Több ezer dollárt kaptak a Twitch-en streamelő játékosok

Mielőtt belefognátok a cikk elolvasásába, valamint a videó megtekintésébe, előbb hadd mondjam el, hogy - bár kétségtelenül sokat keresnek az eSporttal foglalkozó játékosok -, de számomra picit valószínűtlennek tűnne, ha minden előzetes figyelmeztetés nélkül egyszer csak több ezer dollár érkezne a számlámra egy titkos jótevőtől. Na, de lássuk, miről is van szó.

Adott egy titokzatos, "Amhai" nevű illető, aki állítólag annyira gazdag, hogy nem tud mihez kezdeni a pénzével. Nos, ő a háttérből figyelemmel kíséri a World of WarCraft és Hearthstone: Heroes of WarCraft című játékokat streamelőket Twitch-en. Amennyiben úgy gondolja, hogy a megfigyelt illető tehetséges a játékban vagy a felvételek megosztásában, úgy több ezer dollárnyi támogatást utal számlájára, mégpedig teljesen hirtelen és váratlanul, az illető sokszor élő adásban veszi tudomásul a pénz megérkeztét (A videón Sodapoppin 10.000 dollárt kap tőle, miközben WoW-ozik).

A The Daily Dot oldalon olvasható cikk szerint ez a rejtélyes, Amhai nevű illető tavaly több, mint 100.000 dollárt adományozott ilyetén módon több World of WarCraft és Hearthstone: Heroes of WarCraft játékosnak, akik megosztották Twitch-en a felvételeiket. Természetesen azóta folyamatos találgatás megy arról, hogy vajon ki lehet ez a titokzatos támogató? Egyesek szerint csak egy arab sejknek lehet annyi pénze, hogy 100.000 dollárt így elszórjon, de persze ez csak egyike a számos feltételezésnek, ami napvilágot látott.

Ti mit gondoltok? Szerintetek tényleg van egy titkos jótevő, aki segíti a World of WarCraft és Hearthstone játékosokat?

Azóta történt