Nem érdekli a 4K és a VR a Nintendót

A Nintendo Switch drámaian másképp közelít a konzolpiachoz, mint a Microsoft Xbox One és a Sony PlayStation 4 termékcsalád. Amíg ugyanis az utóbbi kettő folyamatosan az új technológiák után fut, ideértve a 4K-t, a HDR-t, vagy éppen a VR-t, addig a Nintendo nem is érdeklődik ezek iránt.

Philippe Lavoué, a vállalat francia részlegének a menedzsere a LesNumeriques által készített interjúban elmondta, hogy ha ugyanazt csinálnák, amit a legfőbb konkurenseik, akkor kihalásra lennének ítélve, mivel kisebbek náluk. A Nintendo Switch ezzel szemben inkább a tömegek általános igényeit célozza meg.

Philippe Lavoué hozzátette, hogy a VR headsetekkel kapcsolatban kétségei vannak afelől, hogy képesek elcsábítani a publikumot, és a 4K-s kijelzők terjedését is hiányolja. Ezzel kapcsolatban felteszi a kérdést, hogy érdemes-e egy technológiába azelőtt befektetni, mielőtt a fogyasztók többségéhez eljutott volna.

A Nintendo álláspontja bizonyos szemszögből érthető. A japán vállalat mindig is amolyan különc volt a konzolpiacon. Az utóbbi időben főleg, hiszen a trendeket nem is akarják követni. A Nintendo Switch is nagyságrendekkel gyengébb hardver, mint az Xbox One vagy a PlayStation 4, a gyorsabb, 4K-s irányt üldöző Xbox One X és PlayStation 4 Pro verziókhoz viszonyítva pedig a különbség csak nőtt. Ez azonban nem akadályozza meg a gépet abban, hogy a kasszáknál sikeres legyen, ami végeredményben igazolja a cég stratégiáját.

Arra egyébként nehéz választ adni, hogy a Nintendo valóban elbukna-e, ha a konkurenseket követnék. Tekintve a szoftveres hátteret, valószínűleg nem, legalábbis nem rövidtávon, ugyanakkor kétséges lenne, hogy tudna-e egy izmosabb és drágább gép olyan eladásokat produkálni, mint a Switch.