Alone in the Dark: The New Nightmare - PS3-ra

A legutóbbi Alone in the Dark rész 2008-ban jelent meg és nem nyerte el maradéktalanul a rajongók kegyeit, sok helyen abszolút középkategóriásnak minősítették, de nem egy esetben fordult elő a 4/10 pont sem. Ettől valamivel jobb fogadtatásban részesült a 2001-ben megjelent (PS, PS2, DC, PC) New Nightmare epizód, ami hamarosan PS3-on tér vissza.

Az újra kiadások és "HD-sítések" korát éljük így egyáltalán nem meglepő, hogy az ESRB listájában nemrégiben feltűnt a PS3 változat. Gondolhatnánk arra, hogy csak a PSN-ről letölthető változatra gondoltak, de ebben az esetben nagy valószínűséggel a PSP-t is megjelölték volna a platformok között. Szóval egyelőre nem hivatalos bejelentésről van szó, de az esete döntő többségében az ilyen esetek majdnem egyenértékűek a bejelentéssel.

A New Nightmare-ben egyébként két karaktert irányíthattunk, Edwardot és Aline-t. A két karakter némileg eltérő stílust is eredményezett, Edwarddal játszva az akcióra került a hangsúly, míg Aline esetében a rejtvények kerültek túlsúlyba.