Halo: Az XBOX One-ra megjelenő új epizód nem egy trilógia kezdete

Az idei E3 rendezvényen mutatkozott be a következő generációs Halo játék, amiről akkor még nem lehetett tudni, hogy pontosan hogyan viszonyul majd az eddigi epizódokhoz. Annyi már a bemutatkozó videóról kiderült - melyet itt nézhettek meg -, hogy az eredeti történetet folytatják tovább, ám akkor még úgy tudtuk, miszerint a Halo 4-gyel elkezdődött Reclaimer-trilógiának lesz a második része az XBOX One-exkluzív játék, melyet majd a 6. epizód fog lezárni.

Időközben azonban változott a helyzet, a Microsoft játékstúdiójának alelnöke, Phil Spencer a Gamespot stábjának adott nyilatkozatában elmondta, hogy a "Reclaimer Trilogy"-ként ismert felállás immár a múlté. Habár az XBOX One-exkluzív epizód valóban jogos utódja lesz az eredeti sorozatnak, azonban jobban szeretnék kiegészíteni annak történetét. Vagyis amikor azt mondták, trilógia, sokkal inkább mondára (saga) gondoltak, aminek cselekményét nem szeretnék három epizódnyira limitálni.

Az új, következő generációs, XBOX One-exkluzív Halo játék immár nem egy trilógia, hanem annál sokkal nagyobb történet kezdetét fogja jelenteni. A Reclaimer sztorival így tehát még várhatóan jó ideig kielégíthetik a rajongók igényeit. Az új Halo játék megjelenése 2014-ben várható.

Azóta történt

Előzmények

  • Halo 4 - teszt

    Megérkezett 2012 egyik legjobban várt Xbox360-as játéka. A klasszikus részek után nézzük, mit sikerült összehoznia az új fejlesztőcsapatnak.

  • Halo Antológia

    Hamarosan itt a negyedik rész, nézzük honnan is indult és hova jutott ez a sorozat.

  • Halo CE: Anniversary - teszt

    Fura cikket olvashattok a következő hasábokon, ugyanis nem egy hagyományos milyen benyomásokat keltett bennem a játék félét, sokkal inkább egy összehasonlító cikket, hiszen a mai cikkem alanya egy 10 éves vén róka FPS, ami épp nemrég újjászületett.

  • Halo Reach - Teszt

    Mitől olyan jó egy Halo játék? Miért várja több millió játékos epekedve az új részeket? A különleges hangulat, a mesterien felépített játékmenet és azaz érzés amit az Covenantok ellenni emberfeletti küzdelem ad. Mindez megvan a Halo Reach-ben? A tesztből kiderül.