Új hozzászólás Aktív témák

  • Minimoa

    tag

    válasz Bodz #40501 üzenetére

    Ez a rákattanás érdekes dolog.

    Én spec. azért vagyok rákattanva az Edifier R1700BT-re, mert arról a youtube-on van normális összehasonlító videó (rendes Tascam mikrofonnal rögzítve) https://www.youtube.com/watch?v=HE_70KcOQn0&list=PLvAQtW1hCnr_RJYtGMYcyuMZRiMsIsWQS

    Az összehasonlítottak közül az általam megcélzott árkategóriában ennek van a számomra legjobb hangja.
    (igen ez is messze a valóságtól, mert hangfal -> mikrofon -> youtube -> saját fejhallgató/hangfal úton azért számos dolog "torzít")

    Olyan üzletet meg nem tudok, ahol az általam preferáltakat élőben meg lehetne hallgatni egymás után.
    (amikor a feleségemnek szintetizátort kerestem meglepibe, ott is külön szívás volt, hogy vagy Yamaha, vagy Korg volt az adott boltban. A kettő hangzását nem tudtam "egymás mellé tenni", így emlékezetből kellett összehasonlítani illetve maradtak a youtube demók)

    A review-k olvasása meg veszélyes dolog. Van egy rakás "gyártói támogatott" review, valamint ha megnézel pár "best budget studio speaker" és társait, van némi átfedés (pl. JBL LSR305), de a többségnél komoly szórás van. Egyik isteníti, másik lehúzza, hogy vacak a hangja.
    Az egyik legjobb példa a Mackie CR soroza, de az általad említett Behringer Studio 50USB is ilyen.
    Az M-Audiot vagy nagyon lehúzzák, vagy nagyon ajánlják.

    Na így légy okos! Élőben nem tudod meghallgatni őket, review-k össze-vissza írnak mindent, a youtube-on meg átlag gézák "gagyi" mikrofonnal veszik a hangfal hangját, ami minden, csak nem valósághű visszaadás.

    Jobb híján marad az, hogy egy ismert "elfogadhatót" választasz.

    Persze lehetne egy ideig játszani, hogy webshopon megrendelem, kipróbálom, majd visszaviszem 14 napon belül. ;]

Új hozzászólás Aktív témák