Új hozzászólás Aktív témák

  • csiga8

    senior tag

    válasz Rolly #22542 üzenetére

    Személyes véleményem, hogy ezek a mesterségesen érlelt gyümölcsök vitamintartalma nagyon csekély. ( más, hozzáértőktől olvastam)

    Lenkeitől több könyvem is van, Szendi Vitaminforradalom könyvét ajánlom, de érdemes Gödény, vagy Tamasi , Mester Károly videókat is nézni.

    Infarktusom után gyakorlatilag "temettek" az orvosok. Az elmúlt 15 évre visszamenőleg 3-6 havonta van vérvételem ( cukor) rendszeresen járok nyaki, hasi ultrahangra, terheléses EKG-ra, stb.

    A stentelés után már nem dohányoztam, el kezdtem szedni vitaminokat ( nem hittem benne, én már az életet feladtam..., anyjukom erőltette, hogy de igen. ) El kezdtem óvatosan sportolni, a három munkahelyből kettőt dobtam.

    A mai eredményeimre az orvosok csak annyit mondtak, hogy korának megfelelő. Mind messze jobb, mint 15 évvel korábban, pedig 15 évet öregedtem, egy csomó gyógyszert szándékosan elhagytam. Néhány egészséggel kapcsolatos könyvet elolvastam, orvosoktól kértem tanácsot, neten böngészgettem. Kialakult egy "rend", amire okosakat írhat bárki, a vizsgálati eredmények magukért beszélnek. Ma konditerembe járok, hobbi szinten box edzésre járok(nék, de most az sincs).

    Tapasztalatom szerint a 100 kg tömegemhez a napi 3-4 gramm simán elhasználódik. Ha aktívan mozgok, akár 5-6 gramm is. Most nemrég volt egy torokfájásom, napi 9 grammig mentem el.

    A túladagolást gyorsan észreveszed, mert sőtétet pisilsz, ha tovább emeled a dózist, lágyabbá válik a székleted. Ezzel be tudom állítani, mennyi kell.

    A diabetológusom csak ennyit szokott mondani: Nem tudom mit csinál, de ne hagyja abba.

    Nem hagyom.

    C vitamint meg egyél nyugodtan. Nem vagyok forgalmazó, meg reklámozó sem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák