Új hozzászólás Aktív témák

  • Taru

    tag

    válasz attiati #7578 üzenetére

    Shall I read? Kellene-e olvasnom? (Szerinted?), Should I read? Kell-e olvasnom? (mintha én filoznék rajta, nem másttól kérdem). Én legalább is így érzem, bár nincs nagy küülömbség a kettő között szerintem.

    Egyébként, nyelvvizsgán lesz Shall, ha máshol nem is akkor az 50 kérdéses nyelvtani részben (elméletileg ha nem jogi szöveget kapsz akkor ki nem erőltethetiok, hogy te használd, max a nyelvtaniban lehet vagy az angolról magyarra fordításban).

    A going to és a will asszem az eredmény folytonosságától is függ (de ebben nem vagyok teljesen biztos, mindegyik példa mondat megoldható mind 2 formával, hajszálnyi értelmezési külömbséggel). Pl. a Nem lesz a piacon virág, will-l egy spontán időpontot fog jelőlni (tehát pont akkor amikor oda érünk nem lesz) míg a going to-val egy folyamatosat (tehát mire oda érünk már nem lesz, és lehet az nap már nem is lesz). Nem vmi nagy a külömbség (főleg mert amikor magyarra fordítod akkor nem lesz vmi érzékelhető) de bele köthetnek nyelvvizsgán ebbe a hajszálba.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák