Külső merevlemez dokkolót mutattak be a PlayStation 4-hez

Az újgenerációs konzolok megjelenésével mind az Xbox One, mind a PlayStation 4 tulajdonosok egy roppant kellemetlen dologgal szembesültek néhány hónap után. A beépített 500 GB-os merevlemez a Blu-Ray méretű játékoknak köszönhetően egy idő után bizony szűkös lesz. Míg a Microsoft gépénél USB kapcsolaton keresztül külső merevlemezeket lehet kötni a géphez, addig PlayStation 4 esetében a gyári HDD-t bármikor ki lehet cserélni nagyobbra. Azonban ennek fizikai korlátai lehetnek, ezt orvosolná majd megjelenéskor a CES-en bemutatott PS4 Data Bank kiegészítő.

A Nyko által fejlesztett Data Bank tulajdonképpen egy merevlemez dokkoló a Sony asztali konzoljához. A gyári 2,5"-os HDD helyett akár már egy 3,5"-os háttértárolót is a géphez lehet kötni. Ez mindenképp előny lehet, ugyanis így sokkal gyorsabb, olcsóbb és nagyobb tárolókapacitású merevlemezeket lehet majd használni a konzollal.

A megjelenési dátumot, valamint a várható árat egyelőre nem tudni, annyi bizonyos, hogy 2015 első felében több információt is megtudhatnak majd az érdeklődők erről a kiegészítőről.

Azóta történt

Előzmények