon éltem a törzshelyemen, de mostanában már nem birnám meginni. Ha tehetem, inkább Amstelt, Drehert iszok. Van egy hely, ahol Tuborgot (mert ott azaz alapsör ). Az olcsó, import sörökkel, meg a hazai olcsóságokkal, Sárkányékkal az a baj, hogy az ízük is elég sárkányos Volt erről az indexen egy cikk, én fetrengve röhögtem rajta Azoknak az alkoholtartalma is kevesebb általában.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
GombócArtúr
senior tag
Igen ''azokról'' a sörökről beszéltem. Olvastam a cikket szerintem. Én nagyon kesernyésnek találom a borsodit...
Ja, Romániában nagyon baró sörök vannak és jó olcsón! A tengerparton ittuk a Tuborgot cirka 150forintért. Ééééés lehet venni sört műanyag kétliteres palackban (SKOL a márkája) ami 300-350ft ba jön ki. Kiadós és finom!''Ha meghalok, az angyalok, a dossziém láttán, fejüket csóválják hogy bizony, ez csúnya látvány.''
-
Esmein
nagyúr
Az egyik legjobb sör(ár/érték) a Kanizsai söröcske, egy nagy multinál lehetett kapni 2 hete üvegest, 59 huf+ üveg, de nagyon fincsi, és a dréher gyártja, na az nagyon megy, mikor már burzusjok vagyunk akkor szokott soproni befigyelni vagy heineken... Nagyon jó dolog még a tiszapartra kiülés pár doboz/üveg söröcskével. Ami érdekes, hogy régen nem szerettem a sört mert keserű, most viszont szomjoltónak is nagyon jól esik
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
LJoE
senior tag
barna Leffe csapolva, nah az sör imádom
ha világos akkor meg Carlsberg vagy Zipfer
a sörhasat meg hagyjukHa a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye!
-
Zoltán
őstag
válasz GombócArtúr #2 üzenetére
Azok a sörök tényleg német sörök. Csak azért 75-100 HUF, mert No-ban hoztak egy ''doboztörvényt'' minek értelmében nem lehet ott eladni dobozos sört/... ,mert környezetszennyező. A legyártott raktárkészletet meg most vagy kiöntik, vagy inkább átdobják keleteurópába olcsóért. Még mindig jobban jár, mintha kiöntené. De ha mondjuk ugyanazt a német márkát egy kocsmában veszed csapolva, akkor már rendes ára van, nem olcsó. Mert ott ugye nem a törvény miatt keleteurópára öntött, otthon eladhatatlan változatról van szó.
-
GEIL
addikt
Hmmmmm....nyami.
finom hideg-habos söröcske.....dejó is az !!!------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
GombócArtúr
senior tag
jójójó hallottam róla. Ennek ellenére az összes ilyen sör -amejjel találkoztam a megamarketek polcain - dobozán rá volt írva kis betűkkel a gyártóhely, ami érdekes módon mindig egy magyar város volt. Talán kiexportálták a ''minőségi'' sört nyugatra hogy aztán most visszahozzák és olcsón eladják?
''Ha meghalok, az angyalok, a dossziém láttán, fejüket csóválják hogy bizony, ez csúnya látvány.''
-
-Jackson-
őstag
egyik ilyenféle sörrel voltmár gondom. mégpedig a steininger nevűvel. este megittam egy-max két dobozzal, reggel vérvörös szemekkel keltem + szemviszketés ezerrel. aztán még azislehet hogy faternek attóllet allergiás rohama. vagyis én erre gondolok, mivel nálamis ilyen allergia-szerű tünetek jelentkeztek tőle. a többi olcsófajtától semmibajom, csak ezaz egy.
الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]
-
Zoltán
őstag
Amúgy az Én kedvenceim a Lengyel sörök. Sokkal jobbak mint a jónak kikiáltott cseh sörök, amik sehol sincsenek egy német sörhoz, vagy mondjuk egy Dreherhez sem. (Mondjuk annál a baromi gyenge (szinte selymes ízű) Stellánál azért jobbak a cseh sörök is)
Na de a lényeg: A legjobb a Zywiec nevű lenygel sör. Egyszer megpróbáltam az összes sörüket végiginni mikor kint voltam, de a kapható márkáknak talán csak a harmadát sikerült kipróbálnom. Teljesen sörös nemzet. Bementem Lengyelországban egy direkt szesz boltba, 2 részlege volt: az egyiken csak lengyel sörök, hihetetlen sok féle, a másik felén meg borok, nagyrészük Magyar. Persze méregdrágán az itthoni árához képest. -
Protezis
őstag
Már nagyon várom a jóidőt! Nincs is jobb, mint suli előtt legurítani egy fél litert! Meg persze utána is!
Mod: Esetleg közben?!
[Szerkesztve] -
Zoltán
őstag
válasz GombócArtúr #15 üzenetére
Lehet, hogy két külön dologról van szó. Lehet, hogy van ilyen is, meg van olyan is, hogy valami vacak balkáni sört csak marketing miatt német névvel látnak el. De ez még mindig nem magyarázza meg az alacsony árat, hiszen ezek az itthon gyártott (és azok közül is az olcsóbb fajtáknál) is alacsonyabb árúak. Amiket Én vettem, azokkal egyébként még nem volt bajom.
-
Stimpy
senior tag
Ez egy nekem való topic,imádom a sört,de látom nem vagyok vele egyedül.Egyik legkedvesebb emlékem a sörrel,amikor boltvezetői vizsgát tettem,persze a szóbelire a könyvet ki sem nyitottam,így még csak megközelítőleg sem tudtam,hogy milyen témák lesznek.Az esélytelenek nyugalmával húztam tételt,és mit ad Isten,a címe : ''Sörök fajtái,jellemzői,osztályozása''.Öt percig engedtek beszélni,azután mondták,hogy sikerült a vizsgám,de hagyjam abba,mert mások is vizsgáznának.Azóta még jobban szeretem a sört.
Tegnap beállított hozzám egy Tyrannosaurus Rex és Hamlet. Volt nagy dinóm-dánom!
-
Lord Zero
addikt
lol, én is szeretem a borsodit, de csak dobozos kiszerelésben (boxos, hogyígymonjam, hűtővel )
amúgy a cseh mesterek főztjét kedvelem nagyon, budweiser rulez
belga, német, ez is oké
meg az ír
jah, és a mexikói, majd elfelejtettem
mivel kis mennyiségben orvosság, nagyban pedig gyógyszer, én akár mindennapi használatát is javallom
[Szerkesztve]nem, mindegy
-
Esmein
nagyúr
Mi vízzel hűtjük a sört, azért jó a dobozos, mert azon már van egy aluminium hőleadó felület, míg az üveges nehezebben hűl át
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
Esmein
nagyúr
válasz Lord Zero #24 üzenetére
Én már azon töröm az agyam, hogy egy ilyen köralakú hűtőbordát kellene venni, amibe bele lehet tenni az üveget és úgy rakni a tiszába, hamarabb behűljön.
-
snt
senior tag
Heineken De jöhet az Amstel is..
[Szerkesztve] -
Szőrös
veterán
khmkhm kuksi csak ide : Bővebben: link keresőőőő
https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban
-
snt
senior tag
-
brownus
veterán
Tegnap este berugtam az egyik kedvenc párosításommal, ami SÖR és Hubertus
A sör tele van B vitaminnal, ásványi anyagokkal, jó a rák ellen, stb
A Hubi is tele van finomságokkal, ettöl egészségesebb mixet ki tud?
ja, és a kedvenc söröm a Soproni és a Staropramen
[Szerkesztve] -
GombócArtúr
senior tag
Figyelmeztetlek, hogy a nem lakkozott alumínium dobozba tett ital oldja az alumíniumot benne. Kutatások folynak arról hogy bebizonyítsák, hogy köze van-e az agyban felgyülemlett alumíníumnak, a (nemtommilyen) rák kialakulásához.
Azért ez elég elgondolkodtató...
Az üveg sosem oldódik fel az itallal, meg a drágább lakkozott felületek sem.''Ha meghalok, az angyalok, a dossziém láttán, fejüket csóválják hogy bizony, ez csúnya látvány.''
-
guti1
tag
Nem a pénztárcakímélő fajta, de nekem ez a kedvencem:
Bővebben: link
hmm, rizzsel az alján, hogy legyen mindig szép hab, citromkarikával a tetején...
[Szerkesztve]I hear but I do not listen
-
Dilikutya
félisten
Hmm... erről a piros sörről tudnál valamit mondani? Hol kapható? Felkeltette az érdeklődésem. Valami ünnepnapot majdcsak találnék hozzá
guti1: nem olyan drága az Edelweiss. 50Ft-al több, mint pl egy Amstel. Legalábbis tudok ilyen helyet És valóban, nagyon finom kis söröcske
[Szerkesztve]Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Shim
őstag
Edelweiss...hmmm....legjobb dolog
érdekes élmény egy pilsner urquell után/előtt fogyasztani az édes vs. keserű ellentétpár nagyon odavág!
vhogy olyan íze volt mintha müzlit ennék, nagyon jól érzdődött a búza és hozzá a finom édes ízvilág, hát vmi fantasztikus
amit még nagyon szeretek, csak kanadában kapható sajna, Labatt ICE. még hogy nincs jó kanadai sör hát ez vmi isteni...Bővebben: linkReligion – causing genocides over differing imaginary friends
-
guti1
tag
válasz Dilikutya #34 üzenetére
Sajnos a helyi vendéglátóipari egységben kapható csapolt verzió -500ft szerintem kicsit drága, főleg ha egy kellemes sörözést veszünk ahol legurul 4-5, vagy több... De a hipermarketekben azért jutányosan hozzá lehet jutni az üveges kiszereléshez szerencsére.
Egyszer ittam egy ilyen sörözésnél a csapolt edelweiss után csapolt sopronit...nah az volt az érdekes ízvilág, soha többet...
[Szerkesztve]I hear but I do not listen
-
mefistofeles
addikt
Sörivó vagyok, de annyira szeretem, hogy egy márkát nem tudnék kiemelni, kényszerből meleg időben ''bármit'' megiszok csak hideg legyen....
A gyümölcsös szir-szarok nekem nem jönnek be, egyébként az édeskés simulékony Amstel szerűektől a keserű markáns ízüekig mindent bevállalok....Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
chicken
senior tag
válasz Dilikutya #34 üzenetére
én is Hoegarden fanatik vagyok
iszonyú drága, de naonfinom. Amúgy tényleg kicsit veszélyes
Kapható a Belga sörözőben (Francia Intézetnél - árak: vigyázat!!), a Miróban a Várban, ill az összes Fashion-café láncban (Mammmut, Westend stb), Rolling Rock Café Óbudán, stb tehát az összes sörprofilú, drágább helyen.
Megosztanám, ha topiknyitó nem ellenzi, budapesti tapasztalataim (részben mint volt vendéglátós):
Irish Cat (Kálvin tér) - hígítják a Dehert, A Carlsberget és a Heinekent is. Kettes alá. És még irish pubnak szánják magukat. Szégyen-gyalázat.
Belga söröző (batthyány térnél) - minden sör hibátlan. Ez sokba is kerül. Amúgy ötös.
Extra (Királyi Pál u.) - híg. 3.
Janis Pub (Királyi Pál u.) - Elég korrekt. 4. A hely amúgy szerintem szar, csak nagyon jó társasággal vállalom be.
Miró (Fashion lánc) - a sör korrekt, nincs vizezve, de elég drága, és tele van plázás aranykarkötősbőrkabátos béjemvéslusszkulcsos kényszervállalkozókkal. Én utálom. Sör 5, hely 2.
Pótkulcs (Csengery utca a Szondi és a Podmaniczky között, dolgoztam is itt)- a HOLSTEN jó, tuti nem vizezik, de néha buggyantak a hordók. Ha szólsz, ki is dobják, de havonta 3-4szer biztos előfordul, nemtom honnan hozatják. 4.
West-Balkán, Szimpla, Dupla, Sark, Szóda és társai: közepes, fogyasztható, kissé vizezett, de jó occsó. 3/4.
VAGON (vasúti kocsi a park szélén) a Délinél: egyik barátom csinálja. Semmi sincs vizezve vagy hígitva, melegen ajánlom. Még a bablevest is az anyukája főzi. 5.mens sana in campari soda
-
chicken
senior tag
-
X-COM
nagyúr
warsteiner
Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom
-
Dilikutya
félisten
Megkérnék mindenkit, a továbbiakban a linkelt topikok valamelyikét használja. Ezt záratom. Nem használtam a keresőt, elismerem. Semmi szükségem az ezzel kapcsolatos személyem elleni támadásokra.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Fred23
nagyúr
A sima Heinekent is említse már valaki ! Olcsó és finom.Igazi diáksör.
Dilikutya:kár a topikért,ha volt is már ilyen.
[Szerkesztve] -
birka1337
tag
szerintem a Dreher a legfinomabb
-
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest