Tactics Ogre EU megjelenési dátum

Elsőként Facebookon és Twitteren ismertette a Square Enix a PSP-re készült Tactics Ogre: Let Us Cling Together végleges európai megjelenési dátumát.

A játék eredetije 1995-ben jelent meg SNES-re, majd az évek során kiadták Saturn-ra és Playstation-re is. A jelenlegi PSP-s változat először Japánban jött ki, tavaly novemberben.

Természetesen felújított grafikát kapunk és maga a játékmenet is jelentős változáson ment keresztül, pl. körökre osztott stratégai játék lévén bekerült a játékba egy "Undo" parancs, mellyel visszamehetünk az időben, ha úgy érezzük hogy pár körrel ezelőtt egy rossz döntést hoztunk és a karakterek fejlesztésére is sok új lehetőség adódik.

Az eredeti és a felújított játék fejlesztője, rendezője Yasumi Matsuno, akit 2007-ben egy internetes újság az egyik legfontosabb videójáték fejlesztőnek nevezett. A híres Famitsu magazin eddig már 2 játékára a maximális 40 pontot adta (Vagrant Story és Final Fantasy XII). Az érdekes alcím egy Queen számra való utalás (Teo Torriatte (Let Us Cling Together)) is neki köszönhető, Matsuno nagy Queen rajongó hírében áll.

Örömhír a statrégia RPG-k szerelmeseinek, hogy Premium Edition kiadást is kap Európa.

Ez a játék mellett tartalmazni fogja az OST-t és egy artbook-ot, minden bizonnyal büszke darabja lesz sokak gyűjteményének.

Eddig egy angol nyelvű trailer jelent meg a játékhoz:

Azóta történt