2019. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobil rovat

Imps in Tokyo bemutató (iOS)

A we are vigilantes névre hallgató, lengyel illetőségű indie fejlesztőcsapat első játékát próbáltuk ki, ami szerethető, jópofa, de forradalmi újítás nem került bele.

Mentsük meg az álmokat!

A mobiltelefonokon futtatott játékok kapcsán mindig előkerül a kérdés, hogy tényleg szükség van-e végtelenül részletes grafikára, összetett játékmenetre, végtelenbe nyúló játékidőre és komplex irányításra, vagy elég annyi, ha egy program egyszerű, nem igényel sok időt, bárhol játszható és élvezetes. Az igazság valahol a kettő között lehet, de ha az Angry Birds, a Cut The Rope, a Where’s My Water és rengeteg, ezekhez hasonló sorozat sikerét nézzük, akkor azt mondhatjuk, hogy elég az utóbbi. A we are vigilantes névre hallgató varsói indie fejlesztőcsapat is ezt a vonalat kívánja követni, debütáló játékuk egy egyszerű kis arcade, ami mögé vicces karaktereket, aranyos történetet és egyszerű játékmenetet párosítottak, ez pedig nem más, mint az Imps in Tokyo.

Az alaptörténet kedves és egyszerű, az emberek álmai állnak középpontban, amik a sztori alapján egy párhuzamos világban keletkeznek, ahol különböző lények küzdenek egymással, az impek a jó álmokat szeretnék megvédeni, a nixi csapat pedig el szeretné lopni azokat. A mi feladatunk nem más, mint megvédeni az álmokat a nixik inváziójától, ha ez nem sikerül, akkor akár az álmok világa végleg megszűnhet. A kis tolvajok irányítója nem más, mint Mr.Cornelious, a játék végéig őt kell elkapnunk.

Imps in Tokyo (iOS)
A játék során törekednünk kell arra, hogy sorrendben vegyük fel a csillagokat, az első legyen a zöldeskék, utána jöhet a többi. [+]

Bújjunk tehát az impek bőrébe és mentsük meg azokat az álmokat! A játékterünk nem kisebb, mint a képernyő teljes területe, az irányítás kétféle lehet, kedvenc kis karaktereinket vagy egy virtuális joystick segítségével irányíthatjuk, vagy arra mozognak, ahol a képernyőt megérintjük. Ez utóbbi megoldás kicsit kényelmetlen abból a szempontból, hogy sokszor a saját ujjunkkal kitakarjuk azt a pontot, ahova éppen menni szeretnénk, emiatt nem mindig tudunk tökéletesen pontosak lenni. A pályán alapvetően pontokat és csillagokat gyűjtünk, minden egyes begyűjtött elem egy-egy megmentett álmot jelent. A sárga színű elemek egy, a kékeszöld színűek három pontot érnek egyenként. A gyűjtés természetesen nem zajlik zökkenőmentesen, ellenségeink folyamatosan azon vannak, hogy ne tudjuk elérni az álmokat, illetve idő előtt életünket veszítsük a pályán.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

  • Monument Valley bemutató (iOS, Android)

    Bár nem új játék, a Monument Valley-t és kiegészítőjét, a Forgotten Shorest érdemes bemutatni, mivel a mai napig igazi különlegesség.

  • Adventures of Poco Eco bemutató (iOS, Android)

    Az Adventures of Poco Eco - Lost Sounds egy remek zeneközpontú, mászkálós játék magyar fejlesztőktől, egy elektronikus zenei albummal megfűszerezve.

  • Type:Rider teszt (Android, iOS)

    A tipográfia világába vezet be a tesztünk részét képező, rendkívül látványos 2D-s platformer, amely művészi megjelenés mellett csodálatos hangvilággal is rendelkezik.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.