Halo 4 - teszt

Bevezetés

A Bungie Studios 2001-ben egy olyan világot teremtett, aminek azóta is milliós rajongótábora van. A Halo mint név, már régen kinőtte magát a videójátékok piacán, hisz könyvek, animációs filmek, játékfigurák, társasjátékok, képregények bővítik a játék univerzumát. A Bungie két folytatás, egy melléktörténet és egy előzmény után úgy döntött, hogy befejezettnek tekinti a történeteket és más fejlesztésekkel foglalkozik a jövőben.

A Halo világa viszont nem lett eltemetve. Egy 2007-ben alapított cég a 343 Industries, bejelentette hogy nem kívánják hanyagolni a játék világát, és újabb játékok várhatóak tőlük.

Első projektjük, a Halo Waypoint volt, ez tulajdonképpen egy közösségi és információs oldal, ami kifejezetten a játék világával foglalkozik. Itt statisztikákat nézhetünk, fórumokban olvasgathatunk, és itt találjuk meg a legfrissebb híreket is a játékokkal kapcsolatban.

Következő nagyobb beruházásként bejelentették hogy a Combat Evolved 10. évfordulójára, elkészítik annak a felújított változatát, és kiadják Xbox360-ra. A játékról készült egy teszt itt a Gamepod.hu-n, érdemes elolvasni, ugyanis a cég nagyon jó munkát végzett.

Na de térjünk rá a címszereplőnkre. A 2011-es E3 alkalmával bejelentették: Készül a Halo 4, ami nem előzmény, nem mellékág, hanem közvetlen folytatása lesz a Halo 3-nak. Tehát visszatért Master Chief és Cortana is.

A sok sok hónapnyi várakozás után, eljött végül november és kezeink közé kaparinthatjuk a játékot.

Miután átvettem a tesztpéldányom, mondhatom azt hogy vigyorogva utaztam haza, hogy végül kipróbálhassam.

A megszokott zöld színű tok két darab lemezt rejt. Ezt már korábban is bejelentették, ugyanis a kampány és a multiplayer is külön lemezen kapott helyet. A lemezek mellett egy 14 napos trial Gold előfizetést is találtam, ezért külön plusz pont jár. Így az is kipróbálhatja a többjátékos módot, akinek nincs aktív Gold előfizetése. Fontos dolog, hogy a multizáshoz kötelezően fel kell telepíteni a 2. lemezt, így minimum egy 8 Gb-os háttértárra szükségünk lesz.

Na de elég is a körítésből, csapjunk bele a közepébe. Azt mindenképp el kell mondanom hogy a Halo játékokban mindig is fontos szempont volt a történet, és most sincs ez másképp. Próbálok spoiler mentesen írni, de valószínűleg egy egy kisebb adag be fog csúszni. Ez sajnos szükséges.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt