Bioshock Infinite - gépigény és Chris Kline észrevételei

Alább megtekinthetitek a Bioshock Infinite gépigényét (amit egyébként már korábban is közzé tettünk), de előtte Chris Kline, a játék műszaki igazgatójának rövid véleményét olvashatjátok. A fordítást köszönjük a CNG-nek.

Irányítás

Nagy különbség a PC és a konzol között az, hogy az előbbinél rendelkezésedre áll egy egér, és egy billentyűzet. Mivel elvárod, ezért örömmel erősítjük meg a hírt: a PC-s 'Beállítások' képernyőn szabadon átszabhatod az alapértelmezett irányítást, és mind az elsődleges, mind a másodlagos kiosztás egyszerre rendelkezésedre áll. Ami az egeret illeti, nem változtattuk meg a high-end gamer egerek érzékenységét az egér mozgatás mesterséges finomításával, így az érzékenységet és az egér gyorsulását is beállíthatod a 'Beállítások' között.

Mit motyogsz magadban? Hogy jobban szereted a konzolos kontrollereket? Ne aggódj, te áruló, megtartjuk a titkod. Három különböző kontroller kiosztás közül választhatsz (Alapértelmezett/Default, Mesterlövész/Marksman, és Retro), melyek mindegyike számtalan konfigurációs lehetőséget biztosít. Beállíthatod a célzásrásegítést, az érzékenységet, a rezgést, de akár a körülnézésre szolgáló analóg kart is megtükrözheted. Balkezes játékos vagy? Ne habozz, örvendeztesd meg genetikai felsőbbrendűséged, mivel az összes kontrollerkiosztás több analóg kar kiosztást támogat: Alapértelmezett/Default (Nézés a jobb karral, mozgás a bal karral), Balkezes/Southpaw (az alapértelmezetthez képest ellentétes kiosztás), Legacy/Örökség (a GoldenEye rajongóknak), és Legacy Southpaw/Örökség balkezes. Akik igazi old-school élményre vágynak, vagy orvosi okokból
speciális kontrollereket használnak akár a jobb vagy bal analóg kart is megcserélhetik a D-pad-dal (I-választó).

A játékban található összes felhasználói felületet az egérrel illetve konzolról is vezérelheted, sőt, a két bemenet között bármikor - a játék megállítása nélkül - válthatsz.

Grafika

Tudom, tudom. Miért kezdjük az irányítással, mikor tudjuk, hogy a grafikai beállítások az, amit először megnéztek? Mivel a türelem erény. És mert ez megéri a várakozást.

Manapság szinte mindenki széles vásznon játszik. A "vízszintes plusz" szélesvászon támogatás bevezetésével minél szélesebb a tévéd/monitorod, annál többet csodálhatsz meg Columbia lenyűgöző városából. Az igazi ínyencek pedig az AMD Eyefinity, NVIDIA Surround és a Matrox TripleHead2Go révén a több monitoros játékot is élvezhetik. Külön állíthatod a képarányt, a felbontást, és a megjelenítés módját (teljes képernyős v. ablakos, illetve teljes képernyős-ablakos).

Hat előre definiált grafikai beálltásunk van a "Nagyon alacsontól" egészen az "Ultráig", melyekkel széles skálán balanszírozhatsz a 'minőség-kontra-teljesítmény' határmezsgyén. Azon játékosok akik további finomhangolásra vágynak megtehetik azt az 'Egyéni beállítások'(Custom configuration) között. Itt az élsimítás, textúra részletesség, textúra szűrés, dinamikus árnyékok, post-processing, light-shaft, ambient occlusion (realisztikusabb árnyékolási technológia), valamit az objektumok részletessége állítható be.

Bizony, a BioShock Infinite egy DX11-es játék. Bár a játékhoz elég a DX10-kompatibilis hardver, de ha DX11-es videokártyád van, hozzáférhetsz az olyan beállításokhoz, mint a 'contact-hardening dynamic shadows' (még valóságosabb dinamikus árnyékok), a 'diffusion depth of field' (még jobb mélységélesség), 'high definition ambient occlusion' (jobb textúra alapú árnyékolás) vagy az optimalizált élsimítás. Ezen extra funkciókat az AMD szakembereivel együttműködve dolgoztuk ki, hogy maximálisan kihasználjuk a modern DX11-es hardverekben rejlő lehetőségeket.

Végül pedig - hogy megmutassuk a dicsőséges PC-platform brutális grafikai erejét, a játék alapból hamisítatlan, nagyfelbontású textúrákkal érkezik. Lehet, hogy a három DVD-s telepítés nem fogja magát belopni a szívedbe, de reméljük, hogy értékelni fogod a döbbenetes részletességet, mellyel művészeink elképesztő csapata elhalmozta a játékot.

Játék bárhol és bármikor

Szóval van egy izmos géped otthon, de mi van, ha épp úton vagy a melóhelyedre, az órák között lazítasz, vagy a rokonaidnál töltöd az időd? Tudjuk, hogy nagyra értékeled, ha magaddal viheted a játékodat, és hogy nincs mindig kéznél egy erőmű. Keményen dolgoztunk, hogy olyan, jól skálázható grafikai beállításokat tegyünk lehetővé, melyekkel a BioShock Infinite-et gyengébb konfigurációkon, akár integrált grafikus kártyákkal is élvezheted.

Ha már a hordozhatóságról volt szó - mondtam már, hogy a játék Steam-es, és támogatja a Steam Cloud-ot is? Bármerre is jársz, megkaphatod a napi BioShock Infinite adagodat, és a mentések is veled utaznak.

Hasonlóképp, ha épp beruháztál egy 80 hüvelykes tévére, és a PC-s játékokat a kanapéról tolod, megnyugtatunk, hogy a játék támogatja a Steam Big Picture módját is. A fenébe is: egy vezeték nélküli kontrollerrel, és egy megfelelő biztosítással akár a jacuzziból is játszhatsz.

Minimális rendszerkövetelmény:

  • Operációs rendszer: 32-bites Windows Vista Service Pack 2
  • Processzor: Intel Core 2 DUO 2.4 GHz / AMD Athlon X2 2.7 GHz
  • RAM: 2 GB
  • Merevlemez: 20 GB szabad hely
  • Videokártya: DirectX10 kompatibilis ATI Radeon HD 3870 / NVIDIA
  • 8800 GT / Intel HD 3000 integrált grafikus kártyák
  • Videokártya memória: 512 MB
  • Hangkártya: DirectX kompatibilis

Ajánlott rendszerkövetelmény:

  • Operációs rendszer: 64-bites Windows 7 Service Pack 1
  • Processzor: négymagos processzor
  • RAM: 4 GB
  • Merevlemez: 30 GB szabad hely
  • Videokártya: DirectX11 kompatibilis, AMD Radeon HD 6950 / NVIDIA
  • GeForce GTX 560
  • Videokártya memória: 1024 MB
  • Hangkártya: DirectX kompatibilis

Azóta történt

Előzmények