A Riot Games beadványt nyújtott be a Valve "DotA" védjegykérelme ellen

Ahogyan arról mi is beszámoltunk nektek, korábban a Valve bejegyeztette a "DotA" védjegyet, nem sokkal azután, hogy a híres Warcraft III mod (Defense of the Ancients) fő fejlesztője hozzájuk igazolt, ahol állítólag egy önálló DotA játék készítésébe fogtak.

A League of Legends fejlesztője, a Riot Games most egy beadványt nyújtott be a Valve  szándéka ellen, ugyanis szeretnék, ha továbbra is publikus maradna a "DotA" védjegye.

"Az ötlet, miszerint egyetlen cég venné át egy olyan névnek az irányítását, aminek az elkészítésében emberek százai működtek közre, eléggé meglepő. Úgy hiszem, hogy a "DotA"-nak mindvégig közösségi tulajdonban lévő terméknek kell maradnia, amit a modderek, a független fejlesztők és a játékosok is tovább tudnak fejleszteni és annyit játszani vele, amennyit csak akarnak." - mondta a Riot Games egyik embere, Steve “Pendragon” Mescon.

"Azt hiszem, a legjobb az lenne, ha senki nem lenne a "DotA" védjegy tulajdonosa," - tette hozzá. - "De amennyiben a Valve végül mégis megszerzi a jogokat, remélem, hogy lemondanak róla, kiadják a közösség számára, és hagyják hogy továbbra is ingyenesen tudják módosítani, játszani és megtapasztalni a játékosok a "DotA" nevet.

Ez az, amiről a "DotA" név szól." - fejezte be Steve Mescon.

Azóta történt

Előzmények