Új hozzászólás Aktív témák

  • Czo

    őstag

    válasz Vasti74 #38304 üzenetére

    Akkor ugy nez ki, hogy a gyarto 5 ev szoftveres tamogatast vallalt hozza, mert a 2019-ben erkezett 10.15-ot mar nem tamogatja. Lehet, hogy a Windowsos driver is csak addig megy, amig nem kell hozzanyulni.

    Finderbol siman tudsz NFS-t csatolni, en is igy kotom fel a storaget itthon. Semmi trukk nem kell hozza. Siman Connect to-nal nfs://gep/path -val adod meg es kesz.

    De a drivernek tenyleg SEMMI koze az Apple-hoz. A drivereket a legtobb esetben a gyarto sajat maga kesziti. Ha a gyarto nem keszit valahova drivert es vannak emberek, akik abban erdekeltek, hogy legyen driver, akkor ok is keszithetnek drivert. Windowson az elso a megszokott, Macen volt/van pelda mind a kettore, Linuxon pedig kb szinte csak kozossegi driver van.

    Ha pl Linux alatt a SANE tolja a scannert, akkor a SANE felrakhato Mac-ra is. Nekem is fenn van, mert van nem tamogatott scannerem 15-20 evvel ezelottrol (utoljara 10.3, 10.4 es 10.5 alatt mukodott nativan). GUI-s program mar nem scannel vele (10.8 ota), de a SANE scanimage parancsa mukodik. Amennyire ritkan hasznalom, arra nekem ez jo. Lehet, hogy be lehetne loni, hogy a GUI-s scanneres appok is menjenek (pl Image Capture), de mivel elotte is igy scanneltem ezzel 15-20 eve linuxon, igy jo lesz ez ezutan is.

    Volt regen egy Gutenprint nevu cucc, ami egy csomo OSX alol nem tamogatott printert tett hasznalhatoval, pl LaserJet III vagy Epson FX tus nyomtatok, de ebbol a projektbol kifogyott a lendulet 2019-ben, igy 10.15 alatt mar ez sem megy. Ezzel egy csomo olyan nyomtato mukodokepesse valt, ami Linuxon ment. A szines lezeremhez peldaul utoljara PowerPC processzoros 10.5-hoz volt Mac OS driver. Azutan toldoztam, foldoztam a Liunuxos drivert, meg barkacsoltam, hogy ez mukodjon Mac OS X alatt, majd valamikor 10.8 kornyeken meguntam. Vettem bele ebayen egy masik panelt, amibe mar tudtam halokartyat dugni, igy koszoni szepen, mukodik minden platformon. DOS alol, Windows 3.1 alol, 11 alol, macOS alol.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák