Elővigyázatosságból leállítja az NNID-t a Nintendo

A Nintendo bejelentette, hogy aktívan vizsgálják azokat a panaszokat, amelyek hozzávetőleg egy hete futottak be a céghez, és látszólag egy potenciális biztonsági résre utalnak. A történet ott kezdődött, hogy feltűnően sok felhasználó jelzett jogosulatlan belépést a birtokolt fiókba.

Egyelőre úgy néz ki, hogy akár 160 000 fiók is érintett lehet, de a japán cég vizsgálatai szerint nincs bizonyíték arra, hogy biztonsági rés lenne az adatbázisukban és a szolgáltatásaikban, valamint a szervereiken belül. Elővigyázatosságból azért leállítják az NNID (Nintendo Network ID) rendszert, ami a Wii U és 3DS konzolokra kifejlesztett online felület. A Switch konzolhoz tervezett Nintendo Account természetesen elérhető marad.

Az érintett ügyfeleknek a cég üzenni fog, hogy változtassák meg a jelszavukat, illetve mindenki számára kiemelten javasolják a kétlépcsős azonosítás használatát. Az alábbi oldal leírja, hogy ezt miképp kell aktiválni.

A további belépési kísérletek visszatartása érdekében a Nintendo nem hozta nyilvánosságra, hogy milyen módon lehetett jogosulatlan bejutni az érintett profilokba.