Nintendo Switch - A játékok

A reggeli Nintendo prezentáció alkalmából több játék bejelentést is kaptunk, ezek között a szokásos Japán alkotások mellett néhány nyugati cím is érkezni fog. Az első alkotás ami egy teljesen új program lesz, az ARMS címet kapta. Ez tulajdonképpen egy verekedős játék, amely a Joy-con képességeit használja ki, azaz nem a szokásos irányítást kapja meg, hanem a mozgásérzékelőket haszálja majd.

Az egyik félig-meddig meglepetés a Splatoon 2 megjelenése volt, mert bár tudni lehetett, hogy érkezik Switch-re is a játék, de nem sejtettük, hogy egy folytatást kapunk majd. Sajnos nem premier cím lesz, valamikor nyáron érkezik csak.

Ahogy azt sejteni lehetett, új Mario játékot is kapunk majd Switch-re, érkezik ugyanis a Super Mario Odyssey, amely egy különleges alkotás lesz, számos új helyszínen kalandozhatunk majd kedvenc vízvezeték szerelőnkkel.

Úgy tűnik, hogy nem maradunk új Xenoblade nélkül sem az új Nintendo konzolon, bejelentették ugyanis a Xenoblade Chronicles 2-t, amelyről túl sokat nem tudunk egyelőre.

Nyilvánvaló volt, hogy a Fire Emblems sorozat sem hiányozhat majd Switch-ről, érkezik ugyanis a Fire Emblems Warriors, amelyről rövid videót ugyan kaptunk, de a részleteket majd csak későbbiek folyamán tudjuk meg.

Teljesen új alkotás lesz a jelenleg Project OCTOPATH Traveler címmel érkező új Square Enix RPG, amely többek között kinézetével próbálja meg lenyűgözni a leendő játékosokat. Minket kifejezetten érdekel, meglátjuk mit sikerül kihozni belőle.

Amire pedig a legtöbben vártak, az a Legend of Zelda: The Breath of the Wild bemutatója volt, amely talán az eddig legpörgősebb, legérzelmesebb trailer volt, amit valaha láttunk a játékból. Nyitócím lesz, a konzollal együtt jelenik meg, vélhetőleg az egyik legtöbbet eladott Switch játék lesz idén.

A fentieken túl természetesen számos egyéb játék érkezik majd, de hogy melyik lesz pontosan premier cím, azokról a Nintendo egyelőre nem nyilatkozott.

Azóta történt

Előzmények