Nintendo Switch - Az első információk

Hosszú hetek óta vártuk a Nintendo tavaly év végén bemutatkozott konzoljáról az első komolyabb információkat, amelyekről végre szó volt a ma reggeli prezentációban. Az első és legfontosabb, az a megjelenési dátum, amely világszinten március 3-ra esik. A második ami a leglényegesebb, az az árazás, amelyről szintén rengeteg szóbeszéd volt az elmúlt hónapokban. A végső ár 300 dollár lett, amely Európában vélhetőleg 300 euró lesz, a hazai árazásról egyelőre nincs információnk.

Az is kiderült, hogy a Nintendo Switch lesz az első régiófüggetlen Nintendo konzol, de emellé sajnos fizetős online szolgáltatást kapunk. (Őszig ingyenes lesz, utána kell fizetni érte) Ennek árazásáról egyelőre nem volt szó, viszont lesz ingyenes trial időszak. Ezzel a Nintendo is felsorakozik a Sony és a Microsoft mellé. Nyilvánvalóan sokakat érdekelt a tablet mód üzemideje is, a bejelentés szerint használattól függően 3-6 órát tudunk majd játszani, mielőtt tölteni kellene a gépet.

Megtudtunk néhány újdonságot a Joy-Connak elnevezett kontrollerekről is, amelyek egy különleges rezgőmotorral rendelkeznek, emellett mindkét fél kapott egy-egy speciális mozgásérzékelőt is. Az irányítók képességeit használja ki az 1-2-Switch című játék, ahol az ellenfeleinket kell majd figyelnünk, nem a kijelzőt.

A gép több kiadásban is kapható lesz, azonban a legfontosabb, hogy minden pakkban ugyanazok a kiegészítők lesznek megtalálhatóak.

Amit érdemes megemlíteni, hogy elindult a Nintendo Switch Online Feature oldala is, ahol többek között azt is megtudhatjuk, hogy a Switch-hez érkező kötelező online szolgáltatás előfizetői folyamatos akciókat kapnak majd, sőt havi szinten ingyen NES és SNES játékokkal lesznek gazdagabbak a tulajdonosok.

Azóta történt

  • Nintendo Switch - A játékok

    Számos játék is érkezik majd a Nintendo új konzoljára, ezek között akadnak meglepő alkotások is.

  • Frissítve! Ilyen a Nintendo Switch menüje

    Frissítve! - Van aki már megjelenés előtt megkapta a konzolját, így be tudta mutatni a bekapcsolás után első pillanatokat.

Előzmények