Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezekiell
veterán
válasz radi8tor #41750 üzenetére
Az orrfolyás nem jellemző tünete a Covidnak (az esetek kis százalékában szerepel csak), szóval itt már bukta az érvelésed, és te most tényleg a mellett akarsz érvelni, hogy tünetmentesek nem fertőznek? Nemár... Tényleg nemár.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Rive
veterán
válasz radi8tor #41750 üzenetére
Ha valakinek nem folyik az orra, akkor nem is nagyon tudja terjeszteni.
Ez így téves. A nyálkahártya mindig nedves (hát, többnyire...), szóval amíg van megfelelő 'szélsebesség' fölötte addig lesz folyadékcsepp is.
Az orr tartalmaz egy egész jó szűrőberendezést, ami elég sok dolgot megfog, szóval normál kilégzéskor viszonylag alacsony a spray-output: ezért jobb még mindig a kilógó orral hordott maszk, mint a semmi.
De:
- a fentebbi kiindulópont általánosságban azt állította, hogy a tünetmentes pozitív nem fertőz: nem volt hozzátéve, hogy az orrán keresztül nem fertőz.
- még rendes, orron keresztüli kilégzéssel is távozik spray. Nem sok, és az is viszonylag a test közelében marad (kivéve, aki túl fent hordja az orrát ), de a 'nem fertőz' -től ez veszett messze van./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Ezekiell
veterán
-
azbest
félisten
Meg persze a who sem úgy értette [link] már pár nap múlva.
és egy augusztus végi webbeteges írás, ami bbc-t linkel, azt mondja, hogy a dél-koreai vizsgálatok szerint a tünetmentesek is ugyanannyi vírust hordoznak a garatukban és orrukban, mint a tünetesek. Szóval, mivel a dél-koreaiak ezen a területen elég hitelesen dolgoztak, én nekik hiszek Az angolban nem feltételes módban fogalmaztak, mint a magyar fordításban:
"Results of 1,886 tests suggest people with no symptoms at the time of the test, including those who never go on to develop symptoms, have the same amount of viral material in their nose and throat as people with symptoms."Persze, aki köhög az többet tud spriccelni. Viszont nem véletlenül hoztam fel a beszédet, hanem konkrétan a kollégákkal való beszélgetés közben magam láttam megfelelő fényviszony közt, hogy sokkal több nyál repked beszéd közben, mint ahogy korábban gondoltam. Ilyen szempontból különösen buta dolog, hogy van aki pont beszédhez húzza félre a maszkot, hogy jobban értsék.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
Csak hogy egy releváns sztori is legyen:
A mi családunkban is felütötte a fejét a koronavírus. Mostohatesóm feleségének nagymamája koronás, kórházban van magas lázzal, nehéz légzéssel. De a hogyan jutottunk el idáig rész a különösen fasza:
A sógornóm egyik unkatesója a nagyival ebédelt, a nagyinál. Kiderült pár napra rá, hogy a gyerek koronás. A nagyi ezt az ebédet eltitkolta mindenki elöl, találkozott a teljes családdal hétvégén, és amikor hirtelen lebetegedett, akkor derült csak ki, hogy korona, és a gyerektől kapta el. Most így az egész család karanténban 2 hétig. Überfasza...Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ricardo
titán
-
Sir Pocok
őstag
Egyértelműbbek a szabályok így.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
pjen
félisten
válasz szabi__memo #41759 üzenetére
Ha vannak vitamin hiányra utaló tüneteid? Vannak?Nekem nincsenek.
-
Alpi.
addikt
Nem a korai, lappangási szakasz tünetmentességével lett összetévesztve ? Mert arra tényleg mondták még anno, hogy feltehetőleg ott nem vagy nagyon kis eséllyel fertőz tovább.
(jelenleg lehet, más a tézis a korai szakaszra is, passz)
Viszont találtam egy (nekem legalábbis) érdekes cikket : [Tünetek és előfordulási arányuk]
Ezek után mi lázat mérünk és hazaküldjük a tüsszentő gyerekeket....
Valahol meg is értem, az egyre több szkeptikusabbá váló (velem együtt) embert, mert amit csinálunk, mint védekezés, annak egy része teljesen értelmetlen szopatás az egyénnel szemben.
"who were tested for COVID-19 showed that anosmia was the symptom most often associated with a positive PCR test. Similarly, a Europen study done earlier this year found that 87 percent of more than 2,000 patients reported losing their sense of smell while more than half reported a loss of the ability to taste."
Ezt pl. személy szerint érdemesnek tartanám erősen hangsúlyozni, mint lehetséges fertőzésre utaló jel, amit ha észlelünk, forduljunk orvoshoz.
Az a 80% elég komolyan fölé nyúlik bármilyen más, köhögés, láz, nehezebb légzés, stb. tünetnek. Igaz, hogy nehezebb is észlelni ezeknek a csökkenését, mint egy lázat vagy a többi, ismertebb tünetet. Viszont összekapcsolva egyéb tünettel, igencsak segíthet.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Rive
veterán
Ezek után mi lázat mérünk és hazaküldjük a tüsszentő gyerekeket....
Ezzel speciel semmi gond szerintem: aki lázas, trüsszög az eleve ne menjen járvány idején közösségbe, akármi is a kiváltó ok.
Nem alkalmas a covid egyértelmű detektálására de mindenki által ismert, egyszerűen alkalmazható, szakképesítést nem igénylő módszer ami egyértelműen jelzi, ha valakinek nem kéne ott lennie/oda mennie ahol van.A szaglással amúgy tényleg lehetne talán valamit csinálni. Bár nem tudom, hogy lehetne ezt standardizálni.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
-=MrLF=-
senior tag
nem rég találtam, hasznos magyar grafikonokkal:
[pandemia.hu/koronavirus-magyarorszag/]protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
Alpi.
addikt
Jogos, amit írsz, lázasan alapbol nem kéne iskolába lenni pl., de így allergia szezon végén, a tüsszentés még csak nem utal önmagában allergiás túlreakcióra sem. Természetes, ürítési, tisztító reakció.
Pont ma hallottam, hogy 2, iskolaajtóban megejtett tüsszentés miatt fordították vissza a gyereket. Ezt nem feltétlen tartom már logikus "reakciónak".
A rendszer ebben az állapotban nem fenntartható szvsz. Ha hinni lehet a szakértőknek, márpedig fenntartható szabályozás fele kéne mozdulni, merg nem 1-2 hétről van / lesz szó.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz szabi__memo #41766 üzenetére
Biztos igazad van,ha lesznek tüneteim gondolom majd szól a házi doki,hogy egyk több sárgarépát.
-
pjen
félisten
válasz szabi__memo #41772 üzenetére
Nekem például gyerek koromban többször adtak B12 kúrát injekcióban,mert sovány voltam.Azóta se híztam meg.
-
pjen
félisten
válasz Soulfly842 #41773 üzenetére
Elég drága sajnos,persze napi 1-2 feles elég belőle,ha van otthon sör is.
-
Alpi.
addikt
válasz -=MrLF=- #41768 üzenetére
Hmm... Érdekes dolgot mutat itt-ott. Azért számoljatok Ti is utána, lehet, valamit benéztem, de Szept 1. -től 8000 fölötti új, fertőzöttet regisztráltak, a korházban ápoltak száma kb. 240-el nőtt. Az közel 3%, ami valahol a halálozási statisztikánkkal megegyező arány, ha azt nézzük, hogy jelenleg magasabb, de csökkenő érték és ez az elmúlt 2 hét fertőzöttjeit mutatja, akik korházi ellátásba kerültek. De azért eléggé aztaq', ha jól számoltam. Ergo, aki korházi ellátásra szorul, az igencsak komoly eséllyel a statisztika fekete oldalán végzi ?
Feltételezem, aki nem kerül előtte korházba a tünetei alapján, de meghal, nem gyakori. Remélhetőleg legalábbis. De ez akkor is meglepő, nem ?[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Ringman #41661 üzenetére
Ezeket miért nem 3 hónapja találták ki? Csomó emberben rögzült a rossz szokás.
#41767: lázas gyereket alapból soha nem küldünk közösségbe, nem tudom mióta lett a hiányzás alapkövetelménye, h kómában feküdjön a páciens. Influenzát is parasztság a másikra ragasztgatni.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Rive
veterán
Ne merülj ebbe bele, a dolog statisztikai oldala eléggé afféle körhintából mozgó célpontra lövöldözés. A kórházba kerülés a tünetektől átlag hét nap (tavaszi statisztikák alapján), míg a halálozás valami átlag 14 nap, ha jól rémlik. Magyarán, az egyes adatsorok ennyivel csúsznak egymáshoz, ráadásul ezek átlagok, szóval valami (talán)gauss-görbés szumma van napok alapján, meg mittudomén. Ráadásul minden függ a fertőzöttek korának eloszlásától is.
Szumma: messze nem annyira rossz a kép. Az 1-2% körüli IFR tekinthető referenciának, ennyi 'biztos'.
-
Alpi.
addikt
Igen, azt írtam is, hogy nem vethető össze egy az egybe, mert akik most vannak korházba, lehet Aug. 29. statisztikába szerepelnek, mint új regisztrált fertőzött, stb. , stb. De basszus ! Nagyon közeli az a szám. Ha 6% vs 2% még az is horror !
Az alapján is, aki olyan súlyos tüneteket produkál, hogy korházi kezelésre szorul, annak 33%-a meghal ?! Hát bazz... !! Igazábol ez hasonlóan ment eddig is, tuti, csak így kimondva nekem elég rideg.
Mellesleg nem is ellentétes a logikával, mert akinek a szervezetén annyira urrá lesz vagy a reakció nem megfelelő a vírusra, értelemszerűen ott lesz igazán életveszély is csak tényleg kicsit meglepő kimondva, ha ínnen nézzük. :S[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Voltam plázában rendelést átvenni, talán tavasz óta nem voltam és feltűnt, hogy kb. 10 emberből kettőn van maszk. Az eladókon van becsülettel mert szerintem őket ellenőrzi a főnökük de a sétálgató emberek nagy többségén nincs, tavasszal mintha több emberen lett volna. Nekem csak azért tűnik fel mert nem szoktam plázázni meg ilyen közösségi helyekre járkálni, nem vírus miatt, előtte se volt szokásom. Tényleg elege van az embereknek belőle, pedig kötelező lenne mert bejáratnál ki van írva.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Rive
veterán
Az is benne van a dologban, hogy egy kórházba kerülő rossz esetben akár 4-5-6 héten keresztül is ott maradhat: ez a szám tehát 'akkumulálódik'. A tünetmentesek (~50%) bele se kerül a rendszerbe: az enyhe esetek (~40%) pedig két hét alatt kikerülnek a pixisből, a halálos esetek átlagával együtt. Csak a kórházi, bonyolult esetek ragadnak bent annyira.
De: ez a tavaszi statisztika, nem Magyarországról. Nem tudom, mi a konkrét magyar stat, pláne: mi az aktuális magyar stat.
[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
Igen, sajnos az a 4-5-6 hét nagyon sokszor igaz, 2 hét lélegeztetőgép (mozdulatlan, altatásban töltött) eset utáni szövődmények miatt. Nem kevésbé veszélyes szövődmények sok esetben, mint amikkel a lélegeztetőgépre kerülnek. Sajnos ismerek is ilyent, akinél így történt... Szerencsére életben van, megúszta, de távol áll jelen pillanatban is attól, hogy felépültnek lehessen tekinteni.
-
Soulfly842
addikt
Plázásákban is kötelező lesz hétfőtől a maszk használat, nem csak az üzletekben. És a büntetés mértéke is nő 50E-re. És végre leírták a megfelelő használatot is és azt, hogy nem elég az eltakarása. Valóban maszkot kell használni.
"A pénteki Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletek értelmében hétfőtől kötelező lesz a megfelelő maszkviselés már nem csak a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben, hanem a bevásárlóközpontok, mozik, színházak, múzeumok, könyvtárak közönség által látogatott területén, valamint egészségügyi és szociális intézményekben, közszolgálati és postai ügyfélszolgálatokon is. A megfelelő maszkviselet azt jelenti, hogy a maszknak el kell fednie a szájat és az orrot is. Fontos változás az is, hogy valóban maszkot kell viselni, nem elég például sállal vagy kendővel eltakarni a szájat. Ugyancsak hétfőtől lép életbe PCR-tesztek hatósági ára, valamint a zenés, táncos rendezvények, a vendéglátó üzletek és szórakozóhelyek esetében a 23 órás nyitvatartási korlát. Természetesen továbbra is fennmarad az 500 fő feletti rendezvények tilalma. A kormány döntése értelmében október 1-jétől életkortól függetlenül bárki igényelheti ingyenesen az influenza elleni védőoltást.
A MASZKVISELÉSI KÖTELESSÉG BE NEM TARTÁSA SZIGORÚBB SZANKCIÓKKAL FOG JÁRNI. A TÖMEGKÖZLEKEDÉSI ESZKÖZRŐL LESZÁLLÍTHATÓ LESZ AZ, AKI NEM VISEL MASZKOT, ÉS EMELLETT AKÁR 50 EZER FORINTRA LESZ BÍRSÁGOLHATÓ."
[ Szerkesztve ]
-
-=MrLF=-
senior tag
Nem nagyon tudom követni amit számoltál.
Szept.1: kórházban lévők: 96, addig elhunytak össz: 616
Szept.17: kórházban lévők: 328, addig elhunytak össz: 669
669-616=53 nőt az elhunytak száma 17. ig, ez az eredeti 96 hoz képest, sok igen, 53/96=55%protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
lacafaca
addikt
Így is lehet, egyeltalán nem pénzkérdés...amikor egy ország politikusai nem totál idióták gyülekezete
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
Alpi.
addikt
válasz -=MrLF=- #41788 üzenetére
Az új reg. fertőzöttek (8K+) - korházi ápoltak növekedése (240) arányát vetettem össze nagyságrendi közelítéssel a jelen 4%, de eső halálozási statisztikával.
A pozitív teszt után aztán korházba is kerülők aránya, nincs igazán messze a halálozási rátától. (aki pozitív teszt után meghal) Még ha ez csak max. közeléítésre is alkalmas forrás ehhez. Ha fele annyi, az is borzasztó valahol.[ Szerkesztve ]
-
Soulfly842
addikt
"Nagyon úgy tűnik, hogy a mintavételt kínáló magánszolgáltatók mozgásterét rendkívüli mértékben korlátozta a kormány (2500 forint / darab áron), ezért borítékolható, hogy több szolgáltató cég kivonul erről a piacról, hacsak nem tud tárgyalni a laborral egy alacsonyabb vizsgálati ár érdekében. Kérdés, hogy a labor ekkora kereslet és ilyen szűkös laborkapacitások mellett hajlandó-e lejjebb vinni saját árát. Mert ha nem, akkor a szeptember 21-től kevesebb mintavételi helyszín lesz az önköltséges PCR-tesztek igénybevételére. Pont egy olyan időszakban, amikor a járvány második hulláma még tombol, és a magáncélú önköltséges tesztelésre jelentős az igény (cégek, dolgozók részéről például), és ezek a tömegével végzett privát tesztek is hozzájárultak ahhoz, hogy valósabb képet kapjunk a magyarországi járványhelyzetről. A Portfolio-nak nyilatkozó magánegészségügyi szolgáltatók már tegnap a 19500 forintos ár ismeretében jelezték, hogy a részletszabályok fényében döntenek arról, hogy továbbra is kínálják-e a PCR-tesztelést. Ha a megjelent szabályozást úgy értelmezzük, hogy a szolgáltató maximum 2500 forintot tehet rá a labor bekerülési költségére, és ebből kell kigazdálkodnia a személyzet, a védőfelszerelés, az esetleges kiszállás, a logisztika, és az adminisztráció költségét, akkor várhatóan szűkül a mintavételi helyek száma. Ez pedig közvetlenül is érinti az embereket: mert lehet, hogy olcsóbban jutnak hozzá majd az önköltséges teszteléshez, de elképzelhető, hogy kevesebb helyen, és több várakozási idő mellett."
-
Ringman
nagyúr
válasz Soulfly842 #41791 üzenetére
felteszem a kérdést: a kormány szándékosan szabotálja a tesztek elvégzését, vagy ennyire fogalmatlanok?
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
p76
senior tag
Munkaügyek Negyedik évad (2014–15)
8. rész Karantén
Hogy lehet hogy már akkor tudták előre ezt a karantén dolgot?
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live