Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    Sziasztok, rég jártam erre :) Hátha van itt valaki, aki hasonló cipőben jár:

    Vettem egy monitort (LG 34UC99), ami kb. 110ppi (3440x1440@34"). Sajnos nem túl jó a szemem, kényelmesebb lenne uw fhd-re skálázni (mármint tényleg csak skálázni, és nem felbontást váltani). Az OSX scaling funkciója kiváló, de high dpi (retina) display-eknél aktív csak, a fenti felbontás még nem ilyen, szóval hiába állítok be neki 2540x1080-at, annak valódi felbontásváltás lesz a vége, amitől persze nem lesz túl szép a végeredmény.

    Elvileg a dolgot meg lehetne oldani a SwitchResX alkalmazással, olyan formában, hogy felveszek egy scaled típusú felbontást 2540x1080-ra, ami egy járható út lenne, viszont sajnos "invalid"-nak írja (save,install, és reboot is megvolt, SIP kikapcsolása mellett). Valahogy sikerült elérni egyszer egy olyan kombinációt vele, ahol "active" állapotú volt ez a bejegyzés, csak éppen nem csinált semmit (kiválasztás esetén villant egyet a gép, és ugyanúgy maradt a 3440x1440, downscale nélkül).

    Tud valaki erre a problémára jó megoldást? Azon kívül, hogy kicserélem a monitort :) Ez is egy opció, de sajnos natív UW-FHD felbontás esetén nagyon alsó kategória van csak, ezért is választottam inkább ezt a modellt (színhűség, elfogadható IPS glow, sebesség, usb-c, stb..).

Új hozzászólás Aktív témák