Új hozzászólás Aktív témák

  • kwzatz

    őstag

    válasz BalanceR #111029 üzenetére

    Az lehet a gond, hogy ilyen sokat vered a fejed a falba, de leírom még egyszer:
    Ott van a cikkben - amire reagáltál - a link, ami ahhoz vezet, ami alapján az indexes cikket megírták. Ott van benne egy táblázatocska, amiből számolni sem kell, mert már megtették. Ez a táblázatocska tájékoztat arról, hogy a 40-79 évesek között 100.000 főre nézve magasabb a fertőzöttek száma a duplán oltottak között, mint az oltatlanok között. Colin Angusnak gondolom ezért szóltak oda, hogy csináljon már valamit - egyébként gyanítom, hogy te is most kerestél vért izzadva valamit, ami a korábban linkelt dolognak valami kifacsart módon igyekszik ellentmondani, mert hát eddig hasonlóról sem volt szó, a hipotetikus számokkal dobálózásod ezt példaértékűen bizonyítja -, mert ez így nem oké, ekkor jött ez az ONS-NIMS fingreszelés, amiről sem te, sem én nem fogjuk tudni eldönteni, hogy mi a helyes. (Főleg mert az általad linkelt cikk is kiemeli, hogy mindkettő pontatlan, oops...)
    Egyébként már nem ez az első ilyen táblázat - nem emlékszem már, talán Izraelről láttam hasonló adatot -, amiben eléggé negligálható a különbség oltatlanok és kétszer oltottak között a különböző korosztályokban fertőződés szempontjából. Lehet mondani, hogy az oltottaknak jobb esélyei vannak a súlyos megbetegedések, kórházba kerülés tekintetében, én ezt nem is vitattam (egyelőre legalábbis ezt mutatják a statisztikák).
    Csak ezt az "oltatlanok járványa", "oltatlanok terjesztik" ostobaságot kellene elengedni, mert mára gyakorlatilag teljesen nyilvánvalóvá volt, hogy ez ilyen formában nem igaz.
    Itt megint egy ember kapaszkodik valamibe elkeseredetten, és egy valaki van, aki "nem érti", és az te vagy. Ismét. Sokadjára.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák