Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laby
őstag
Tegnap bekérdeztem itt nálatok DFGT váltás ügyben (köszönöm tobias88888 a választ!), de most végig olvastam a fórumot az alternatívákról és rettenetesen elszomorító ez az egész szituáció.
Van egy halál megbízható örök életre szóló DFGT, ami ár/érték arányban elég pöpec kormány, de azért ismerjük a korlátait.
Gyakorlatilag ha a 30 ezer forintos kormányról szintet szeretnél lépni, félig-meddig nyugodt szívvel akkor költsél 200 ezret fanatec kit-re?
- G25/G27 megbízható, de csak használt van, és az is a pedálon kívül nagyon minimál előrelépés.
- Thrustmaster T500 régi (fix pillangó váltó nem zavar), mindenki jobban ajánlja a T300-at.
- Thrustmaster T300 Alcantara WOOOOOW tömör gyönyör, nagy vágyam egy Alcantara anyagú kormány, nagyobb átmérő, szíj hajtás, tökéletes darab (lenne). Rá is pörögtem, hogy 132 ezerért beszerzek egy újat (emag), és imádni fogom.
Aztán végig olvastam a fórumot és nincs az az Isten, hogy vegyek egy ilyen kormányt. Természetesen a végeláthatatlan hibákról beszélek. A legtöbb hiba pár héten belül kijön, de ha nem jön ki akkor sem tudom elképzelni, hogy ez a kormány 5-8 év múlva is hibátlanul fog működni, mint egy DFGT. 130 (!) ezer forintért vegyek egy kormányt, amire kb 50-50 az esélyem hogy jó vagy nem, majd ahányszor visszaküldöm annyiszor ugyan így 50-50?! Addig meg nincs kormány, nem tudok játszani, az online bajnokságba hagyjam ki a futamokat 130 ezerért? Szomorú szituáció, nagyon szomorú.- Fanatec: Itt is olvasni több hibát amit garanciálisan megcsinálnak, de talán nem T300 szint. Minőségi darab, de hát 200 ezer forintról INDULUNK. Brutál sok sajnos.
Magyarul ott vagyunk, hogy nyugodt szívvel nem tud az ember 80-150 ezer forintos kategóriában venni egy frankó kormányt?!
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
macy
addikt
-
frelife
aktív tag
Hát nem tom ki erre mit reagál de g29 nem volt azonban g920-at gyűrtem egy évig. Nekem hibátlan volt, a természetes baja kijött, hallhato volt egy pici cicergés és ugye a fogas kerekek miatt a kormányzásban hallhato, érezhető volt néha hogy na, ffb lyuk minimális. Ha ezektől eltekintesz azt tudom ajánlani. De ez a te döntésed nem s amugy, mekkora a kerereted, min akarod használni,milyen márka az amiben megbízol stb stb. A felsorolt hibák egyébbként kicsik, ezekkel együtt is az ajánlásokat figyelembe véve bármelyiket érdemes megvenni. Itt amikor azt olvasod hogy ez vagy az negativum az nem azt jelenti hogy akkor használhatatlan és fél év mulva meghal.
Azt viszont én, bár nem nagy tapasztalatom van, kijelenthetem hogy a fanatecem nagyon nagy lépés volt felfele a g920-rol. Minden tekintetben. Persze az ember nem akar költeni irgalmatlan pénzeket semmire, kivéve arra amire neki szüksége van,amit akar. Mindenki arra költ ami neki fontos. Ugyhogy azt hiszem mindenki megtalálhatja a maga ár/érték termékét. Nekem a mostani simrm 400ezerbe van. De. Van egy alapom amit mostantol ugy fejleszthetek ahogy akarok. Thrustmaster is hasonlo, megveszed a bázist és ott is rengeteg lehetőség van. A határ mint mindenben itt is a csillagos ég. Az biztos ha épp ésszel gondolkozom akkor sajna ha jo kormányt akarsz arra kell legalább 80ezer pénz, és innentől felfele, vagy nézhetsz még használtat hátha akad valami jobb lehetőség. -
koanla
aktív tag
Ahogy tobias kolléga is írja, viszonylag jól összefoglaltad.
Két dolgot azért még hozzátennék:
- szerintem a G25/27(/29?) nem csak a pedálban előrelépés a DFGT után (sajnos nekem sosem volt sem utóbbi, sem pedig G29, de valamiért azt gondolom, hogy így van. Talán érdemes lenne kipróbálnod egyet ismerősi körben, aztán meglátnád, azt előrelépésnek éreznéd-e.).
- ha félsz a TH-tól, akkor - szerintem! - azon is el lehetne gondolkodni, hogy megtartod a DFGT-t (ha esetleg úgy vásároltad volna az újat, hogy annak a használtkénti árát is beleszámítod, akkor számolj anélkül) és ha garis ügyintézés van, nem maradsz kormány nélkül. Ha fontos lett volna a DFGT ára, akkor tekintsd ezt úgy, mint egy biztosítást. Tudom, ettől még nem lesz meg a DFGT árával több az újra, de ilyen ez a popszakma. Mégsem 200k-t kell gyűjteni, mint egy alap Fana cuccra. -
arty
veterán
Belekalkuláltad, hogy amiből több fogy, azzal többeknek is lesz baja?
130 környékén nincs versenytársa a T300-nak, ahogy egyébként a G29-nek se a maga ársávjában (és talán a Fanatecnek se 200 környékén).
A DFGT-vel belenyúltál, valóban elég megbízható kormánynak számított, de ezzel inkább kivétel volt, mint szabály.
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Laby
őstag
válasz koanla #30410 üzenetére
Korábban volt már G27-em és szerettem is, alapjáraton megvoltam elégedve vele. Aztán abbahagytam a szimulátorozást, és hogy ne álljon benne a pénz ilyen alkalmi játszásokra a kormányba, lecseréltem egy DFGT-re.
Most viszont újult erővel futok neki a szimulátorozásnak, és gondoltam habár a DFGT-vel semmi bajom (a pedálon kívül), de még is fokoznám az élményt.
G25/G27 ezért most is szóba jöhet, de ugye olyan óriás ugrás nem lesz. A kormányok között ha a külcsint nem nézzük, tényleg nem túl nagy az ugrás. A pedál persze megéri a cserét.Gondoltam én is rá, hogy DFGT-t meghagyni vésztartaléknak, és T300 Alcantara-nak nekifutni, de nagyon bosszantana, hogyha megvenném nagy pénzekért és folyamatosan küldözgethetném vissza. Majd ha kifognék egy épp jót, akkor is 2 év múlva már lejár a gari és utána gondolom ugyan úgy megfog halni benne pár dolog, és dobhatom ki az ablakon?!
Őszintén szólva ennek ellenére még mindig bennem van ez az út.
Bár megfogadtam a fórumot visszaolvasva, hogy nem fogok ilyen kormányt venni, de annyira tökéletesen nekem szól külsőre is, és belsőre is vonz a szíjhajtás hogy nehezen engedem el.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
zsozsa74
őstag
Ha a pedál a gondod, abból akarsz jobbat, akkor csak a Fanatec marad kb. Ők árulnak ezen cégek közül egyedül load cell-es cuccot, a többi ehhez képest gagyi. Vagy valami load cell mod-ot kell még venni, akár a TM pedáljához, akár a G29-éhez.
De amúgy meg nem kell fosni a TM-től sem. 2 évig nyúztam egy TX-et (mondjuk egy Fana Elite pedállal), hibátlanul ment nálam. Belenyúlni meg mindenbe bele lehet. Én a Fanával szoptam hatalmasakat (wb-el, pedállal, pereccel, némelyikkel többször is) például. Szóval a "név" nem garancia. Mondhatni, technikai sport.
[ Szerkesztve ]
Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74
-
RobbyJr
őstag
Akit érdekelnek Fanatec cuccok, bázis, perec, pedál, az megnézheti a hirdetésem, mert most meg kell hogy váljak tőlük.
Szép napot!Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
koanla
aktív tag
Nézd, sosem volt TH-m (bár nagyon vágytam rá én is anno), szóval amit írok, azt ne vedd készpénznek, én is itt olvastam. Tehát azt mondják a tapasztaltak, hogy a lehetséges TH hibák az elején kijönnek és ha gyermekbetegségként el is múlnak, utána már talán nem lesz vele gondod.
Még egyszer: én is csak így olvastam, nem tudom, tényleg így van-e.A máisk, amit zsozsa kolléga is írt: ha amúgy nincs bajod a DFGT perecével, akkor el lehet gondolkodni a Fana LC-s pedálszettjén (és akkor "csak" 75-80k-s kiadás a meglévő kormány mellé, nem helyett). Nekem is az van, imádom. Az LC pedig nagy lépés a rugós cuccokhoz képest (A TH-nak és G2x-nek is rugós van)
[ Szerkesztve ]
-
koanla
aktív tag
Igen, zsozsa kollégának jár a kredit miatta
Elvileg nem kell semmi, a Fanatec Elite LC-s szetjét kell megvenni és ha jól tévedek, simán rá lehet USB-vel közvetlenül csatlkaoztatni a gépedre (nekem a bázisba megy, és bár így elvileg kisebb a felbontása, mégsem foglal másik USB aljzatot. Ha Nálad van még szabad USB slot, akokr nem lehet akadály). Amennyiben az adott szim kezel több vezérlőt is, akkor nem lehet gond, rákalibrálod a pedálokat a Fana cuccra és mehet. -
tobias88888
őstag
Ezt megrendeled, összeszereled az útmutató alapján és kész, megy PC-vel:
https://www.fanatec.com/eu-en/pedals/csl-elite-pedals-lc-eu.htmlAzért kell összeszerelni, mert sokféleképpen lehet használni (tartó nélkül, simán vagy forditva) és pillanatok alatt szerelhető. Nekem is ez van az Alcantara mellett. Ég és föld ez a pedál a DFGT, T300, G29 pedáljához képest
Őszintén szólva én cockpit nélkül nem annyira ajánlom. Szőnyegen én már a DFGT pedálsorát is elnyomtam, ezt meg ha igazán akarod élvezni és kihasználni a tudását a 90 kilós load cellel (van 15, 40, 90 kg-os beállitás hozzá), taposni kell. Egy egy órás futamnál már edzésnek is elegy
[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
Hát srácok köszönöm a segítséget meg a próbát, de nem tudom magam rávenni, hogy folytassam a gyakorlást.
Ide is belinkelem, hátha nagyobb szerencsével elviszik. Probléma tényleg nincs vele, ki is próbálható a helyszínen, garancia mindegyik részegységén van még bőven. Dobozai, papírjai megvannak.A csomag tartalma:
T300RS Alcantara edition
TH8A váltó
Wheel stand Pro
Pro RGS váltó modulAz ára: 130 000Ft
Ha esetleg nem helyénvaló a bejegyzésem akkor elnézést kérek és törölhető!
[ Szerkesztve ]
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
GalaHU
őstag
válasz Scarletiel #30422 üzenetére
Laby, itt a nagy lehetőség!
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
dom1n0
senior tag
Sziasztok,
megjött végül az új szim, egy Fanatec CSL PS4 + Loadcell kit + Atesz féle váz, Monza üléssel.
Idáig tetszik minden, egyedül a fék szokatlanul kemény a g29 után.Üdv, Andris
-
Gigi01
őstag
-
frelife
aktív tag
válasz Gigi01 #30426 üzenetére
Hát fana loadcell-be betettem a 85-öst. Kicsit rövidebb lett a fék utvonal. Viszont 60-on van a loadcell. Gyorsan reagál. Jobban tudok fékezni a féktáv rövidebb lett. Raceroom-ban egy 2013-BMW M3 DTM-et gyilkolok. Olyan lett igy mintha forma egyes pedál lenne. Most filozok hogy ez jo e igy vagy pakoljam vissza.
Ellenben jobb az időm. -
Laby
őstag
válasz GalaHU #30423 üzenetére
Igen, nézegetem néhány napja a hirdetést, de továbbra is félek tőle.
Nem beszelve arról, hogy nincs szükségem a váltóra, és van wheel stand-em is. Úgyhogy nekem túl drága még így is a hirdetés.Azt hiszem hogy veszek egy G25/G27-et használtan és gyűjtök az általatok ajánlott Fanatec pedálra (hátha lesz black friday is erre) majd idővel kormányra is.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
zsozsa74
őstag
"Félhetsz" tőle! A te döntésed. De ilyen alapon nem nagyon érdemese belevágni a szimezésbe, mert minden technika tönkre mehet és ahogy már írtam is, minden cégnél bele lehet nyúlni szarba. És jóba is...
Szóval szerintem ez a "félünk a TM cuccoktól" dolog nem kicsit eltúlzott. Az én tapasztalataim alapján soha többet nem vennék Fanát (sőt, szerintem senki nem venne). Mégis, ha egyszer megint kell valami, tuti azt fogok...
Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74
-
Laby
őstag
válasz zsozsa74 #30430 üzenetére
Azt sajnos így fórumról nehéz megítélnem, hogy tényleg túl van-e lihegve vagy nem.
Amit nekem sikerült leszűrni, az az hogy 20 elromló hozzászólásra jön maximum 1 olyan aki azt mondja hogy évek óta játszik vele és nincs baja.
Két személyes ismerősöm is van akiknek meghalt a kormány, egyiknek kétszer is, de mindegyiknek 1-2 év környékén halt meg, nem az elején.
Pedig tényleg iszonyatosan vonz az az Alcantara, de félek hogy online ligázás miatt bukom ha hetekig nem játszhatok, mert postázom. Vagy épp futam közben dobja be az unalmast.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
frelife
aktív tag
válasz tobias88888 #30433 üzenetére
42 az elég felnőt? igy is bazi kemény ám. Meg szerintem rosszul tettem be a tarto gyűrűt és kétszer megtapistam, kiugrott a helyéről na most kicserélem a 95re.
Egy verseny autoban azért kemény a fék mert van G erő,itt viszont nincs. Na megnézem és meglátom. -
frelife
aktív tag
Hát pedig azzal magyarázzák hogy azért bika a fék mert a ránehezedő g hatás miatt satut tolna ha könyebb lenne a fék. Ráesne a pedálra. Na mindegy, csak egy eszmefutattás volt. A 85-ös készletet megszoktam. Tetszik, jobb mint a puhitott. Most beteszem a bikát.
Amugy raceroomban majdnem teljesen full ffb-vel használom. Vagy rosszak a veállitásaum vagy a ffb ereje gyenge a játéknak. Esetleg aki raceroomozik csatolna vagy leirna beállitásokat? -
vlevi
nagyúr
Hát, nem tudom, mi a nem jó benne, de nekem eléggé bejön az R3E-ben lévő FFB. Vannak nála sokkal rosszabbak is.
Egy kicsit állítgatni kell, hogy ne legyen olyan agresszív egyes visszajelzések ereje.
Az is igaz, hogy én semmi komoly versenyben nem veszek részt, tizenéves Logi G25-öm van, szóval már az sem túlságosan mérvadó.[ Szerkesztve ]
-
frelife
aktív tag
Minden jo benne. Csak az ffb ereje gyenge! Lehetne 20- 30% erősebb. Kicsit lágy nekem 10-15 kör után már nem olyan erős és pedig jo lenne a kanyarokban. Ezzel szemben egy PC2 vagy egy Forza 7 leszakitja a karod. Gyenge azt kész, ettől függetlenül nagyon jol vissza adja a megcsuszásokat, kipörgéseket. Azonnal lehet érezni.
-
Enton
addikt
válasz frelife #30438 üzenetére
Rakat leírás és topik van fana+ffb-re témában most, hogy nézem.
Én eddig nem gurultam annyit vele, hogy el kelljen kezdenem játszadozni a ffb-vel, de majd keresek valami ligát aztán majd szükség lesz is rá.
Amugy teljesen korrekt a ffb amit eddig tapasztaltam, erőségben kb mint a dirt rally, alapon nagyon puhány de de simán lehet állítani pluszba.
Ja meg vr részével küzdök, hogy nem ad képet monitorra csak fekete ablakot tudok kivarázsolni a szemcsi mellé.(#30440) frelife:
Ha megosztanád a beállításaidat, játékbeli+kormányon a menuben, akkor este ha hazaértem melóból kipróbálom és rögtön kiderül van-e még opció erösítésre.
Az inverz/nem inverz ffb tud még furin működni itt a raceroomban.
[ Szerkesztve ]
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
frelife
aktív tag
Nem panaszkodom. Jo az ffb. Az egyik legjobb ami ilyen jol viszza adja a pályát/autot. De hidd el. Mész 30-50kört és kezded megszokni és gyenge. A Dirt rally joval erőaebb. És am vicces. Nem tudpk a dirtel menni. Egyszerűen nem tudom jol, megfelelően kalibrálni a kormányt. G920-al nár jo volt de ezzel, baromira szoknom kell.
-
Enton
addikt
válasz frelife #30442 üzenetére
Van 5 slotod beállításoknak a játékon felül(és megannyi opció/variáció/kombináció), nekem is beletelt egy jóidőben mire hozzászoktam az on fly állítgatásokhoz de már odájig jutottam hogy ezek nélküli céleszközt nem is vennék mer macerásabb lenne.
Az a 40-50 kör sem mindegy ám hogy melyik gép és palya az meg hogy csak ugy gurulasztál vagy végig próbáltad a lehetőségekhez mérten a maxot nyomni.
Leginkább bmw m1 procar + nord -ozni szoktam meg gt3-bol van valami regebbi pakkom, majd most idén lehet bővítem a választékot black fryday-kor."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
frelife
aktív tag
Az a gurulgattam 100kör ebből 50kb verseny kör, tehát tapostam a lelkét. 2013. BMW M3 DTM. Fóleg ezzel megyek az alap/free pályákon. Van egy Nissan Gt-R GT3-om is. Azt is tapostam.
Persze ez a kezdet. És még tapasztalgatni kell.
Pakkot majd én is veszek ha lejjebb mennek. Ha neg nem akkor karácsonyra meglepem magam. -
Laby
őstag
válasz RobbyJr #30432 üzenetére
Mit vettél helyette?
Ma vettem egy használt G25-öt átmenetileg. Veszek bele egy GTEYE rugót és utána gyűjtök.
Igazából minimális ráfizetés volt a DFGT-re, úgyhogy nem került szinte semmibe és addig is jobb vezérlővel játszok amíg nem jön össze egy Fanatec szett.
Vagy berakom tarcsiba a szekrénybe, és beadom a derekam az Alcantara T300-nak.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
macy
addikt
válasz tobias88888 #30447 üzenetére
Én elég régen mentem vele, meg olvastam is, hogy elég gyenge az FFB, de azóta sokat csiszoltak a játékon. Elhiszem, hogy jó az FFB, épp ma nézegettem a packokat, gondolkodtam megvegyem-e valamelyiket. Csak már megvan az AC, ACC, PC, PC2, meg régebbi cuccok, rFactor, Race07 stb. nem biztos, hogy kéne mégegy szim a gépre
-
frelife
aktív tag
válasz tobias88888 #30447 üzenetére
Köszi szépen.körbe nézek a linken.
Igen, az ffb eróségét kerestem, most nár meg van és igen. Szerintem valami nagyon jol eltalált az ffb, imádom pl hogy a váltázt is érzed és ahogy adod rá a gázt már csuszik meg a segge és a kormányon ez teljesen átjön. Imádom játék.
Még assettot kéne szereznem, meg eredetiben PC2-őt.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest