Új hozzászólás Aktív témák

  • HagaNRG

    őstag

    válasz Flowtation #22593 üzenetére

    Szia!

    Az összeget azért esetleg beírhatod, hogy mit költenél rá, az sokat segít a döntésben.
    Az LCD és a LED gyakorlatilag technológia alapján egy és ugyanaz, de most már minden LCD LED megvilágítású.
    Hátrányai azok, hogy -főként a belépőmodellek esetében- felhős lehet a kép, tehát full fekete háttéren halvány világosabb derengések láthatóak, illetve akár fénycsóvaként is látható ha 1-1 led jobban bevilágít a többihez képest. (ez főként a tv kávájánál vehető észre).
    Némely LED-nél egyáltalán nem vészes, némelynél egészen kibírhatatlan méreteket tud ölteni a jelenség. Másoknál meg, mintha nem is lenne.
    Adott esetben egy 127 cm-es képátlójú jóféle modell (50col) 220-260 ezer ft között mozog.

    Plazmában nem tudsz gondolkodni, mert nincs alternatíva az új piacon. Egyedül az LG árul már plazmát, de az meg csak az árnyéka a plazmatechnológia csúcsát képviselő pár éves Panasonic TV_knek.

    Ha visszaolvasol max. 2-3 hétre visszamenőleg láthatod, hogy én megkínlódtam a plazmáról-LED-re váltást, ert rengeteg dolog hiányzott a LED-ből, amit a plazmán megszoktam, azonban mára a nyakam teszem rá, hogy ha a plazmát visszahoznám, akkor a LED egyes kiemelkedő tulajdonságait hiányolnám.
    Ez egy ilyen terület tehát, tökéletes TV, ahogy majdnem mindenre mondani lehet nem létezik. (csak itt rosszabbul tud esni, ha az ember hazavisz akár egy 300 ezres tv-t és kompromisszumokat kell kötnie még itt is.
    (azért 2005-ben egy Panasonic PM-11-es 16:9-es 32"-es CRT tv abszolút csúcs volt minden értelemben és DVD-n kiváló képet tudott, aztán került vagy 200 ezer FT-ba. Most mondhatom, hogy a majd 300 ezres 55"-ös LED-emen van talán olyan kép, amilyet DVD-n láttam tíz éve. Csak az ugye kisebb volt és nem vadásztuk annyira a pixeleket).

    Épp ma álltam meg egy multiban a 750 ezres Samsung hajlított UHD előtt.
    Néztem azt a kolosszeumos, majd New Yorkos demot, leesett az állam és nyugtáztam, hogy ez az a kép, amit otthon még pár évig úgysem fogunk látni, elvégre nincs az a forrás, ami egy akármilyen filmet ilyen minőségben tudna.
    Jó, ha ma is van pár olyan film, ami tényleg tökéletes, rizsamentes, tűéles képet mutat.
    A filmek egyszerűen nem a tökéletes képminőségről szólnak, kiváló példa erre Michael Bay bármely filmje. Mind a látványról szól, egytől egyig, aztán olyan túlszaturált képet mutatnak (nyilván főként a digitális utómunkák miatt), mintha a legnagyobb napsütésben is legalább ISO 1600-on vették volna fel őket.
    Ilyenkor mindig elgondolkodom rajta, minek a francnak a tökéletes képű tv-t hajszolni, ha alig van film, ami tényleg ki is használja a képminőséget?

    Hogy konkrét és kézzelfogható segítséget is nyújtsak neked:
    Ma aki jó TV_t akar, az Samsung, Sony és LG modellek közül választhat.
    Az LG komolyabbjai mind IPS-esek, van széles betekintési szög, nem szürkül a kép, viszont alapból nagyon gyenge a feketéje.
    A Samsungok és Sony-k VA panelesek.
    Már kis mértékű oldalról való betekintésnél is torzulnak a színek, tehát tipikus LCD képet látunk, cserébe viszont ha szemből nézzük, egy jobb modellnél a fekete lehet egészen plazma jellegű mély és sötét:)

    Remélem, tudtam segíteni!
    (ennek nézz utána:
    Sony 50W805, Samsung H6400 és innen fölfelé:)

Új hozzászólás Aktív témák