Új hozzászólás Aktív témák

  • SystemRoot

    őstag

    válasz cucka #2163 üzenetére

    - Ok, abban lehet igazad van hogy régen nem arra találták ki, én olyan régen még nem foglalkoztam IT-vel, szal ezt nem tudtam. mindenesetre átfogalmazva: ma azért van a scsi mert megbízható, magas mtbf el és nagy I/O terhelhetőséggel bír.
    -Nem annyira drága egy scsi vinyó mint ahogy azt sztem te gondolod. Én a múltkor a CHS nél (oké ez nagyker, de sztem borzasztó áraik vannak, kb "jobbfajta kisker") , kb 3hónapja, nagyon olcsón vettem 73GB és 143GB os SCSI-U320-as vinyókat. Pontos árra már nem emléxem, de nézz csak utána hogy mennyi(találni nagykeres aktuális árlistákat itt PH-n), nem 6számjegyű összeg.... :U

    -Olvass vissza mit írtam az IDE-s Raid-ről...
    "és totál mindegy, hogy a sata diszkeket nem 24/7-re tervezték, a sci-t meg igen, mert mindkettő elromolhat, csak a satát olcsóbb, könnyebb pótolni."
    -ezt meg te gondold át még egyszer:)
    Mindkettő elromolhat, de melyiknek a nagyobb a valószínűsége? és mennyivel?
    A SCSI vincseszterekre általában minimum 5év garanciát szoktak adni. Míg a legtöbb ide-srre 1-et. Ha nagyon szerencsés vagy akkor 2/3-at. Akkor most meiket is könyebb pótolni?

    Egyedül az lehetne ésszerű ellenérved a SCSI-s rendszerek ellen, hogy egy SCSI-s raid kártya újonnan télleg nagyon drága....
    Amúgy én meg nem azt mondom hogy minden adat tárolására SCSI-t kell használni.
    Ha visszaolvasol láthatod hogy azt ajánlottam hogy a rendszer meg a legfontosabb adatok legyenek SCSI-raid-en.

    Üdv: SystemRoot

    Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

Új hozzászólás Aktív témák