Új hozzászólás Aktív témák

  • norbre

    tag

    Sziasztok,
    Otthon van egy Nas326 amin főleg a privát dolgainkat tároljuk, fotók doksik, filmek, zenék stb, ezzel kapcsolatos backup témakörben szeretnék kérdezni, ebben a témában nem vagyok annyira jártas.

    Egyrészt van begy Western Digital USB-s külső meghajtó, amit a hétvégén csatlakoztattam a Nas-hoz, és a Nas Biztonsági mentés tervezőjével beállítottam egy Járulékos biztonsági mentést, hetente egyszeri futással.

    Na most ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
    - oké-e, hogy a külső HDD folyamatosan rá van dugva a Nas-ra? Gondolom ilyenkor folyamatosan tápot kap a HDD, rövidülhet az élettartama stb, sajnos nem tudom hogy működik ez pontosan?
    - A Járulékos biztonsági mentésnél, van egy beállítás amit meg kell adni, de nem tudom mire jó?
    Teljes biztonsági mentés feladat ezt követően: XXX biztonsági mentés
    - Ezen kívül megnéztem, és számomra nem használható, értelmezhető struktúrában menti el az adatokat a biztonsági mentés (dar kiterjesztésű fájlok). Ezzel kapcsolatban csak az érdekelne, hogy ha mondjuk egyszer tönkre megy a Nas, hogyan tudom visszanyerni a biztonsági mentésből a fájljaimat a Nas biztonsági mentés visszaállítója nélkül?
    - Az utolsó kérdés, hogy gondoltam csinálok egy plusz mentést GoogleDrive-ra. Elvileg a varázslójában van olyan lehetőség hogy Távoli cél megadása. Kérdés, hogy itt hogyan kell beállítani? A felhasználónév/jelszó egyértelmű, de a Tartománynév/IP cím és Megosztás neve mezőkbe nem tudom mit kellene pontosan megadni. Már persze ha itt a a Drive-ot be lehet állítani..

    Köszi előre is a segítséget

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák