Új hozzászólás Aktív témák

  • ledgeri

    nagyúr

    válasz xabolcs #17553 üzenetére

    Nem a leírással vagy alternatív megoldással van probléma, hanem a leírás által feltételezett alaptudás meglétének kérdésével.

    Alapból a router-beüzemelés még asus alatt abban a tudatban ment, hogy ami adminitsztrációs név az legyen módosított -mert az áltlában alapértelmezett admin/admin-ről mindenki váltat (és az eszköz gyárilag indítva mindent üresen hagy [az alapértelemzett adminfelhasználó is névteleül indul a felületen... én így vettem ki a dobozból {gombos resi után admin/admin volt -jelszónélküli bekapcsolt wifivel, yeepee}])

    Ha kb fél évvel ezelőtt nem megyek keresztül azon, hogy miként kell használni az FFmpeg-et, akkor én magamtól nem jövök rá, hogy A command line (vagy powershell) kell, B a command line-on belül az adott mappában kell lenni, C az egészre óriási shortcut, ha a mappa elérési útvonalába írom, hogy CMD.

    De na ez megvolt. Akkor futottam egy-két kört kört azzal, hogy az az admin a router admin-neve ami nálam már más, majd megint 1-2kört azzal, hogy a kiírt másolandó sor az nem a letölthető fájl néve. Melyiket írjuk át a másikra, vagy lehetne kukutyim.bin is? (Aki egyszer nem ment át ezen, annak új.)

    Renben. Beírtam. Acces denied. ez lement 5*. Ekkor jött az, hogy meg kéne néznem, hogy mit kell lássak: youtube. Persze a percenkénti 200 óra feltöltésből nem találtam olyan videót ami pont ez a router, pont igy települ.

    Ok, mi a kövi sor, SSH. Renben. Azt megpróbáltam, mivel arról nekem már van fogalmam, mert ide is a pi-hole funkcionalitását vadászva gyűrűztem, és az csak egy belépés, egyszerű.
    Bemásolom a megfelelő sort. Ja én buta, nem az az admin nevem... kövi kör Renben. Beírnám a a kulcs/fingerprint elfogado Yes-t, és nem látok semmi változást, de még a kurzor sem villan. Semmire sem reagál az ablak, 2-3* próbálkozom. Ez már gyanús. Nézzük meg videón mit kéne látnom: videón látszik, hogy emberke beírja a YES-t, ami nálam nem látszódott. agyi error-t kapok.

    Aztán 1-2kör hátha valamit kihagytam, rosszúl írtam, miegymás... Akkor próbáljuk ki a powershellt... hogy most ugyanott (mappa-rendszer szinten) próbálkozom már nem emlékszem, de ugyanúgy nincs yes opció... "NEMIGAZ" , jön akkor a putty próba az timeoutol... STB...STB..STB....
    egyszer valamilyen kombóban az SSH kulcs elfogadásra került, renben. Kéri a jelszót. Mire jelszókezelőből a "miért ne" hosszú, bonyolt verziiót kikeresem, time-out-ol. Renben, kövi körben gyorsabb leszek. Jelszó nem látszik, CTRL+v hatása semmilyen formában nem látható... Akkor írjuk át a jelszót valami rövidebbre.... persze, hogy az is random lett, és elveszett rossz oda vissza másoláskor, most már a routerbe sem tudok belépni... Hétvégén kell a net... hagyjuk.
    Valahol ennek a felénél kértem a "túlrészletes, lépésről lépésre tutorialt", mert ha van verzió ami a hülyének szól akkor az okos is megérti, de ez fordítva nem igaz"

    Renben: Hétfőn újrapróba: Router reset egyszerű névvel (OFF)(persze, hogy tempadmin, és tempsimple lett a választottkombóm)(/OFF).
    Jé első sor működik..
    Óhh SSH fingerprint nem működik...

    Első sor működik
    SSh fingerprint talán másodikra ment, de persze a videós YES beírás most sem látszódott ennyit erról. Belépve.
    Aztán futottam egy kört az mtd -t valamiért mtr-re írtam, aztán meg beszúszott a tmp>temp re... valami miatt egy kör a reboot után után sem hozta a várt eredményt, ekkortájt írtam ide is, aztán végül mindenre figyelve

    meglett.

    Most utólag már tudom, hogy mi min ment félre, és mire kell figyelnem, persze...
    De az a leírás kb mintha az lenne "utazz arany lelő helyre, áss >> profit" annak aki nem ért hozzá. Annak aki nem tudja melyik felületet hasznnálja, nem tudja, hogy mikor milyen válaszra számítson, mikor az nincs megnevezve, és miért... mi látszik és mi nem, és mik módosíthatóak, módosítandóak az egyszerűség végett. Pl már egyértelmű, hogy az alap jelszót, fióknevet, és a fájl nevét átírnám max 3 karakterre, és semmi sem változna, csak én gépelném kb harmadát annak amit kell, és hasonlók....

    Szinte biztos vagyok benne, hogy az alap, általáno,s hosszútávú tutorialban ez benne van, csak azt kb 1-2 éve olvastam, és az eszköz megléte után úgy is a specifikus leírása az övé, így kimaradt.

    // #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

Új hozzászólás Aktív témák