Ellopták a Modern Warfare 3 PC verziójának 2. lemezét, de az elsőt nem sikerült

A Call of Duty: Modern Warfare 3 hasonló kaliberű játék lesz idén, mint a Battlefield 3, ezért várható volt, hogy ahhoz hasonlóan ezt is megpróbálják majd kalózkézre juttatni a megjelenés előtt. Egy kaliforniai kiszállítócég egyik alkalmazottjának sikerült kicsempésznie a PC kiadás második lemezét, szerencsétlenségére azonban az első korongot nem tudta ellopni.

Mindez persze nem gátolta meg a kalózokat abban, hogy elkezdjék felpakolni az internetre a kikerült lemez másolatait. Az Activision nyomozást indított az ügyben, a vele szerződésben álló magánnyomozók mindenkinek az otthonába bekopognak majd, akiről tudják, hogy illegálisan másolt példánnyal rendelkeznek a kikerült Modern Warfare 3 lemezekből.

Amennyiben az érintettek nem hajlandók visszaszolgáltatni a kikerült lemezeket, abban az esetben nem csak örök időkre kizárják őket az Activision online játékainak lehetőségétől, hanem akár 5000 USD pénzbüntetést is kaphatnak.

Hogy ez nem tréfa, arról az egyik korábban elkapott Modern Warfare kalóz számolt be tegnap a Craigslist oldalon. Állítása szerint ne vásárolja meg senki a Modern Warfare 3-at a hivatalos megjelenés előtt, mert akkor érted jönnek és elkapnak, akárhol is legyél. Megbüntetnek 5000 dollárra és örökre eltiltanak az Activision online játékaitól. Ő ezt már a saját bőrén tapasztalta, így biztosít mindenkit, hogy az Activision nem viccel, amikor ezzel fenyegetőzik.

Azóta történt

Előzmények