Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sayinpety
tag
Kis adalek. A Unity nem akarta tamogatni az NVNt, am az UE tamogatja. Velemenyem szerint az Epic jol jart vegre, nagyon sok UE title keszul Switchre.
-
fogtunder
nagyúr
ez a hozzállás az egyik oka, mi miatt már nam vagyok hajlandó mobilos cikkekhez és hírekhez tartozó fórum topikokat olvasni, mert valahogy errefelé mindenki jobban érti a mobilszakma működését, mint azok, akik benne dolgoznak. külső szemlélőként részletekre mutogatva könnyű okosnak lenni, belülről jobbá tenni a dolgokat, na az teljesítmény.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
gabor.79
tag
Értem én, hogy az UE4 kedvező feltételekkel szerezhető be - és akkor mi van? Kenyeret is kedvező feltételekkel tudok beszerezni, és akkor tudok szoftvert fejleszteni. De azt nem írtad le, hogy milyen szinten támogatja ezt a Nintendo, és innentől kezdve spekuláció az egész.
Milyen részleteket emeltem ki a kontextusukból?
Annyi a bajom a 8000 írásoddal, hogy sok a mellébeszélés, nyelvtanilag igénytelen (rengeteg a szóismétlés, a magyartalan megfogalmazás), valamint sokszor nem lehet tudni, hogy mik a tények, és mi a saját véleményed, és néha tudálékosan fogalmazol.
Ha ezeken javítanál, a prohardver minőségibb lehetne.
-
-
gabor.79
tag
Nem javasoltam, hanem ironizáltam.
Mint írtam, az írásod nem egyértelmű. Nem derül ki belőle, hogy az Unreal Engine az "hivatalosan" jár hozzá, vagy pedig csak egy lehetőség, amivel a fejlesztők élhetnek. Ez utóbbi esetben a cím félrevezető, hisz részedről csupán egy feltételezés, hogy az említett szoftver motorja lesz a hardvernek, tehát legfeljebb így lehetett volna fogalmazni: "... az Unreal Engine lehet a Nintendo Switch motorja".
Értem én, hogy clickbait a cím, de ezt - mint ahogy az előző bekezdésemből kiderül - lehet úgy is csinálni, hogy nem tájékoztatod félre az olvasót.
Hiányoznak továbbá a hírből a források, és innentől kezdve hiteltelen az egész: nem lehet tudni, hogy mi igaz, és mi részedről a kitaláció.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Teszem azt mondjuk 8000 írásod volt?
Azt sejtettem, hogy nem vagy újságíró. Az általad javasolt címet semmiképp sem kattintanák le többet, mint ezt. Na meg szeretsz részleteket kiemelni a kontextusból. Ilyet egy újságíró nem csinál.
Egyébként benne van a hírben, hogy az UE4 kedvező licencfeltételekkel szerezhető be. Nem biztosít a Nintendo semmilyen támogatást, de az UE4 így is olcsó, és már van NVN támogatása is, míg másnak nincs.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Jelenleg sincs választási lehetőség, annyira elsöprő többségben vannak a freemium játékok. Jó lenne, ha lenne a freemium mellé fizetős prémium verzió, in-app-purchase és reklámok nélkül, akkor beszélhetnénk választási lehetőségről. Addig pedig ez csak egy nagyon ellenszenves alternatív bevétel-szerzési forrás (hírdetések és gratis adatbázisépítés az "ingyenes" appokkal). Kifizetik az emberek sokszorosan az összes szoftverüket.
Üdv, pengwin
-
gabor.79
tag
"Szó szerint az Unreal Engine lesz a Nintendo Switch motorja" - szokásos Abu85-féle bullshit. Minek kell odaírni, hogy "Szó szerint"? Milyen többletjelentése van ennek? Vagy szokott lenni olyan, hogy bizonyos hardvereszközök motorja nem szó szerint az, amit leírnak?
Vagy Abu85-öt kilóra fizetik? A hír is tele van szóismétlésekkel, a második bekezdésben például a konzol szó háromszor szerepel. Tényleg nincs szinonimája? Nem lehet máshogy megfogalmazni? Vagy csak a szerzőnek nincs szókincse?
De ha már bullshitel, akkor miért nem csinálja rendesen? Úgy is fogalmazhatott volna, hogy "Szó szerint az Unrel engine lesz a Nintendo Switch úgymond motorja".
Egyébként pont a lényeg nem derül ki a sok rizsából: a Nintendo biztosítja az Unreal 4 motort a fejlesztőknek (pl. közvetlen linkkel vagy könnyen megvásárolható development kit részeként), vagy maguknak kell gondoskodniuk a beszerzésről?
"A konstrukció hatása kétirányú." - Magyartalan bullshit.
"mivel a Switch egy kifejezetten játékra szánt rendszer, vagyis a vásárlóbázisa nyilván erre fogja használni" - Ha a címből indulunk ki, annak a jelentése az, hogy a Nintendo Switchbe beépítették az Unreal Engine-t, akkor nyilvánvalóan nem vállalatirányítási rendszert fejlesztenek rá - de akkor a fenti idézet második részét minek kell odaírni? Nincs többletjelentése, csak a tömeget növeli, az olvasó idejét rabolja.
-
GodGamer5
addikt
Hát ez egyre lehangolóbb, a telóról való portolás meg szerintem a legalja.
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
fogtunder
nagyúr
válasz szabi__memo #34 üzenetére
gondolom igen, de nem sok különbséget láttam a teljes lista és az a szerint szűrt között.
-
fogtunder
nagyúr
válasz szabi__memo #32 üzenetére
ez eddig sem volt kérdés, de egyelőre nem nagyon találtam olyan játékokat, ami miatt megérte volna. a google meg szokás szerint válaszol a kérdésekre elég gyorsan.
-
fogtunder
nagyúr
a ma elérhető legtöbb Droid/iOS játék nem lesz versenyképes egy asztali/mobil platformnak szánt dedikált konzolon, mert túlságosan kazuár tartalmak. a kivételek nagy része pedig eleve valamilyen PC játék portja. az átjárhatóságot nagyban akadályozza, hogy a mobil ezsközökön játszó közönség nagy részének nincsenek fizikai kezelőszervei, ez még itt is probléma lehet, de ha tényleg megindulna egy ilyen folyamat, én üdvözölném és vennék szívesen kontrollert a telefon/tablet mellé, hogy igényesebb 3rd party címeket tudjak tolni rajta.
viszont szerintem a Switch sikeréhez a jó minőségű 1st party címekre van szükség, egy Zelda, Mario, neadjisten egy értelmes Metroid simán el tudja adni a rendszert. nyilván nem elhanyagolhatóak a 3rd party címek sem, de ha azok elérhetőek lesznek a többi mobil platformon, szerintem nem fognak nagyon hozzátenni az eladásokhoz.
(#29) t256: ez egy kicsit orosz rulett a Nintendo részéről, ugyanakkor abba is érdemes belegondolni, hogy mennyi értelme lett volna kihozni a harmadik ugyanolyan konzolt a piacra, mikor a konkurencia vagy már meglépte, vagy készíti elő a fél generációváltást. sosem az volt a Nintendo stratégiája, hogy direktben a másik kettő ellen ment, a Wii grafikája is erősen az akkori Sony és MS gépek alatt volt, mégis óriási siker lett. és a mobil szintű grafika =/= angry birds. rendesen felépített játék és játékmechanika kell, az angry birds egy szögegyszerű valami, eleve nem arra tervezték, hogy otthon leülj a TV elé játszani vele, ha ez megvan, akkor lehet jó játék az alacsonyabb részletességi szintek ellenére is.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Kézi eszközön ne akarj nagygépes grafikát szerintem. Egy ekkora kütyü sose lesz képes arra, amire méretesebb kortársa. Egy PS4-ről, vagy akár PC-ről már butítani kell, bár a csúcs mobilos hardverek ma már így is elég komoly látványra képesek.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
t256
őstag
"Xbox One és a PlayStation 4 konzolokról igen drága és időigényes lesz portolni rá. Nagyrészt nem csak a programkódon kell módosítani, hanem lebutított modelleket és játékteret kell tervezni."
Ez csak nekem szúrt szemet? Csak engem aggaszt?
Ha butított portok lesznek, akkor nagy siker nem lesz.Az androidos játékokat nem ismerem. Még az Angry Bird-szel játszottam, de az okostelefonon való játék nem köt le.
Ha ebbe az irányba megy el a Switch, akkor sajnos kimarad az életemből.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
Kisgépkezelő
senior tag
A New 3DS (hogy lehet ilyen hülye nevet adni egy terméknek?) 2014 végén jelent meg, amikor azért már voltak erős mobiltelefonok bőven (pl: iPhone 6 és SGS5), mégis szép lassan csak eladtak belőle 10 millió darabot, pedig nem is volt igazán új konzol, csak egy upgrade. Valamiért máshol van rájuk igény. Talán csak azért mert odaát relatív olcsónak számítanak, és nem vagy-vagy kérdés, hogy jó telefont, vagy Nintendót vegyenek, hanem megveszik mindkettőt.
Egyébként most, hogy a WP8-as telefonom Droidosra cseréltem, én is belecsöppentem az "ingyenes" mobiljátékok világába, és egyészen elszörnyedtem. Ott a teljesen jó Real Racing 3, elég jó grafika, élvezetes irányítás, nagyjából két hétig nagyon élveztem, de utána valami szörnyű sokat kéne farmolni, hogy mehessek a következő kupára, ahova valami rendes Ferrari kéne. Persze meg is vehetem aranyért, meg vehetek kreditet is hogy tuningolhassam, de akkor ott tartok, hogy egy virtuális Ferrari 200 000 magyar forint. Ehhez képest PC-re, konzolra a Project Cars, a 10-15 DLC-vel együtt is teljesen jó vétel 7-8000 forintért. -
-
"Nintendóra lesznek egyáltalán ingyenes játékok? Ha nem, akkor ez megint az Android mellett érv..."
free!=freemium
Mellesleg ez nézőpont kérdése, hogy előny-e egyáltalán.
Én inkább fizetek egyszer 4-5 (indokolt esetben akár több) $/€-t egy minőségi mobilos játékért, minthogy állandóan reklámokat kelljen nézni vagy grind-olni kelljen vagy folyamatosan venni a játék belső fizetőeszközét.
Jól hangzik az "ingyenes" játék, csak hát azokon valahogy sokkal többet keresnek játékosonként a készítők in-app purchase-ek és hírdetések révén, mint az egyszer fizetősökön. Vagyis annyira mégsem ingyenesek.Üdv, pengwin
-
Dilikutya
félisten
Az a baj, hogy a sok szartól igen nehéz kiszűrni, sőt megtalálni a valóban jót. A nagy számok törvénye alapján nyilván van sok jó. Fizetősek között is rengeteg a hulladék.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
válasz Dilikutya #22 üzenetére
Tény, rengeteg játék van Androidra. Rengeteg hulladék. Eszméletlen mennyiségű szemét van, alig lehet kibogarászni a jókat, még a toplisták is minden szarral, Talking Tommal vannak tele.
Abban egyetértek, hogy sok a hulladék, meg azzal is, hogy a toplisták semmit sem érnek, mert a fejlesztők fizetnek a klikk-ekért, hogy feljebb kerüljenek a ranglistán. Magyarul a Google Play jelenlegi állapotában rossz. De ettől még számtalan igényes és jó játék közül lehet választani, és az igényes játékok mennyisége is felülmúlja kétségkívül azt a mennyiséget, amit a Nintendo Switch valaha le fog tudni tenni az asztalra.
És arról még nem is beszéltünk, ami minden pálya után bedob egy fél perces reklámvideót.
Ez az ingyenes játékoknál van. Nintendóra lesznek egyáltalán ingyenes játékok? Ha nem, akkor ez megint az Android mellett érv...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Dilikutya
félisten
Tény, rengeteg játék van Androidra. Rengeteg hulladék. Eszméletlen mennyiségű szemét van, alig lehet kibogarászni a jókat, még a toplisták is minden szarral, Talking Tommal vannak tele. És arról még nem is beszéltünk, ami minden pálya után bedob egy fél perces reklámvideót.
-
Dilikutya
félisten
válasz Komplikato #19 üzenetére
A Play Shield-exkluzívnak jelzi az ilyen nvidiás játékokat, de Tegra nem csak az Nvidia eszközeiben van. Szoftveres tiltás van rajta nyilván, de mivel a Tegra is szabványos ARM architekturás, mint a Snapdragon vagy MediaTek SoC-k, gyanítom, utóbbiakon is elindul a kód.
-
válasz K1nG HuNp #11 üzenetére
Probalj ki egy DS-t és érteni fogod a kézikonzol és a telefon különbségét.
Tisztában vagyok vele, mégse gondolom azt, hogy a DS széria ma versenyképes lehet. A kezelőszerveket leszámítva inkább a telefon van előnyben (nagyobb képernyő, erősebb hardware), plusz eleve nálad van...
Az exkluzív címek meg exkluzív címek.. ezeken nincs mit magyarázni.
Másik oldalról: a játékmennyiség pedig játékmennyiség. Márpedig iOS-re vagy pláne Androidra sokkal, de sokkal több játék közül válogathatsz.
A nintendo mindig is a japan piacbol élt meg.
Őőőő... Nem feltétlen, pláne nem az nappaliba való játékgépek terén. A NES, SNES, N64, Gamecube, Wii, Wii U esetében a Japán piac harmada-negyede volt csak az USA piacának, Wii-ből az összes eladott példány csaknem felét az USA-ban értékesítették...
-
Komplikato
veterán
-
Dilikutya
félisten
válasz szabi__memo #14 üzenetére
Hivatalosan a Half-Life 2-t sem tudom, csak Shield-re telepíteni, a Play nem engedi másra, függetlenül attól, hogy mi bírja el, mi nem. A mókolt telepítés nem releváns.
-
Sirandrish
legenda
Én imádom a Nintendot, de hogy kijön egy konzollal 2017ben aminek a fő erőssége az lesz hogy telóról könnyű lesz rá portolni....nem is tudom.
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
.LnB
titán
Üzletileg teljesen érthető lépés ez, és valószínűleg jól pozicionált konzol lesz. Viszont ha őszinte akarok lenni , akkor azt gondolom, hogy elmegy a p****ba a Nintendo, mert csak ennyi telik tőle.
Pokemon go, Zelda go, Mario go lesz itt minden szirszar szerintem.[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
szabi__memo
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #13 üzenetére
Nvidia-t ez nem zavarja a shield-nél...
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz szabi__memo #4 üzenetére
Nem lehet droidos.
Nem kockáztathatják, hogy a saját húzócímeik futtathatóak legyenek egy kellően erős mobilon.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
ribizly
veterán
Pénzügyi szempontból az egyik legjobb döntés. A fejlesztők meg könnyedén tudnak majd portolni régebbi, már meglévő content-et, szóval nagyon szimpatikus lépés.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
K1nG HuNp
őstag
Probalj ki egy DS-t és érteni fogod a kézikonzol és a telefon különbségét. Ezek valódi, teljes értékű játékok, rendes irányítással, a konzolra optimalizálva. Én sem hittem benne sokáig, gyerekesnek is tartom picit a mai napig, de simán elfér a táskám hátsó fiókjában, vonaton jól szokott jönni. Az exkluzív címek meg exkluzív címek.. ezeken nincs mit magyarázni. A mai napig talán a nintendonak van a legnormálisabb és meglepő módon legfelnőttebb játékosbázisa. Minden eddig általam megvett játékhoz találtam segítőkész és aktív redditet, speedrun/competitive scenet. 30kért simán lehet ma venni egy DSt, és (sajnos) nagyon egyszerű virágbolti játékokkal tolni (amit igazabol a nintendotol szedsz le lol). Nálam jelenleg helyettesíti a pc-m. Itt kitolom a nagyobb rpgket amik érdekelnek, minden más gamingem ugyis casual lenne, magyarán csak random időelb*szás, amire ugyebár tökéletes egy kézikonzol.
A nintendo mindig is a japan piacbol élt meg.
[ Szerkesztve ]
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
Tippre a Nintendo nem a Japán piacból akar megélni, márpedig a mobiljáték piac és a 3DS nem egy kategória...
Én nem értem miért lenne annyival jobb Switchen játszani, mint telefonon, hogy megérje az extra költséget és pláne, hogy cipeld magaddal - a telefon mellett...
-
Bandi995
aktív tag
Ötletes koncepció tényleg, izgalommal követem a híreket róla mióta be lett jelentve, de még nem sikerül horogra tűzniük, előbb meg kell győzniük, hogy normális játékok fognak rá jönni, mert amilyen király, hogy hordozható konzol, annyira underpowered-nek tűnik első ránézésre normális felbontáson futtatott, valahogy ki is néző játékokhoz, főleg dokkolás nélkül...
-
Darth_Revan
veterán
Nvidia ugyanezt az elvet mar megprobalta Androidos Tablageppel (Tv konzol+tablagep egyben).
A Tablagep meg ennyi ev utan is meg most sem gyenge, a hozzavalo kontroller szerintem jobb iparos munka mint az Xbox360 kontroller es jatekokbol is jelent meg jo par konzolos szintu jatek. Ha nem lett volna az Nvidia akkor most nem lenne Androidra Half Life 2+kiegesztiok, Borderlands 2, Borderlands 2 TPS, Contrast, Resident Evil 5, Portal, Tomb Raider (2013), stb.Nem mondom azt hogy bukta lett volna, de megis eladott peldanyszamban labdaba sem rughat a jelentosen gyengebb teljesitmenyu DS mellett.
Bar itt az Nvidia is hibas mert nem epitett akkora marketing hype-ot kore mint a Nintendo es a jatekokat is eleg lassan adtak ki.
[ Szerkesztve ]
-
K1nG HuNp
őstag
Japanban tobb az eladott 3DS mint barmilyen(!) mas konzol. Óriási piaca van, és nem lehet egy lapon említeni egy DS-t egy telefonnal, szerintem legalábbis semmiképp.
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
Darth_Revan
veterán
Android-rol ezek alapjan akkor tuti at fogjak portolni a Borderlands 2 es Borderlands TPS-t, de nem lepodnek meg ha szinten Android-rol atportolnak az XCom EW es Contrast-ot is. IOS-rol meg nagy nevu konzolos szintu jatek ami erkezhet talan a Bioshock.
-
ProEvoFan
nagyúr
Szurkolok a Nintendonak, mert szerintem 2017ben kézikonzolt forgalmazni, igen merész.Okostelefon van "minden" ember zsebében...ok, a DS is nagy siker (volt), meg a Switch TVre is köthető, de akkor is.
Lehet tévedek és egetverő siker lesz. -
DjFlanker
aktív tag
válasz szabi__memo #1 üzenetére
Nem Android lesz, hanem egyedi oprendszer, ahogy eddig
Jó pilóta alagútban nem katapultál
-
jedis
senior tag
válasz szabi__memo #1 üzenetére
Igen, lesz egy dokkoló, amibe rakva TV-n lehet játszani vele.
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
szabi__memo
nagyúr
Tvhez lehet majd csatlakoztatni?
Milyen rendszer fut majd ezen? Android?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szólánc.
- Delta Force - Nyáron jönnek a mobilos kiadások
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Külpolitika
- További aktív témák...