Final Fantasy XIV Online - Előzetest kapott az 5.1-es frissítés

Hirdetés

A Square Enix  az elmúlt hétvégén új FINAL FANTASY XIV Online előzetest adott ki a játék 5.1-es frissítéséről, a NieR inspirálta YoRHa: Dark Apocalypse Alliance Raid eseményről, valamint felfedte, hogy a játékosok 2019. október 29-től folytathatják kalandjukat a következő fejezetében. A Vows of Virtue, Deeds of Cruelty névre hallgató 5.1-es frissítés előzetese betekintést enged továbbá abba, hogy milyen új kalandok és helyszínek várnak a játékosokra a kritikusok által elismert MMO harmadik kiegészítője, a Shadowbringers megjelenése óta kiadott első jelentősebb frissítésben.

Az előzetes mellett a legújabb Letter from the Producer LIVE közvetítésben a játék producere és rendezője, Naoki Yoshida is új részleteket fedett fel arról, mire számíthatnak a rajongók az 5.1-es frissítésben:

 • Új főküldetések – Az elismert Shadowbringers kiegészítő történetének következő fejezete.
 • Új 24 fős „The Copied Factory” Alliance Raid – Yosuke Saito és YOKO TARO vendégalkotók közreműködésével a játékosok gépi létformákkal csaphatnak össze, miközben felfedezik a NieR világa inspirálta új helyszínt.
 • New Game+ - Élj át újra korábban teljesített küldetéseket, átvezetőket, dialógusokat és küzdelmeket, miközben megtartod karakteredet és szintjét. Az 5.1-es frissítés tartalmazza a Heavensward, Stormblood és Shadowbringers kiegészítők főküldetéseit.
 • Új próba: Hades (Extrém) – A játékosok újra szembenézhetnek ezzel a félelmetes ellenféllel, ezúttal megemelt nehézségen a még nagyobb kihívásért.
 • Új helyszín: „The Grand Cosmos” – A játékosok felfedezhetik ezt az elfek építette hatalmas palotát társaikkal, vagy a Trust-rendszernek köszönhetően akár NPC-kel is.
 • Új bestia törzs küldetések – Lépj be a fantasztikus Álmok Kertje, Lyhe Mheg kapuján, ami új küldetésekkel és még több rosszcsont tündérrel vár.
 • Új „Onsal Hakair” PvP térkép (5.15-ös frissítés) – A nagy cégek egyesítik erejüket az Azim sztyeppe törzseivel, hogy demonstrálják harci erejüket.
 • Kaszt finomítások – A nindzsa, szamuráj és idéző kasztok játékstílusa átfogó finomításban részesült, de a többi kaszt is apróbb változtatásokon esett át.
 • Tárgykészítés és gyülekezés változtatások – Számos akció megváltozott, egyesek pedig el lettek távolítva, UI javításokra került sor és sok más egyéb módosítás fokozza a gyülekezés és tárgykészítési élményeket a kezdőknek és veteránoknak egyaránt.
 • Új „The Slice is Right” Gold Saucer kapu – Bemutatkozik Yojimbo az új Gold Saucer minijátékban, ami próbára teszi majd a játékosok reflexei…és puszta szerencséjét egyaránt.
 • Az 5.1-es frissítéssel bemutatkozik továbbá a „Fellowship’ közösségi rendszer, további frissítések és sok más.

A játékosok további újdonságokra számíthatnak az 5.11-es frissítésben, mint például a gyűjtögető és tárgykészítő központú „Restoration of the Holy See of Ishgard”. A játékosok minden világban közös erővel dolgozhatnak tárgyak leszállításán, különböző feladatok teljesítésén, valamint a Firmament egykori dicsőségének visszaállításán. Emellett az 5.11 részeként bemutatkozik az új Ultimate nehézségű „The Epic of Alexander” raid, ami még a legtapasztaltabb játékosokat is garantáltan megizzasztja majd.

Halloween alkalmából visszatért továbbá a Continental Circus, és vele együtt az All Saints’ Wake esemény. A Gridania erdeibe tévedő merész kalandorok 2019. november 1-ig egy vadonatúj látványosságot próbálhatnak ki, de jobb, ha vigyáznak, mert a szokatlan Ahriman több annál, mint aminek elsőre tűnik.