Splinter Cell: Conviction - információk, képek

A következő Splinter Cell –amely már az ötödik lesz a sorban- egy alapos újragondoláson esett át. Sam Fisher már nem a régi, sokkal fiatalosabb kinézetet kapott és nem mellesleg mozgékonyabb is lett. A jelenlegi E3 játékexpón sokan Jack Bauert vagy éppen Jason Bourne-t, hozták fel összehasonlítási alapnak, Sam kihallgatási trükkjei és stílusa miatt. A Convictionben a kihallgatások sokkal durvábbak és agresszívebbek lesznek, mint a Double Agent és Chaos Theory részekben tapasztalhattunk, pedig azok se voltak kismiskák. A sztori szerint a játékban Sam Fisher, lánya gyilkosai után nyomoz, akit egy részeg sofőr gázolt halálra, még a Double Agent története során. Az új részt tehát felfoghatjuk egy bosszúhadjáratként is. Hősünkkel a játék során megfordulunk Máltán, Washingtonban és többek között Los Angelesben is. Ami a szinkronmunkálatokat érinti, Sam hangját ezúttal is a hollywoodi Michael Ironside fogja kölcsönözni, amit kellő beleéléssel adott elő.

A fejlesztők, a küldetések kapcsán igen ötletes koncepcióval rukkoltak elő, hiszen a feladatok az épületek falaira vagy a szoba ajtaja előtt lévő padlóra lesz kiírva, tehát a végrehajtandó elsődleges feladatok többsége mindig szem/Sam előtt lesz. Az NSA kütyüket felejtsük el, a snake cam is egy autóról letört visszapillantó tükörből fog állni. Mindezeket láthattuk az E3 alatt kijött, látványos gameplay videó során. Lopakodásra ezúttal is a fényviszonyokat, árnyékokat, sötét helyeket kell használni, de a Convictionben le kell mondani az éjjellátó sisakról. A Rainbow Six Vegas hívei pedig jól ismerik a kijelölő funkciót, amit szobákba való belépés előtt érdemes használni, ennek segítségével kijelölhetjük a szobában tartózkodó személyeket, akiket Sam automatikusan le fog lőni behatoláskor. Természetesen a bent lévő összes személyt nem jelölhetjük ki egyszerre.

A játék az ünnepi szezon alatt (november, december) fog megjelenni egyelőre Xbox360 exkluzivitással, PC-re pedig kicsivel később fog a boltok polcaira kerülni Sam Fisher legújabb kalandja. Most pedig következzenek az új képek a játékból, amelyek természetesen a trailerből származnak. Állóképekben is gyönyörű a játék, úgy vélem, egy kiváló alkotásra számíthatunk.

Képekért katt ide!

Azóta történt

Előzmények