Új hozzászólás Aktív témák

  • AirunAlMarem

    csendes tag

    válasz koozed #3852 üzenetére

    hát az elég nagy hiba volt, hogy lemezcsoportba tetted őket. (ezt én is elkövettem az elsőnél :) .) abból nem könnyű raid1-et fabrikálni, de elvileg nem lehetetlen.
    konzolról meg lehet oldani, itt írtam pár linket induláshoz: [link]
    de ebben az esetben az lvm manuálra is szükség lesz.
    alapvetően a "basic raid" zyxeléknél raid 1-et jelent, csak féllábasat, tehát "csak" össze kell kapcsolni a 2 féllábast 1 kétlábasra.
    dióhéjban, tehát leszeded az lvm kötetet az újról (szerintem egyszerűbb újraformázni lemezcsoport nélkül), ellenőrzöd fdisk -l-el, hogy a partíciók egyforma méretűek-e vagy cat /proc/mdstat-al, ha igen, akkor a hdd2-n törlöd a raid-et (pl. így: [link] , config filet nem kell piszkálni), azután valami ilyesmivel beleteszed a hdd1-es raid1-ébe: mdadm --grow /dev/md2 --add /dev/sdb3 --raid-devices=2
    (device számokat ellenőrizni!)
    előtte persze mindent umount-olni kell: [link]

    de lehet, hogy legegyszerűbb, ha a webjéről a hdd2-t újraformázod csoport nélküli basic raid-re, utána mindent átmásolsz a hdd1-ről rá és újraformázod a hdd1-et is csoport nélkülire, és akkor talán már lehet a hdd2-eshez kapcsolni, nem tudom, hogy a webes felületről mit enged, lehet csak a hdd2-t engedi a hdd1-hez kapcsolni, fordítva nem. akkor még 1 kört futsz: a hdd1-et is féllábasként újraformázod, utána adatok hdd2-ről vissza, majd hdd2 újraformázása hdd1-hez kapcsolt raid 1-be. (másolásnál én hash ellenőrzést alkalmaznék!)

    [ Szerkesztve ]

    "...Viháncos kedvünkre bólintana / Darton felettünk, mint jó apa..." R.I.P. Gáspár András

Új hozzászólás Aktív témák