Wildman: Megmentheti a céget a játék Kickstarter kampánya

Folytatódik a Gas Powered Games kálváriája. Az elmúlt napokban megírtuk, hogy a Wildman című akció-RPG/RTS hibrid játék fejlesztéséhez a Kickstarter oldalán kért segítséget Chris Taylor és csapata. Nem sokkal azt követően kiderült, hogy a játékosok nem támogatják a projektet olyan elszántsággal, mint ahogyan azt szerették volna, ezért Chris Taylor 40 alkalmazottjától megvált, hogy az esetleges kudarc miatt nehogy később üres kézzel kelljen távozniuk a cégtől.

A minap újabb bejelentést tett a Gas Powered Games ügyvezető igazgatója, miszerint mostanra máris javult kicsit a helyzet, emiatt megpróbál visszahívni elküldött emberei közül pár fontosabb személyt, hogy javuljon a Kickstarter kampány sikerének esélye. Az elbocsátásukat követően Chris Taylor kifejtette az eddigi támogatóik felé is álláspontját, miszerint mostantól minden rajtuk múlik, amennyiben nem gyűlik össze kellő mennyiségű pénz, kénytelenek lesznek leállítani a Wildman Kickstarter kampányát.

A támogatók többsége azt válaszolta, hogy folytassák a munkát, ha már egyszer belefogtak. Többen úgy fogalmaztak, hogy általában az utolsó napok/hetek során szokott jobban összegyűlni a pénz ezeken a Kickstarter kampányokon, ezért nem kell mindjárt, pár nap után pánikba esni és lefújni az egészet. Ezzel szemben akadtak olyanok is, akik azt javasolták Chris Taylor-nak, hogy ebből már tényleg nem lesz semmi, mielőbb állítsa le a kampányt és mentsen meg annyi embert a csődeljárástól, amennyit csak tud.

Hogy mi lesz a Wildman című játék és a Gas Powered Games további sorsa, azt egyelőre nem tudhatjuk, de mostanában kétségkívül ők állnak a figyelem középpontjában, így van némi esélyük rá, hogy megkapják a támogatást. Amint megtudunk valami újat, természetesen közölni fogjuk.

Előzmények