Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drótszamár
őstag
válasz Peter789 #1828 üzenetére
Szia!
Ha minden igaz sikerült. Köszönöm a segítséget.
Most ezt írja, ha rádugom: generic-usb 0003:0FDEA01.0002: hiddev0,hidraw0: USB HID v1.10 Device [Universal Bridge] on usb-0000:00:01.0-1/input0
Az egyik fajta műszer működik, a másik valamiért nem.
Próbálja a porgram az adatot kiolvasni, de nem sikerül, néha a lenti hiba jön
"USBHID: hid_write failed: 61"Ha a műszert bedugom egy Debianos mini pc-be (cubieboard), akkor működik, ráadásul ott a kábel még toldva is van.
[ Szerkesztve ]
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
pirosi91
csendes tag
válasz Peter789 #1835 üzenetére
Hí!
Nem írtam eddig, ez az újabb, 1.5-ös kártya. Az egyik fórumon olvastam, hogy nem is lesz megoldás, mert rossz a firmware. Nem hinném, hogy így van, windows-on nem kell 5 perc, hogy életre keltse az ember. ( driver + Energia + soros port ) És minden működik. Kár, hogy linuxon ez ilyen nagy gondot jelent. És még utána következne az openwrt. -
Peter789
senior tag
válasz Drótszamár #1851 üzenetére
örülök az előrelépésnek... ha esetleg találsz valami debug opciót a kernelben a HID és kapcsolódó modulok között akkor azt még érdemes lehet verbose módra kapcsolni, hátha sikerül kideríteni az okát a problémájának. Esetleg ha a másik kis linuxos vason jó, akkor érdemes lehet megpróbálni más olcsóbb routerrel is, mint pl a TL-MR3020-as bő 5e-ért - feltéve hogy nem lowspeed vagy fullspeed az eszköz, mert az AR9331 hardverhibája miatt ezekre allergiás, csak hispeed hub-on keresztül lehet őket csatlakoztatni, vagy le kell tiltani a wifi-t! elég érdekes hiba, de már sokan megerősítették, valószínűleg hardverbug van mögötte...
(#1852) pirosi91
előfordulhat, hogy valami olyan firmware bug van a háttérben ami csak linuxos driverrel / környezetben jön elő - mindenesetre akkor lenne rá esély, hogy idővel javítsák is
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
Peter789
senior tag
egy kis finomság azoknak, akik hozzám hasonlóan szeretnek játszani a tűzzel
az 8devices-féle AR9331 chipset-es carambola2 wiki-jén és repository-jában találtam pár érdekességet:[io], [mmio], [py_mmio]
az első egy parancssorból használható memória baxtató - a segítségével bármit lehet olvasni és írni, pl regisztereket piszkálni vagy memória dumpot / visszaírást csinálni fájlból. a második és harmadik ugyanez, csak C-hez és python-hoz... C-ből fordított programmal egészen durva, akár 7.6MHz-es sebességű GPIO kapcsolgatást is el lehet érni állítólag... nagy bánatomra perl-es nincsen, dehát nem lehet minden tökéletes
de ez tényleg nem veszélytelen terület! elvileg ugye a RAM felejt, tehát egy újraindítás letakarít mindent, de ha pl az SPI-t megpiszkálva sikerül összebarmolni a flash-t az okozhat téglásodást is! mindenki csak saját felelősségére próbálgassa...
kipróbáltam az azonos chipset-es MR3020-on és jól működik... pl így lehet vele olvasni a GPIO bemenetek regiszter területét, jól látszik hogy amikor megnyomom a gombot akkor a GPIO11-hez tartozó 11-dik bit 0-ról 1-re vált:
root@OpenWrt:/# io -4 -r 0x18040004
18040004: 0c163784
root@OpenWrt:/# io -4 -r 0x18040004
18040004: 0c163f84lehet kapcsolgatni a lábak alternatív funkcióit, megszakításokat, időzítőket kezelni, vagy bármi mást is... elméletben működniük kell minden vason, ami ar71xx kompatibilis!
[ Szerkesztve ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
őstag
Sziasztok!
Valaki próbálkozott már OpenWRT-t rakni D-Link DIR-300(B5)/DIR-600(B5) routerre?
Tudom, hogy eddig nem volt rá lehetőség, viszont nemrég frissült az eszköz oldala, ahol ez változni látszik.A router elég elterjedt (t-home adogatja előfizetés mellé), és szokás szerint a gyári fw. nem valami jó.
Jó lenne, ha lenne rá végre custom fw. -
atmegas
csendes tag
Sziasztok
Van egy wdr4300 -as routerem openwrt AA van rajta és az a gondom hogy állandóan ledobálja a wifiről az eszközöket és kell pár perc hogy újra engedjen kapcsolódni, kábelen semmi gond a kapcsolattal.
log-ban csak ennyi látszik:
Aug 27 17:08:47 OpenWrt authpriv.info dropbear[4953]: Child connection from 192.168.1.229:50305
Aug 27 17:08:53 OpenWrt authpriv.notice dropbear[4953]: Password auth succeeded for 'root' from 192.168.1.229:50305
Aug 27 17:13:17 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[4214]: DHCPREQUEST(br-lan) 192.168.1.173 f4:6d:04:54:0a:5b
Aug 27 17:13:17 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[4214]: DHCPACK(br-lan) 192.168.1.173 f4:6d:04:54:0a:5b ASUS
Aug 27 17:13:17 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[4214]: DHCPREQUEST(br-lan) 192.168.1.173 f4:6d:04:54:0a:5b
Aug 27 17:13:17 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[4214]: DHCPACK(br-lan) 192.168.1.173 f4:6d:04:54:0a:5b ASUS
Aug 27 17:14:39 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA bc:c6:db:0e:3b:78 IEEE 802.11: authenticated
Aug 27 17:14:39 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA bc:c6:db:0e:3b:78 IEEE 802.11: associated (aid 2)
Aug 27 17:14:39 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA bc:c6:db:0e:3b:78 WPA: pairwise key handshake completed (RSN)
Aug 27 17:14:42 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[4214]: DHCPDISCOVER(br-lan) bc:c6:db:0e:3b:78
Aug 27 17:14:42 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[4214]: DHCPOFFER(br-lan) 192.168.1.186 bc:c6:db:0e:3b:78
Aug 27 17:14:42 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[4214]: DHCPREQUEST(br-lan) 192.168.1.186 bc:c6:db:0e:3b:78
Aug 27 17:14:42 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[4214]: DHCPACK(br-lan) 192.168.1.186 bc:c6:db:0e:3b:78 Windows-Phone
Aug 27 17:18:14 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA bc:c6:db:0e:3b:78 IEEE 802.11: deauthenticated due to local deauth request
Aug 27 17:18:14 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 48:5d:60:03:e3:05 IEEE 802.11: deauthenticated due to local deauth request
Aug 27 17:20:13 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[4214]: DHCPREQUEST(br-lan) 192.168.1.173 f4:6d:04:54:0a:5b
Aug 27 17:20:13 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[4214]: DHCPACK(br-lan) 192.168.1.173 f4:6d:04:54:0a:5b ASUS -
atmegas
csendes tag
válasz vargalex #1859 üzenetére
köszi de ez megvolt, ezzel annyit értem el hogy miután ledob nem kell újraindítani a routert hanem kb. 1 perc után enged újracsatlakozni, meg így nem dobál le 5 percenként hanem kb. csak félóránként.
Illetve csak akkor dobál le ha terhelem a routert, pl. nyomok egy speedtest -et akkor ledob mindenkit vagy ha használom a minidlna -t.
[ Szerkesztve ]
-
tindisco
csendes tag
Sziasztok !
Van egy Tp-Link WR-841N routerem, amin az Openwrt 12.09-rc1 verziót akartam updatelni 12.09-rc2re.
update közben úgy egy óráig nem történt semmi, még vártam egy ideig, de nem csinálta meg a frissítést. Aztán újra indítottam a routert.
A router elindul, telnettel el is érem, de nem tudtam Failsafe módban ujra indítani.Próbáltam a telnetben egy firstboot-ot, annak eredményeként ezt írja ki: "firstboot has already been run jff2 partition is mounted, only restting files MTD partition not found"
mtd -r erase rootfs_data utasításra a válasz: clould not poen mtd device: rootfs_data
Hogyan tudnám helyre állítani a routert? Kérlek segítsetek, köszönöm
-
fkenny
senior tag
Sziasztok!
Van egy TP-LINk WDR3600 routerem. Openwrt van rajta. olyan "gondom volna, hogy van egy APC UPS-em ( BACK UPS cs 350) amit nem tud kezelni a router. Próbáltam az apcupsd-t de elindul a folyamat viszont nem látja a szünetmentest. A szünetmentes USB-n csatlakozik a routerhez. ha valaki tudna egy szájbarágós megoldást adni a problémámra óriásian hálás lennék.Következő kérdésem, hogy van egy DVB-t tunerem (TDA18218HN AF9015A-N1 ) chippekkel, hogy ezt működésre lehet bírni Openwrt alatt vagy sem?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv. Ádám
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
krealon
Topikgazda
-
tindisco
csendes tag
válasz krealon #1863 üzenetére
köszi szépen, igen, most megnéztem, és valóban a haladóknak szóló firmware-t használtam
(Pontosabban a openwrt-ar71xx-generic-tl-wr841nd-v7-jffs2-sysupgrade.bin-t)Ma próbálkoztam egyébként a neten található megoldásokkal de nem lettem okosabb a megoldást illetően. A telnetben nem engedi a jelszót beállítani, és így nem tudtam ssh-val belépni. egyszer azt írja ki, hogy read-only filesystem, egyszer meg azt hogy nincs hely az eszközön.
Egyébként látszólag működik, pingelni lehet a routert, internetem az nincs, a network file módosítását sem engedi telnet módban.Úgy tűnik, jelszó hiányában nem tudok csinálni semmit sem vele...[ Szerkesztve ]
-
giants
csendes tag
Sziasztok
már jó ideje próbálkozom a Tl-MR3020 - openwrt párossal. Az alábbi linkek alapján próbáltam életre kelteni a 3G funkcióját, sikertelenül.
[http://wolfgang.reutz.at/2012/04/12/openwrt-on-tp-link-mr3020-as-infopoint-with-local-webserver/]
[http://www.youtube.com/watch?v=LX9Zh_5yvI4]
Az utolsó fázisban - a videó "install 3G " résznél nincs elég hely hibával megállt. Gyakorlatilag full-on van a háttértár.
Van valakinek tapasztalata vagy ötlete, hogy hogyan tudnám elindítani 3G-vel a routert?
Köszönettel
giants
[ Szerkesztve ]
-
Robixman
tag
Az mitől lehet, hogy ha "nagy" sebességgel töltök le, akkor akadozik az SSH kapcsolat és a webes felület sem elérhető?
CPU idle 72%-ig ment le, miközben stressztesztet csináltam (youtubon NatGeo videó nézés "1080p"-ben, tor rent, nagy fájl letöltés böngészőből, online rádió hallgatás egyszerre). A mem usage 50-60% közötti.
QoS beállításával bíbelődve a letöltés közbeni zavartalan netezés már megoldva.
Lehet állítani a httpd és dropbear folyamatok prioritását? Érdemes?
-
atmegas
csendes tag
válasz vargalex #1859 üzenetére
Mivel a wifi problémám nem oldódott ezért vettem egy olyan modemet ami router is egyben.
Az lehetséges lenne hogy a modemre dhcp kliens módban csatlakozó openwrt -s routert elérjem ?A modem IP címe: 192.168.0.1
Router IP címe: 192.168.1.1Ha a routerre csatlakozom akkor elérem a modemet is de fordítva már nem.
-
hodigy
tag
Lecserélném a jelenlegi buta routerem, kérlek segítsetek a választásban. OpenWRT-vel megismerkednék rajta, usb-s hdd-t is csatlakoztatnék. Jól választok, ha egy TP-Link WDR3500-at veszek?
Írj emailt, a privátot sokszor nem látom...
-
tindisco
csendes tag
válasz tindisco #1861 üzenetére
Sziasztok,
még mindig nem boldogulok a 841n openwrt frissítés utáni "károkkal".
Bemásolom ide, amit telnettel letudtam kérdezni, kérek szépen valakit, hogy ez alapján ha tud segítsen, hogy újra működjön a routerem, köszönöm
=== IMPORTANT ============================
Use 'passwd' to set your login password
this will disable telnet and enable SSH
------------------------------------------BusyBox v1.19.4 (2013-03-14 11:28:31 UTC) built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands._______ ________ __
| |.-----.-----.-----.| | | |.----.| |_
| - || _ | -__| || | | || _|| _|
|_______|| __|_____|__|__||________||__| |____|
|__| W I R E L E S S F R E E D O M
-----------------------------------------------------
ATTITUDE ADJUSTMENT (12.09, r36088)
* 1/4 oz Vodka Pour all ingredients into mixing
* 1/4 oz Gin tin with ice, strain into glass.
* 1/4 oz Amaretto
* 1/4 oz Triple sec
* 1/4 oz Peach schnapps
* 1/4 oz Sour mix
* 1 splash Cranberry juice
root@(none):/# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 2.9M 2.9M 0 100% /
/dev/root 2.9M 2.9M 0 100% /
tmpfs 14.3M 16.0K 14.3M 0% /tmp
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /devroot@(none):/# ls
bin mnt root tmp
dev overlay sbin usr
etc proc sys var
lib rom sysupgrade.tgz wwwroot@(none):/# cd etc
root@(none):/etc# ls
TZ hotplug2-common.rules preinit
banner hotplug2-init.rules profile
config hotplug2.rules protocols
crontabs init.d rc.common
defconfig inittab rc.d
diag.sh modules-boot.d rc.local
dnsmasq.conf modules.d resolv.conf
dropbear mtab services
firewall.user nixio shadow
fstab openwrt_release shells
functions.sh openwrt_version sysctl.conf
group opkg.conf sysupgrade.conf
hosts passwd uci-defaults
hotplug.d ppproot@(none):/etc# cd init.d
root@(none):/etc/init.d# ls
boot dropbear network ubus
cron firewall rcS uhttpd
defconfig led sysctl umount
dnsmasq luci_dhcp_migrate sysntpd usb
done luci_fixtime telnet watchdog
root@(none):/etc/init.d# cd ..
root@(none):/etc# cd ..root@(none):/# passwd
Changing password for root
New password:
Retype password:
passwd: can't create '/etc/shadow+': No space left on device
passwd: can't update password file /etc/shadowroot@(none):/# cd bin
root@(none):/bin# ls
ash dd grep ls nice rmdir ubus
busybox df gunzip mkdir opkg sed umount
cat dmesg gzip mknod pidof sh uname
chgrp echo ipcalc.sh mktemp ping sleep vi
chmod egrep kill mount ping6 sync zcat
chown false ln mv ps tar
cp fgrep lock netmsg pwd touch
date fsync login.sh netstat rm true
root@(none):/bin# cd ..
root@(none):/# cd dev
root@(none):/dev# ls
console mtd1ro mtdblock0 ptmx ttyS10 ttyS3 urandom
full mtd2 mtdblock1 pts ttyS11 ttyS4 zero
kmsg mtd2ro mtdblock2 random ttyS12 ttyS5
mem mtd3 mtdblock3 shm ttyS13 ttyS6
mtd0 mtd3ro mtdblock4 tty ttyS14 ttyS7
mtd0ro mtd4 null ttyS0 ttyS15 ttyS8
mtd1 mtd4ro port ttyS1 ttyS2 ttyS9
root@(none):/dev# -
vargalex
Topikgazda
válasz tindisco #1881 üzenetére
Szia!
SSH-n:
/etc/init.d/uhttpd start
Majd LuCI-n (http://192.168.1.1) a Firmware upgrade menüpontban feltenni a PC-re előzőleg letöltött megfelelő squashfs-sysupgrade image-t.
Persze, csak akkor, ha működik is rendesen.
Ha nem, akkor valami nem fontos dolgot törölni kellene a flash-ból, hogy a jelszót be tudd állítani, majd SCP-n fel tudd másolni az új firmware-t. Ez a nem fontos dolog lehet pl.:
rm -rf /usr/lib/lua/luci
rm /usr/sbin/uhttpdAlex
-
tindisco
csendes tag
válasz vargalex #1882 üzenetére
Köszi Alex a választ, de sajnos így sem sikerült megoldani a problémát.
A luci nem töltődik be a webes felületen, a fájlokat pedig nem tudom törölni, a következő üzenetet kapom:
rm: can't remove '/usr/lib/lua/luci/view/admin_uci/changelog.htm': Read-only file systemezt írja ki az összes fájlnál: can't remove ( filename) Read-only file system
a passwd paranccsal változatlanul nem tudok jelszót újítani az ssh belépéshez.
valami más ötlet?
Köszönöm szépen !
-
tindisco
csendes tag
válasz vargalex #1887 üzenetére
Itt van:
root@(none):/# mount
rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root on / type jffs2 (ro,relatime)
proc on /proc type proc (rw,noatime)
sysfs on /sys type sysfs (rw,noatime)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw,nosuid,nodev,noatime,size=14608k)
tmpfs on /dev type tmpfs (rw,noatime,size=512k,mode=755)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,noatime,mode=600) -
Toncsi
aktív tag
Wpad helyett milyen alternatívák vannak?
A gondom az, hogy freeradius szerverre akarok csatlakozni, de nem akarok külön titkosítást használni, csak mac cím szűrést csináltatnék vele. Vannak Cisco Ap-k és azokon be lehet állítani, hogy "With MAC or EAP", de az openwrt-be ha nem írok be accounting szervert, akkor is kér külön felhasználónevet és jelszót. -
idioty
tag
Sziasztok!
Egy problémába ütköztem: van az openwrt routeremen samba megosztás.
Szeretném megosztani, hogy egyik ismerősöm is rá tudjon csatlakozni (a saját mappájára).
Belső hálózatból szépen megy a samba, de kívülről nem tudok csatlakozni.
Itt az smb.conf.template:[global]
netbios name = |NAME|
display charset = |CHARSET|
interfaces = 127.0.0.1/8 lo 192.168.1.1/24 br-lan 0.0.0.0/0 eth0.2
server string = |DESCRIPTION|
unix charset = |CHARSET|
workgroup = |WORKGROUP|
browseable = yes
deadtime = 30
domain master = yes
encrypt passwords = true
enable core files = no
guest account = nobody
guest ok = no
hosts allow = All
invalid users = root
local master = yes
load printers = no
map to guest = Bad User
max protocol = SMB2
min receivefile size = 16384
null passwords = yes
obey pam restrictions = yes
os level = 20
passdb backend = smbpasswd
preferred master = yes
printable = no
reset on zero vc = no
security = user
smb encrypt = disabled
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswd
socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY
syslog = 2
use sendfile = yes
writeable = yesTermészetesen homedns.org bejegyzett címmel próbál csatlakozni a routeremhez, ami pedig hozzá van rendelve a routeremhez. Van webszerver, az a homedns.org-on keresztül látszik is, valamint ssh-val is be tudok lépni kívülről (tehát a homedns.org cím az jól működik...).
A routerem belső ip-je: 192.168.1.1. A tűzfalon engedélyeztem, hogy wan-ről minden ip címről át legyen irányítva erre az ip címre a 137-139 és 445-ös port.
Tehát a csatlakozás sem sikerül, tehát felhasználó nevet sem kér.
Belső hálózatról szépen megy mindegyik felhasználóval.
Mi lehet a baj?[ Szerkesztve ]
vót de egyelőre nincs
-
csixy
addikt
Netgear DG348GT modem-routerre rászuszakoltam egy OpenWrt Attitude Adjustment 12.09-rc1 -et.
Rettentő lassú lett a menüje , gyakran kifagy . Már nagyon sajnálom, hogy rátettem . Így gyakorlatilag még konfigolni sem hagyja magát. Azelőtt a DG-Team szoftverével kiválóan működott AP-ként. Most az Open-WRT-től sehogy se tudom megszabadítani.Addig eljutottam,hogy SSH-n be tudok lépni . SSH-ból lehetne valamit barkácsolni?
A másik lehetőség hogy a resetgombot sokáig nyomva és áram alá helyezve elkezd felváltva villogni a power led és a pipa (system?) led, de ezt a lehetőséget sem sikerült még eddig kihasználni.
Mit lehetne csinálni, hogy megszabadulhassak az open-wrt-től?
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
nolika
senior tag
Sziasztok,
Tudtok valami jó kis alkalmazást és hasznosságot openwrt-re? TPlink 1043ND van, QoS, samba, usb, minden van. De hátha tudtok más jót is
Pl: Hogyan tudom tesztelni a QoS működését?
-
Drótszamár
őstag
Lenne egy elméleti kérdésem.
Adott egy NSLU2, amire egy Huawei E173 mobil stick van dugva.
Hogy ezt használni lehessen "módot" kell váltani (usbmodeswitch). Ilyenkor ha jól tudom, akkor USB mass sotrage módból átáll 3g modem módba.A memóriakártyát el lehet érni ez után is valahogy? Vagy a két mód kizárja egymást?
A /tmp/ mappában növöget egy sqlite adatbázis, amiről jó lenne pl. óránként backup, hogy restart után is meglegyenek az adatok. A /tmp mappa a ram-ban van.
Az eszköz flash memóriáját nem akarom kinyírni, így oda nem mentek. Most elveszik az adatbázis restart után. (online küldi fel az adatokat, de jó lenne offline backup is)
Az eszközön 2 usb port van, és már 3 eszköz van rádugva, nem akarok még egy pendriveot is rákötni, túl sok lesz a fogyasztó rajta.
-
Peter789
senior tag
válasz Drótszamár #1894 üzenetére
elvileg működnie kell modeswitch előtt és után is - annyi a szépséghiba, hogy extroot-nak nem igazán lehet használni, mert váltáskor leszakad ez az eszköz is egy rövid időre, de ha a működő vason szeretnéd csak mount-olni, akkor az lehetséges
de nézd meg a dmesg-et, hogy váltás után amikor megjelennek a virtuális sorosportok, akkor ott emleget e üres storge eszközt is
-
Drótszamár
őstag
válasz Peter789 #1895 üzenetére
Köszönöm, este kipróbálom.
---
Hogyan lehet kímélő módban a memória kártyát használni?
Lehet valahogy szabályozni, hogy ne mindig ugyan azt a cellát írja felül? Törlés után mindenképp a "lukba" fog írni a rendszer, vagy az utolsó file utáni szabad területre?Ha más nem, akkor megtartom az összes mentést, és ha már majdnem megtelt akkor törlöm ki a régieket. De hátha van szebb megoldás.
-
Peter789
senior tag
válasz Drótszamár #1896 üzenetére
Lehet szerencsésebb tartogatni a logokat, ennyit találtam a wear leveling témára:
I work for a company that used to be a member of the SD association, we are familiar with the 2.0 (SDHC) spec. The SD card spec has NO entry for wear leveling. That is completely dependent on the SD manufacturer to handle that if they so choose. We have seen that some likely do, while others very much do not (beware the super cheap knock-off SD cards). SDXC may have changed that to include wear leveling, but I am unsure of that. Unfortunately the only way to really show that is to get your hands on the official spec. You can find it online most likely, but the SD association really wants you to pay for it.
A JFFS2 fájlrendszer maga végzi a wear leveling-et, de ezt csak az MTD eszközökre lehet használni. Az EXT2/3/4 amit célszerű egy memóriakártyánál használni (vagy FAT, de ez nem javasolt) az biztosan nem csinál wear leveling-et, tehát ha a kártya hardverből elvégzi akkor van, ha nem akkor nincsen. Ellenőrizni sem lehet, maximum szándékos gyilkolással nézni hogy mikor kezd el haldokolni az adott kártya típus. De ha egy pár gigás kártyán mindig meghagyod a logok nagyját és magad forgatod, akkor úgy valószínűleg sokáig ki fogja bírni...
Még egy dolog: ha hajlamos néha le-leszakadni a modem és újracsatlakozni - maga a hardver az USB portról, nem csak a szolgáltató felé menő kapcsolat szakadozik - akkor olyankor újra meg újra elveszik a mount ami vezethet logikai hibákhoz, esetleg kiakadásokhoz is
-
fecus
őstag
Vannak ezek a kis USB-s, androidos médialejátszók amiket csak bele kell dugni a TV hátuljába (nem tudom mi az általános nevük).
Van olyan közülük, amire fel lehet tenni OpenWRT-t és kipróbáltan működik?
Lehet hogy ezekből is lehetne apró netrádiót, vagy zenelejátszót farigcsálni..."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Peter789
senior tag
Elnézegetve az openwrt TOH-t valamint a trunk snapshot által támogatott proci fajtákat nem sok ARM akad ott, ezek a stick-ek meg többnyire mind ARM alapúak, szóval elég kicsi a valószínűsége...
-
stopperos
senior tag
Sikeresen OpenWRT-sítettem egy TPLink WR740N v4.26-ost. Bár az elején nem akart menni a gyári alap fw-vel, de utána frissítettem a honlapról a legújabbra. Utána már simán felment rá az AA-final. Sebesség is elég normális.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
Új hozzászólás Aktív témák
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest