Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz SystemRoot #2161 üzenetére

    tipikusan az a felhasználó vagy, akinek a csúcskategórián kívül minden szar. a home userek 99.99%-ának tökéletesen jó a sata diszk, neked nem.
    megsúgom, ha az adatbiztonság a szempont, akkor 1 darab scsi diszk árából lehet csinálni egy sata raid5-ös rendszert, na most akkor melyik éri meg jobban? 2 scsi diszk árából meg mások komplett számítógépet vesznek (nem is rosszat). hadd ne mondjam, melyik jobb az adatok biztonsága szempontjából. (és totál mindegy, hogy a sata diszkeket nem 24/7-re tervezték, a sci-t meg igen, mert mindkettő elromolhat, csak a satát olcsóbb, könnyebb pótolni. egy sima sata raid1-el nagyságrendekkel nagyobb biztonságot nyújt, mint a legfaszább scsi diszk önmagában).
    a gyorsaság megint jó kérdés, ha valaki hajlandó 6 számjegyű összeget fizetni csak azért, hogy 10 másodperc helyett 7 alatt jöjjön be a játék, az vegye a scsi-t. normális ember általában nem így gondolkozik.

    komoly cég pedig nem feltétlenül van szerződésben valamilyen nagy gyártóval - nem it profilú cégekre gondolok.

    Namost ez sem azt jelenti hogy tutira elromlik, csak hogy elromolhat. Az SCSI-t pontosan EMIATT találták fel. - ezt a következtetést gondold át még egyszer. a scsi-t azért fejlesztették ki a 80-as évek elején, mert nem volt normális sebességű csatolórendszer. (akkor még ide sem volt, sőt, az otthoni számítógépekben vinyó sem). semmi köze nincs a jelenlegi vinyók mtbf értékeihez.

Új hozzászólás Aktív témák