Régóta várt funkciót hoz az új Nintendo Switch firmware

A Nintendo bejelentette a Switch konzolok legújabb firmware frissítését, amely a 10.0.0-s jelölést használja. Ez a szokásos javításokon túl kínál egy nagyon fontos képességet, amelyet a játékosok már régóta igényelnek a japán gyártótól.

Bár funkcionálisan maga a konzol működik, és az analóg karok, valamint a gombok elhelyezése is hasonló a konkurens gépeknél megtalálhatóhoz, problémát szokott okozni, hogy az alapértelmezett gombkonfiguráció eltér a Microsoft és a Sony amúgy egymáshoz igazodó beállításához képest. Ez lényegében azt jelenti, hogy egy multiplatform játék esetében, amíg az Xbox One és a PlayStation 4 konzolok játékvezérlőin az azonos helyen elhelyezkedő gombok ugyanazt csinálják, addig a Switch esetében ez nem feltétlenül igaz. Persze a különbség megszokható, de nehézséget okoz azoknak a játékosoknak, akik például mindhárom géppel rendelkeznek.

A Nintendo végül reagált erre, és a 10.0.0-s firmware-ben megengedik Joy-Con gamepadek (ebbe beletartozik a Switch Lite is), illetve Pro kontroller analóg karjainak és gombjainak átkonfigurálását. Fontos, hogy ez kizárólag a hivatalos játékvezérlőkkel működik, a harmadik féltől származó eszközöknél az új funkció nem érhető el. A felhasználó összesen öt egyéni profilt hozhat létre, mindegyik az adott gépen belül lesz elmentve.

További értékes újítás, hogy mostantól adatokat is lehet másolni az egyes Switch konzolok között, például letölthető tartalmakat, letöltött szoftvereket, illetve programfrissítéseket.