Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz st3v3np3t3r #14152 üzenetére
Mondjuk. Ott nem kell driver. Alapból megy. Néz rá minicommal. Milyen hosszú a kábeled (összesen, a pluszban használt vezetékekkel együtt)?
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Sequadon
tag
Sziasztok,
TP-Link MR3020 router. OpenWRT-ről álltam vissza gyári fw-re, ez alapján. Minden szép gyári, az SSID, a WiFi password, a web felület, csak éppen a jelszó nem gyári. admin/admin-t nem fogadja el. Reset megvolt többször is, minden alap kivéve a jelszót. Nem tudom számít-e, de előtte OpenWRT-n flash után nem volt jelszó és nem is változtattam meg. SSH látszólag nincs engedélyezve... :/ Mit próbáljak még?
Köszi!
Egyik szemem sír, a másik üveg...
-
Sequadon
tag
válasz Kicsirics77 #14155 üzenetére
Szia,
Köszi, azt is próbáltam de közben meglett. Másik böngészővel rálépve (explorer) elfogadta az admin/admin-t... No comment.
Egyik szemem sír, a másik üveg...
-
törölt tag
Segítséget szeretnék kérni VLAN beállításában. 1043ND v2.x -et használok dumb AP-ként, tűzfal is le van lőve.
OpenWrt 18.06.2 van rajta.
Van egy külön router, azon fut a DHCP szerver.
Switch fülön ezt állítottam be:
Csináltam új interface-t, amin kb minden ugyanaz mint a sima gyári LAN interface, csak nincs bridgelve semmivel, illetve interface: eth1.5-re van állítva. +Protocol static address, ipv4 address pedig 192.168.5.2 ami nem azonos a LAN interfacével.Routeren be van állítva egy VLAN 5-ös taggel.
Mit rontok el?
-
-
vargalex
Topikgazda
-
-
snapshot verzióból kb. mennyi idő után adnak ki stabil verziót... mert a mostani snapshot sem rossz, csak random eldobja a netet majd újrakapcsolódik
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
wigyori
tag
válasz st3v3np3t3r #14162 üzenetére
Ennel azert kicsit bovebb bugreport kene.
Volt szo 19.01-rol (januar), 19.03-rol (marcius), 19.06-rol (junius), de azt latva h hol tartanak a targetek, sztem julius elott nem lesz me'g -rc sem.
-w-
-
kusztax
tag
válasz csabyka666 #6400 üzenetére
Sziasztok,
Full kezdő vagyok openwrt-ben. Azért van openwrt-s routerem mert ez volt olcsó a hardveraprón.
Most kötötték be a DigiNet 500-at. Egy olyan problémával szembesültem, hogy ha a Digi netkábele közvetlen a PC-be megy, akkor speedtest.net kb. 540 Mbps letöltést mér. Ha előbb az openwrt-s routerbe, utána a LAN1-en keresztül a PC-be, akkor csak kb. 100 Mbps-t mér.
Miképpen tudom megoldani, hogy a LAN-on kerersztül a teljes 500 Mbps eljusson a routeren keresztül a PC-re?
Router: TP-LINK Archer C2 AC 750 v1
OpenWRT Kernel Version: 4.14.114Köszi előre a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
válasz kusztax #14164 üzenetére
milyen kábellel kötötted össze a routert meg a PC-t? Cat5 vagy Cat5e? a Cat5 csak 100as linket tud,a Cat5e és 6 tud 1000res linket
nézd meg a kapcsolati infóknál a csatlakozás sebességét,vezérlőpult,hálózati és megosztási központ, dupla klikk a lan kártyára, elvileg ott írnia kellene
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
válasz woodworm #14167 üzenetére
nincs a c2-vel semmi baj,tegnap voltam átkábelezni egy kollegámnál a netet, c2 ac750-e van... cat5e kábeles rendszer, 980Mbit volt a letöltés viszont ami poén, az ő c2je azonnal viszi az ipv6ot, az én c2 ac900am nem...
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz st3v3np3t3r #14168 üzenetére
Azon a C2-n gondolom nem OpenWrt van, márpedig most abban a topicban vagyunk...
Alex
-
válasz vargalex #14169 üzenetére
azon nem, valami régi gyári, bár most visszatettem én is a gyárit... az utóbbi pár buildban teljesen megkukul a router éjjel... net elmegy,wifi nincs,csak ssh-n értem el... akkor várok míg lesz talán stabil release a c2v3 ac900hoz... köszi a segítséget mindenkinek
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz st3v3np3t3r #14171 üzenetére
Pedig ez tipikusan a rossz port sebesség/beállítás miatt szokott lenni...
Alex
-
válasz vargalex #14172 üzenetére
kipróbáltam minden beállítást...lassú port sebességnél alig ír pár karaktert, max sebességen meg teleszórja a terminált... nincs valami mód arra hogy feltegyem erre a zte h201l dsl/routerre az openwrt-t? a gyári firmware frissítő nem csinál semmit, tftp beállítást nem találtam hozzá és úgy látszik a soros port sem játszik
-
kusztax
tag
válasz st3v3np3t3r #14165 üzenetére
A teljes kábelrendszeren volt próbálva a router kihagyásával. Amikor a router nem volt benne a netkábelbe (az összesbe), akkor 540 Mbps volt. Most, hogy a router benne van csak kb. 120 Mbps a letöltési sebesség. Tehát képes az 1000-esre. (Az egyik biztosan Cat5e, a másikat nem tudom, nem találtam feliratot ott, ami kilóg a falból.)
A lankártyán 1 Gbps-t ír. Ettől függetlenül nem jön az 540 Mbps.
Az OpenWRT-ben ez van (hátha segít):
-
kusztax
tag
válasz vargalex #14175 üzenetére
A LAN1-esbe mérem.
Az eladó javaslatára állítottam a MTU-n. A WAN-nál, a WAN6-nál és a LAN-nál is. Az javasolta, hogy a 1473, illetve 1492 értéket próbálgassam. Amikor a LAN-t állítottam, akkor ugyanaz az érték jött. Amikor a WAN-t is átállítottam, akkor egyáltalán nem volt net, mert nem tudott csatlakozni.
Aztán amikor visszaállítottam mindent eredetire, akkor azóta már csak kb. 45 Mbps a letöltési sebesség a speedtest.net szerint.
-
kusztax
tag
válasz kusztax #14178 üzenetére
Most volt olyan is, hogy nem csatlakozott a nethez. Továbbra is 40 Mbps a letöltési sebesség.
Lehet visszaraknám az eredeti TP-LINK szoftvert és nem adom vissza az eladónak. Azt hogyan lehet? Milyen kockázata van? Honnan lehet leszedni a TP-Link saját szoftverét?
[ Szerkesztve ]
-
válasz kusztax #14174 üzenetére
ja hogy snapshot kiadást tettél fel... azok eléggé instabilak,nekem lefagyott a wan meg wlan minden éjjel,ezért visszatettem a gyári fw-t,majd ha lesz stabil,akkor visszarakom
elvileg tftp-vel vagy openwrt alatt a szoftver frissítésnél tudod visszatenni a gyárit
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz st3v3np3t3r #14180 üzenetére
Minden eszközömön mindig snapshot buildet használtam. Soha nem volt gond a stabilitással...
Alex
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz st3v3np3t3r #14183 üzenetére
Nem gondolom így, mert sokféle routerrel használtam mindig snapshot buildet (sőt, én az aktuális trunk forrásból build-eltem mindig). A teljesség igénye nélkül: Asus WL-550gE, Asus WL-500gP, D-Link DIR-825 B1, TP-Link TL-WR1043ND, TP-Link TL-WDR4300, TP-Link TL-WDR3600, TP-Link TL-WR741ND, TP-Link TL-WR710N, TP-Link TL-WDR4900, D-Link DIR-860L B1, stb.
Neked mit jelent az, hogy "lefagyott" a wan és a wlan? Esetleg néztél logot is? Milyen net? Milyen router?
[ Szerkesztve ]
Alex
-
nem néztem logot...
nem volt ssid,ha volt is nem csatlakozott hozzá semmilyen eszköz...
nem volt net kapcsolat,ezt ssh-n tudtam ellenőrizni egy opkg update paranccsal,digi100as netünk van
volt hogy web ui sem volt(pedig telepítve volt)...
de ezek a hibák újraindítás után többnyire megszűntek...
ami még instabil a snapdhotban,az a pppoe kapcsolat tartás... ha jó minden,akkor random 4-6-8-12 óránként ledobja a net(ezt főképernyőn látni,hogy mióta él a kapcsolat),meg volt olyan is,hogy eldobta a netet,és utána nem volt hajlandó csatlakozni,csak úgy hogy ha betettem helyette egy másik routert,azzal létrejött a kapcsolat,majd bontottam,visszaraktam a másikat és így csatlakozott...
Tp link Archer c2 v3 ac900...az utolsó snapshot amit használtam rajta a májzs 16án tették fel... mióta vissza raktam a gyári fw, ilyen problémák nincsenek....Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
vargalex
Topikgazda
válasz st3v3np3t3r #14185 üzenetére
Pedig az első szerintem az, hogy a logot megnézi az ember. Anélkül elég nehéz bármit is állítani... Ez nem windows, hogy újraindítással oldunk meg dolgokat.
Digi PPPoE esetén ezt érdemes egyébként beállítani.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
válasz vargalex #14186 üzenetére
igaz...
wow... érdekes... mondjuk fura, hogy a gyári rendszernél ezt az echo meg threshold értéket nem kell babrálni,csak az openwrt-nél... ma nem lesz időm rá,talán holnap újra nekifutok... ez beállítás okozhat akár a openwrt-nél instabilitást?Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
kusztax
tag
válasz st3v3np3t3r #14180 üzenetére
Tehát, ha a pirossal bekeretezett helyre betallózom a TP-LINK ezen oldalán lévő legfrissebb firmwaret és megnyomom a "Flash image..." gombot, akkor elvileg feltelepül a TP-LINK-es firmware? S akkor minden olyan lesz mint amilyen bolti megvásárláskor lenne?
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz st3v3np3t3r #14187 üzenetére
Ennek a beállításnak csak a PPPoE kapcsolatra van hatása, a stabilitásra nincs.
Gyári firmware-nál ezt nem kell állítanod, mert nem is tudod...Alex
-
-
válasz vargalex #14186 üzenetére
mondjuk a hsz-ben mellékelt link valami órás baromságra mutat... majd hétfőn,addig gyárin maradok....
amúgy egy technikai kérdés.... miért van az, ha a gyári fw-t lecserélem openwrt-re, beállítom, majd visszarakom a gyárit, megmaradnak a gyári fw beállításai? máshol tárolja mint az openwrt?
-
vargalex
Topikgazda
válasz st3v3np3t3r #14193 üzenetére
A gyári firmware a flash egyik partícióján tárolja, amit érintetlenül hagy az OpenWrt.
Alex
-
válasz vargalex #14194 üzenetére
feltettem a május 19-ei snapshot kiadást...
OpenWrt SNAPSHOT r10050-df6e8c8 /LuCI Master (f138fc93)
Kernel 4.14.119
megcsináltam a LCP beállítást is...
kíváncsi leszek meddig bírja stabilan...Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
válasz st3v3np3t3r #14195 üzenetére
too many session hibábval dobja le a pppoe kapcsolatot
-
kusztax
tag
válasz st3v3np3t3r #14196 üzenetére
Nem bírta sokáig. Én feladtam az OpenWrt SNAPSHOTozást.
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz st3v3np3t3r #14196 üzenetére
Azzal biztos nem dobja el. Az már a következő session felépítésének sikertelensége. Az eldobás előtte van...
Alex
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest