Új hozzászólás Aktív témák

  • Raymond

    félisten

    Egy kis Vive/gep sztori:

    Havernak kellett egy hasznalhato gep a Vive-hoz a nappaliba es a regi X6/HD6870 valahogy nem akart egyuttmukodni a setup soran (shocker!). Gondoltam odaadom neki a regebbi 750Ti kartyamat, ha nem is idealis megoldas de legalabb jobb mint a 6870-es. Aztan ugy adodott hogy sikerult szereznem egy komplett FS Esprimo P710 E85+ gepet €120-ert. Ez mar kicsit ujabb konfiguracio amin van USB3 is, bovebben egy 3.3Ghz-er i3-3220, 4GB (2x2GB) DDR3-1600, 500GB HDD, Win7Pro licensz. Gondoltam alapnak jo lesz, a 750Ti meg tuti elmegy benne, mert a tap 250W (max 280W burst). Megjott a gep es par aprosag beutott. Egy Dell vagy HP gep elleneben itt csontig nyirbalt minden es gyakorlatilag csak az van kivezetve ami be is van kotve ket plusz SATA tapon kivul. A tap non-standard igy nem cserelheto konnyen, de ez nem is akartam. Viszont a 750Ti egy Gigabyte Windforce 6pin-es csatival es anelkul el sem indul, a tapbol viszont nincs molex kimenet amire rakotheto lenne, de szerencsere volt egy szabad SATA egy masodik CD/DVD-hez fent es egy szabad SATA a harmadik HDD-hez a gep aljaban. Egy par EUR-os SATA-PCIe kabel adott kakaot igy plusz 4GB RAM (20EUR) es plusz egy 500GB HDD a Steam-nek (volt otthon) indulhatott a Windows 10 install. Elment volna siman aktivacio nelkul, de mivel nem volt mit veszteni megadtam neki a matrican levo W7Pro szamot es siman aktivalta. Mar egy jo ideje nem hasznaltam HDD-s gepet igy eleg sokkolo volt az elejen amikor a Windows elhatarozta hogy meg valamit marhol a rendszeren es a HDD miatt leallt minden 15-30 masodperce, de azota helyrerazodtak a dolgok.

    A telepites siman ment (egy DVI-HDMI kabellel van egy 4K Samsung TV-re kotve, a Windows eleve 3840x2160-on indult) es igy par applikacio kiprobalasa utan hasznalhato. Persze nem mindennel, de a setup room, Holopoint, The Lab, Space Pirate Trainer, Tilt Brush es hasonlo nem tul terhelo programok mennek problema nelkul. A Trials of Tatooine sajnos nem indult VRAM hianya miatt. A GPU-Z szerint a PCIe slot csak 4x 2.0 modban mukodik, ez nem nez ki problemasnak egyelore.

    Szoval minimum requirements ide vagy oda, egy 120+20+5 EUR befektetessel es egy "elfekvo" 750Ti kartyaval megvan a VR-hez hasznalhato konfig, persze nem minden alkalmazashoz. Egy GFX upgrade majd lesz valamikor, a lehetosegek kicsit limitaltak a gepbol adodoan. A tap es az egy 6pin-es csati 150W ala szorit, az aranylag gyenge CPU pedig per pillanat kiuti az AMD kartyakat. Mondjuk ezek a fogyasztasuk miatt (RX470/RX480) amugy se jonnek szoba az RX460 pedig gyenge (vagyis inkabb nem erdemes olyan kis elorelepesert valtani ugyanugy mint egy GTX950-re). Majd talan egy respin utan par honap mulva. Per pillanat egy ertelmes aru 1060-as nez ki legjobban majd amikor lenyugodnak a kedelyek.

    Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

Új hozzászólás Aktív témák