Imps in Tokyo bemutató (iOS)

  • (f)
  • (p)
Teszt – Írta: | 2015-04-09 09:00

A we are vigilantes névre hallgató, lengyel illetőségű indie fejlesztőcsapat első játékát próbáltuk ki, ami szerethető, jópofa, de forradalmi újítás nem került bele.

[ Új teszt ]

Mentsük meg az álmokat!

A mobiltelefonokon futtatott játékok kapcsán mindig előkerül a kérdés, hogy tényleg szükség van-e végtelenül részletes grafikára, összetett játékmenetre, végtelenbe nyúló játékidőre és komplex irányításra, vagy elég annyi, ha egy program egyszerű, nem igényel sok időt, bárhol játszható és élvezetes. Az igazság valahol a kettő között lehet, de ha az Angry Birds, a Cut The Rope, a Where’s My Water és rengeteg, ezekhez hasonló sorozat sikerét nézzük, akkor azt mondhatjuk, hogy elég az utóbbi. A we are vigilantes névre hallgató varsói indie fejlesztőcsapat is ezt a vonalat kívánja követni, debütáló játékuk egy egyszerű kis arcade, ami mögé vicces karaktereket, aranyos történetet és egyszerű játékmenetet párosítottak, ez pedig nem más, mint az Imps in Tokyo.

Az alaptörténet kedves és egyszerű, az emberek álmai állnak középpontban, amik a sztori alapján egy párhuzamos világban keletkeznek, ahol különböző lények küzdenek egymással, az impek a jó álmokat szeretnék megvédeni, a nixi csapat pedig el szeretné lopni azokat. A mi feladatunk nem más, mint megvédeni az álmokat a nixik inváziójától, ha ez nem sikerül, akkor akár az álmok világa végleg megszűnhet. A kis tolvajok irányítója nem más, mint Mr.Cornelious, a játék végéig őt kell elkapnunk.

Imps in Tokyo (iOS)
A játék során törekednünk kell arra, hogy sorrendben vegyük fel a csillagokat, az első legyen a zöldeskék, utána jöhet a többi. [+]

Bújjunk tehát az impek bőrébe és mentsük meg azokat az álmokat! A játékterünk nem kisebb, mint a képernyő teljes területe, az irányítás kétféle lehet, kedvenc kis karaktereinket vagy egy virtuális joystick segítségével irányíthatjuk, vagy arra mozognak, ahol a képernyőt megérintjük. Ez utóbbi megoldás kicsit kényelmetlen abból a szempontból, hogy sokszor a saját ujjunkkal kitakarjuk azt a pontot, ahova éppen menni szeretnénk, emiatt nem mindig tudunk tökéletesen pontosak lenni. A pályán alapvetően pontokat és csillagokat gyűjtünk, minden egyes begyűjtött elem egy-egy megmentett álmot jelent. A sárga színű elemek egy, a kékeszöld színűek három pontot érnek egyenként. A gyűjtés természetesen nem zajlik zökkenőmentesen, ellenségeink folyamatosan azon vannak, hogy ne tudjuk elérni az álmokat, illetve idő előtt életünket veszítsük a pályán.

Küldetések, játékmenet, összegzés

Összesen ötféle imp áll rendelkezésünkre a játék során, akiknek különböző személyiségük és egyedi képességeik vannak, Hester például egy rövid méregcsíkot képes maga után húzni, míg Eugene tűszellentésével tudja blokkolni a támadókat. A nixik nagyon hasonlítanak egymásra, ez a játék egyik fő veszélye, hiszen a veszélyesebbeket nem támadhatjuk csak úgy meg, egy életet azonnal elvesztünk a háromból, ha megpróbáljuk. A veszélytelenebbeken viszont bátran átgyalogolhatunk, ezzel megakadályozva, hogy ők sajátítsák ki az emberi álmokat.

Imps in Tokyo (iOS)
Minden egyes Impnek megvan a maga különleges képessége, amiket nagyon jól ki tudunk használni.[+]

Alapvetően ebben az ütemben haladhatunk pályáról pályára, minden egyes epizódnak van egy fő-, és két mellékcélja, összesen három csillagot érhetünk el részenként, a sikeres teljesítéshez a fő célt mindenképpen el kell érni, a másik kettő opcionális. A küldetések egyre változatosabbak lesznek, a céltalan pontgyűjtögetés után elő fog fordulni, hogy gyorsan menekülnünk kell néhány nixi elöl, közben természetesen pontokat gyűjtögetve, illetve néha csapdákat is kell állítanunk nekik, hogy információkat tudjunk meg tőlük.

A sztori kifejezetten jól felépített és sokszor humoros, minden pálya előtt rövid képregény vár minket, amit igény szerint akár át is ugorhatunk, a történet ismerete nélkül is tökéletesen játszható az Imps in Tokyo.

A későbbiekben jönni fog egy kisebb ingyenes frissítés a programhoz, ami a Trials Mode-dal bővíti ki az alapjátékot, ez újabb pályákat fog magában hordozni, remélhetőleg még több új ötlettel és izgalomforrással.

Imps in Tokyo (iOS)
Az Impek csapata. Nem túl esztétikusak, de annál szimpatikusabbak. [+]

A játék kizárólag iOS plaformra elérhető, azon belül viszont az iPhone és az iPad készülékekkel is jó barátságban van, mindegyik kijelzőméreten kifejezetten élvezhető a játék, telepítéséhez minimum iOS 6-os rendszerverzió szükséges. Jelenleg akciósan 1,99 EUR az ára, de ez később valószínűleg a duplájára fog emelkedni. Hirdetések természetesen nincsenek benne, illetve IAP sincs, ez mindenképpen jó hír. Összességében ez egy nagyon egyszerű, jópofa játék, ami irányítás és játékmenet terén semmi újat nem hoz, sőt, idővel akár unalmassá is válhat, de alapvetően szerethető, jópofa, és bármikor játszható, amikor az embernek van néhány szabad perce.

Az Imps in Tokyo kizárólag iOS plaformra jelent meg.

szentkuti11