Új hozzászólás Aktív témák

  • updog

    senior tag

    válasz aprokaroka87 #32169 üzenetére

    Vicces, de tavaly év végén volt logout-on egy bejegyzésem, a maszkviselésről (villamossal járok munkába ~10 éve minden influenzaszezonban, láttam már egyet-mást).

    Év elején töröltem is, pár hétre rá nagyon megbántam mert sztár lettem volna ha akkor tudom mutogatni :D

    Eddig a téli szezonban úgy álltak hozzá az emberek, hogy majd ők eldöntik hogy vesznek-e maszkot (=nem), és senki ne mondja meg nekik hogy ők mehetnek-e betegen dolgozni mert ők nem engedhetik meg maguknak hogy hiányozzanak a munkából...

    Pedig kb. az lehetne a normális eljárás abban a pár hónapban, ami most tavasszal volt (mármint nem a karantén, hanem maszk + lehetőségekhez mérten távolságtartás + megtanítani az embereket a személyes higiéniára) +flu shot, és szerintem töredéke megbetegedés lenne abból is.

    De ugye az ego... aminek most sok helyen láthatjuk az eredményét. (elnézést, nem vicces, de ezen pl. felröhögtem kínomban, és nem a címen hanem hogy ilyen hülyék az emberek: https://24.hu/kulfold/2020/07/08/koronavirus-jarvany-ausztralia-melbourne-vesztegzar-karanten/)

    Én mérnökember vagyok, elég szkeptikus, sőt, nem láttam még olyan embert akiről tudtam volna hogy covidos lett, ismerősöktől se hallottam ilyet. A számok alapján itthon eddig enyhe volt az első hullám, ezt is elhiszem.

    De mindezek ellenére, van szemem, és tudom értelmezni a világból jövő híreket - konkrétan fizikailag nem tudom elképzelni, hogy gondolhatják egyre többen (pl. a - nem csak itteni - kommentek alapján, és amúgy nem csak itthon) hogy az egész kamu, hiszti, nincs, vagy ha van is akkor ők nem kaphatják el, vagy ha igen, akkor majd kibekkelik mint az influenzát.

    [ Szerkesztve ]

    "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

Új hozzászólás Aktív témák