Új hozzászólás Aktív témák

  • Gabesz26

    senior tag

    válasz Mobil87 #2648 üzenetére

    A BD25 és BD50 között a méretbeli különbségeken túl általában elmondható:
    - a BD50 az eredeti BD lemez egy az egybeni "másolata". Előnyei: érintetlen videó és néha valamennyi eredeti hangsáv is rajta van.
    - a BD25 képe is lehet érintetlen, mert nem mindegyik Blu-ray kiadvány kétrétegű. De inkább jellemző az, h tömörített a kép, hogy beleférjen a BD25 adta méreti korlátokba.

    Az előzőek miatt a BD50 jobb képminőségű, de nem feltétlen érdemes azt választani BD25 helyett, mert a TV-től és a nézési távolságtól függően nem nagyon lehet különbséget felfedezni (sőt pl. egy 40"-os belépő/alsókategóriás led tv-n, 3 m nézési távolságra már a BD25 is fölösleges, elég az mkv).

    A TV beépített lejátszója az iso-t egyáltalán nem kezeli (a BD25, és BD50 általában így van fenn), ha kibontod és az m2ts-el próbálod meg, akkor mehet a dolog. De a beépített lejátszó nem tudja a 24p-s (23,976 Hz) kadenciahelyes lejátszást (a filmek 99%-a ilyen), ami miatt - ha csak nem kapcsolsz be valamilyen interpolációs képjavító funkciót, ami belenyúlhat a minőségbe is - nem lesz folyamatos a lejátszás, és akadozni fog.

    A 3. kérdésnél nézz szét/kérdezz az LCD vagy a plazma topikban.

Új hozzászólás Aktív témák