Polcra került a Bulletstorm folytatása, új projekten dolgoznak a készítők

Az Epic Games leállíttatta a Bulletstorm folytatását készítő People Can Fly csapat jelenlegi munkáját. Így hát a projekt egyelőre polcra került, a srácok pedig egy új játékba fogtak bele. Azok kedvéért, akik nem emlékeznének rá, álljon itt egy korábbi videó, melyben Cliff Bleszinski mondja el a Gamespot riporterének, hogy milyen játék is a Bulletstorm:

A People Can Fly játéka elsőre ígéretesnek tűnt, ám az eladási mutatókon ez nem látszott meg. Az Epic Games főnöke szerint ez főleg a PC verziót sújtó kalózkodás, valamint a nem túl jól sikerült portolás miatt történt így.

- "Szerintem a Bulletstorm kritikailag sikeres volt, és biztos vagyok benne, hogy sok játékos valóban élvezte látni az újításokat," - mondta Mike Capps. "Az eladásokat tekintve jól teljesített a játék, de nem kiemelkedően. Úgy gondolom, az Electronic Arts azt remélte, hogy ennél jobban fogjuk csinálni."

Hozzátette még azt is, hogy a gyenge eladásokért elsősorban a PC verziót sújtó magas kalózkodás, valamint a saját bevallása szerint sem túl jól sikerült portolás volt a ludas.

- "Elkészítettük a Bulletstorm PC verzióját is, ám az nem teljesített túl jól PC-n, véleményem szerint ez főleg a kalózkodás miatt történt így. Igaz, nem minden idők legjobban sikerült PC-s portja volt a játék, de attól még a kalózkodás ennél lényegesen nagyobb problémát jelentett."

A People Can Fly csapatát jelenleg egy új projekt készítésére irányították át, ami Mike Capps elmondása szerint sokkal jobban illik hozzájuk. Hogy ez pontosan mi, arról egyelőre semmit nem árult el, viszont azt megígérte, hogy hamarosan hivatalosan is bejelentik a játékot.

A Bulletstorm folytatásáról csak annyit mondott, hogy nincs teljesen leállítva a projekt, elvégre már beleöltek némi anyagi és egyéb erőforrást. Ő is szeretné, ha folytatódhatna a játék, de jelenleg nincs miről beszélnie a Bulletstormmal kapcsolatban.

Előzmények