Final Fantasy Type-0 információk

A játék eredetileg Final Fantasy Agito XIII néven került bejelentésre, még 2006-ban a Fabula Nova Crystallis jegyében, először még mobil telefonokra készült volna ez a rész, de időközben PSP-re kölözött a játék, mely az idén január elején tartott Square Enix konferencián új nevet kapott, Final Fantasy Type-0 címen fog megjelenni, Japánban már idén nyáron. A névcserét a fejlesztők azzal indokolták, hogy a fejlesztés során egyre távolabb kerültek a Final Fantasy XIII világától, azonban továbbra is része marad a Fabula Nova Crystallis-nak, a háttérvilág marad.

Habár a játék már több, mint 5 éve készül, eddig alig lehet tudni róla bármit is, szerencsére ez az utóbbi hetekben megváltozott.
A történet az Orience nevű világban játszódik, ahol négy nagy királyság őriz 1-1, különböző hatalmakat jelképező kristályt. Ezeket a kristályokat a "Peristylium" nevű szerveztek őrzik. A történet kezdetén az egyik ilyen királyság, Milites megtámadja Rebrum-ot. A főhőseink a rebrum-i Peristylium mágiát tanuló hallgatói, szám szerint 12-en vannak, 6 fiú és 6 lány, nevüket kártyalapok alapján kapták, pl Ace, Queen és Nine.

a főszereplők

Maga a játékmenet küldetés rendszerű lesz, leginkább a Final Fantasy VII: Crisis Core továbbfejlesztésének lehet tekinteni. A küldetésekre általában az összes karakter megy, egyszerre azonban csak hárman vehetnék részt, ebből egyet irányíthatunk mi. Ha valaki meghalna a csapatból, akkor a helyére hozhatunk be újat, ad-hoc multiplayer játék esetén ezeket a karaktereket irányíthatja egy másik játékos, erről bővebb információ egyelőre nem elérhető.

Egy küldetés többféleképpen véget érhet, ha pl. legyőzzük az ellenség parancsnokát, akkor megadhatják a többiek magukat, vagy esetleg elmenekülhetnek. Mivel a szereplők egy mágus iskola tanulói, így természetes, hogy mindannyian használhatnak különböző varászlatokat, melyek fejlesztése és módosítása központi szerepet kap a karakterfejlesztésben. A FF szériára jellemző Summon-ok is visszatérnek. A szokásos PS gombokhoz lehet a különböző varászlatokat és képességet hozzárendelni. Mindegyik karakter a mágia mellett egy speciális fegyvert használ, mellyel különböző kombókat lehet végrehajtani.

tanóra a Peristylium-ban

Angol megjelenés egyelőre nincs megerősítve, de minden bizonnyal megjelenik majd Japánon kívül is a játék, hisz a fejlesztés során fontos szempont volt, hogy a nyugati játékosoknak is tetsszen a készülő program.

Végezetül itt a játék trailer-e, CG-vel, gameplay-el és sok japán szöveggel:

Az mindenesetre látszik, hogy a grafikával nem lesz gond.

Azóta történt

Előzmények