Megjött a hivatalos külső SSD is az Xbox One konzolhoz

A Seagate a múlt nyáron jelentette be, hogy egy hivatalos, külső merevlemezt dobnak piacra az Xbox One konzolhoz. A Game Drive igazából nem sokkal volt több egy átlagos külső, USB 3.0-s interfészen csatlakozó merevlemeznél, csupán annyi extrát kínál, hogy a Seagate és a Microsoft garanciát vállal rá, hogy működik az Xbox One konzollal. Ennek idén érkezett egy limitált szériás speciális verziója, ami a Gears of War 4-et köszöntötte.

A Game Drive sorozat láthatóan nagy siker, így a jelenleg elérhető 2 és 4 TB-os HDD-k mellé a Seagate bejelentette az 512 GB-os Game Drive SSD-t is. Ez a külső, USB 3.0-s interfészen keresztül csatlakozó adattároló elsődlegesen a sebességével fog kitűnni, ugyanis a HDD-k 140 MB/s-os adatátviteli teljesítménye helyett már maximum 440 MB/s-ot kínál, és ezzel az SSD nem csak a tárolásra jó, hanem kifejezetten ajánlott lehet ide telepíteni a játékokat, ugyanis így csökkennek a betöltési idők is az Xbox One konzolokba épített merevlemezhez képest.

A friss termék is hivatalos megoldás, vagyis a Seagate és a Microsoft garanciát vállal rá, hogy működni fog akármelyik Xbox One konzolverzióval. A direkt támogatás egyébként már be van építve a legfrissebb firmware-be.

A Seagate ebben a hónapban kezdi el szállítani az újdonságot, amelyért 200 dollárt kérnek majd.