Új hozzászólás Aktív témák

  • freeknight

    őstag

    válasz #22743424 #13209 üzenetére

    Sajnos a katasztrófafilmekből indulunk ki, ahol a FEMA meg a hadsereg mindig kézben tartja a dolgokat, és azonnal lép. Sajnos a valóság ennél árnyaltabb.
    Ugye Obamáék idejében elég jó járványügyi intézkedéseket találtak ki, több szimulációt is csináltak számtalan szerv együttműködésével, mert Obama olyan embereket ültetett vezető székekbe, akik szakértők voltak, és hallgattak is ezekre az emberekre miniszteri szinten is.
    Trump nem igazán hisz ezekben a megfoghatatlan dolgokban, mint pl egy járvány, ami még rosszabb, hogy a stábjában se hallgattnak a tudományos tanácsadókra. Trump ezeket a járványvédelmi intézkedéseket pénznyelőnek tartotta, és sok szervezetben leépítettek a költségvetési megszorítások miatt.

    Plusz ugye ez Trumptól független, de a mindenki által egyformán elérhető eü rendszert a republikánusok alapvetően egy komcsi koholmánynak vélik.
    Most az is a baj NY-ban is, hogy sokak, akiknek tüneteik vannak nem fordulnak orvoshoz, mert egy kórházi befekvést nem bírna ki a biztosításuk (hadd ne mondjam, hogy USA-ban táppénz sincs, a kieső munkabért a biztosító fizeti, HA fizeti). A mentőt már csak akkor hívják ki, ha nagyon rossz az állapotuk, olyankor meg már nem sokat tehetnek az orvosok sem, illetve addigra sok embert elfertőztek már.

    Azonkívül nem szabad róla elfelejtkezni, hogy az USA-ban ugyyan van központi, szövetségi kormányzat, a járványügyi védekezést elméletileg szövetségi szinten is koordinálják, de a ráépülő eü rendszer már állami kézben van. Az államok egymásra licitálva vásárolják fel egymás elől a védőeszközöket/lélegeztetőket, de nem csak államok közti rivalizálás van, hanem az állami vezetés és a szövetségi hivatalok közti együttműködés sem zökkenőmentes, sok helyen mondják azt, hogy a FEMA meg a CDC ne ugasson bele a dolgukba.

    A hab a tortán, hogy a szövetségi szervek között is van rivalizálás, és alapvetően elég nyögvenyelős az együttműködés.
    Szóval egyáltalán nem olyan jó a helyzet az USA-ban sem, megkockáztatom, egy járvány ellen sok kisebb európai országnál is védtelenebbek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák