Steam - Íme a 2023-as hivatalos vásár- és fesztiválütemterv

Az elmúlt években folyamatosan kiszivárogtak a dátumot, most a Valve előre megosztotta az összes esemény időpontjait.

A Steam fesztiváljait és az időszakos vásárokat minden bizonnyal senkinek sem kell bemutatni, hiszen bizonyos időszakonként folyamatosan kapjuk az ilyen eseményeket a Valve-tól. Az elmúlt években rendszeresen kiszivárgott előre egy-egy dátum, idéntől azonban erre már nem kell számítani a cég ugyanis előre elárulta nekünk a 2023-as év összes ilyen eseményének a dátumát. Lentebb a teljes bejelentés olvasható, amely leginkább a fejlesztőknek szól, de hétköznapi játékosoknak is számos információt tartalmaz természetesen.

Hogy segítsünk lökést adni az éves promóciós tevékenységeid megtervezésének, izgatottan jelentjük be a 2023-as hivatalos Steam vásárok és fesztiválok dátumait. Alább található az ütemterv, hivatkozásokkal a további részleteket és jogosultsági kritériumokat tartalmazó dokumentációkhoz. Az események többségére már regisztrálhatsz, és elkezdheted megadni a kedvezményeket. Csak látogasd meg a Vásári jóváhagyások oldaladat a Steamworksben, ahol láthatod a közelgő eseményeket, és hogy mely játékaid jogosultak részt venni az egyes eseményeken.

Nagy szezonális vásárok

Évente négyszer a Steam egészére kiterjedő szezonális vásári eseményt tartunk. Ezek az események minden kiadott játék előtt nyitva állnak, hogy kedvezménnyel vegyenek részt.

Tematikus vásáresemények (fesztiválok)

E fesztiválok mindegyike egy konkrét játékkategóriát emel ki, az egyes fesztiváloknak megfelelő jogosultsági kritériumokkal. Ezen események a kedvezményes játékokat részesítik előnyben, de helyet adnak ingyenes játékoknak, közelgő megjelenéseknek és demókkal rendelkező játékoknak is.

Ha még nem állsz készen máris regisztrálni, ne aggódj; az egyes események előtt körülbelül 8 héttel emlékeztető e-maileket fogunk küldeni a jogosult játékok fejlesztőinek.

További információkért lásd a Steam tematikus vásáresemények dokumentációját.

Jövő Feszt

Az évente három alkalommal megtartott Steam Jövő Feszt egy többnapos ünnep, ahol a rajongók demókat próbálhatnak ki, fejlesztőkkel cseveghetnek, élő közvetítéseket nézhetnek, és közelgő játékokat ismerhetnek meg a Steamen. A fejlesztőknek a Steam Jövő Feszt lehetőséget ad korai visszajelzések szerzésére a játékosoktól, és közönség építésére a jövőbeni Steames megjelenéshez.

A Steam Jövő Feszt 2023. februári kiadása már zajlik, a következő kettő pedig e fő ütemterv-bejelentés részeként bejelentésre került, és már lehet rájuk regisztrálni. További információkért lásd a Steam Jövő Feszt dokumentációját.

A Steam Jövő Feszten korábban még nem szerepelt, „Hamarosan jön” játékokkal rendelkező fejlesztőknek regisztrációs emlékeztető e-maileket is fogunk küldeni.

2023-as Steam vásár- és fesztiválütemterv