Hirdetés
Aktív témák
-
tatabánya
senior tag
launcher az a 2.2-t is belassítja, de hogy ne lehessen a játékokat élvezni 2.1 alatt azt kétlem, ez miatt is teszem mindig vissza a gyárit, mert ugyan úgy futnak rajta. programokban meg nem hoz annyi újítást számomra a 2.2 amiért érdemes lenne ezekkel a bétákkal küszködnöm.
[ Szerkesztve ]
-
sing1ep1ayer
őstag
Akksi gondokkal küzködőknek:
Azt vettem észre, hogy ha éjjelre leteszem a telót, képernyő kikapcsolva, akkor nálam is csak 1%-ot esik a töltöttség, sőt, van hogy semmit. Viszont ha ébresztés van beállítva és párszor úgy nyomom ki reggel, hogy még újra is ébresszen (snooze opció), akkor iszonyat mód lezabálja az akksit. Szerintem simán kajál annyit, mint ha teljes fényerőn játszanék.
-
laca.1
aktív tag
no most meg nincs sd kari ezt irja sd kártya üres vagy nem támogatott fajlrendszert használ.most mit tegyek?????? számitogep nem látja az sd-t
[ Szerkesztve ]
-
bernina
csendes tag
sziasztok!
Miután felraktam az új kerneles rom-ot rockplayerben a divx lejátszás közben erősen szaggat a hang (csak néha egy-egy foszlányt lehet hallani a hangból). A rom felrakás előtt formáztam a data partíciót wipe data/factory reset. ). Van még valami amit el kellett volna végeznem?
Jelenleg a Japanese_Jellyfish_RLS5.zip van fenn ezzel is jelentkezik ez a hiba.
Ez előbb olvastam hogy a SD kártyát is formáznom kéne a rom felrakás előtt. Miért? -
ggeleven
őstag
válasz ggeleven #19331 üzenetére
Kicsit kifejtem a hajnalban feltett kérdésemet, lehet így könnyebben tud valaki segíteni!
A célom egy kis cpu húzás lenne, ezért következő sorrendben feltettem a dolgokat, de setCPU nem enged 600 fölé emelni:
wipe->intall Dashes JJ4 alapú romja->boot és némi állítgatás->restart és új kernel felrakása->setCPU intallálása->kiválasztom az MSM7x27 típust az eszközöknél, de 600 a max...Figyelem a fórumot és sokaknak az volt a baj, hogy nem jó típust választottak ki, de sztem ez a jó! Tévednék?
Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
törölt tag
Friss tulajként elégedett vagyok a telóval, 1 gondom van csupán. 2.1 gyárit használok, és belső memóriába telepítenék programot, ami kb 20mb. Nem volt elég hely, így kiírta, hogy:
nincs több hely, szabadítson fel előbb több tárhelyet telefonján stb
Ezután leszedtem egy rakás dolgot, lett 60mb körüli üres helyem, persze ezt is csak kikapcs-bekapcs után írta ki. A gondom az, hogy a 20mb-os progira továbbra is kiírja a nincs elég hely hibaüzenetet. (másik 20mb körüli programot engedne már telepíteni)
Van tippetek, hogy mi lehet a megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
energy_
senior tag
ööö én ezt most nem értem nekem setcpu installálásakor semien tipust nem kellett kiválasztanom lol ,mondjuk nekem müködik rendesen csak nem értem mit lehet ezen elrontani xd
-
orrlyuk
aktív tag
Vasárnap délutáni kérdés:
Próbálta-e valaki, hogy image.zip-es módon telepített ROM után (pl. az új 6-os Jellyfish), amely a partíciókat is módosítja, visszarakta a Csodazipet?
Így is visszaáll a gyári állapot?
Köszi!
No hay banda! Il n'est pas de orquestra!
-
antocska
csendes tag
Sziasztok,
milyen programot hasznaltok arra, hogy ha hivtak es nem vettem fel, vagy sms-em van es nem vettem eszre, ne csak 1x jelezzen, hanem folyamatosan?
Udv -
Jamesch
tag
-
-
csibusz0314
aktív tag
Na látom majdnem egy nap alatt ismét bővült a kínálat xD
Na és akkor most az FLB vagy az RLS és hányast éri meg felrakni? xD
Kinek melyik? -
syl5
őstag
válasz bunnyhu #19327 üzenetére
A boot folyamat a Boot ROM-ban kezdődik. Itt a hardverhez szorosan kötődő kezdeti inicializációs kód található. A Boot ROM-ban lévő kód lefutása után átadódik a vezérlés a bootloader-nek. A bootloader felparaméterezi a Linux kernel-t az indításhoz, majd átadja a futást a kernel-nek amely elindítja a megszakítás kezelést, cache-elést, létrehozza a virtuális memóriát, elindítja az init processzt amely aztán sorban beüzemel minden szolgáltatást, majd végül feláll az Android rendszer.
Ha recovery módban indítjuk a telefont, akkor a bootloader a recovery-nek adja át a futást.Az ábrán amit linkeltél az egész a ROM.
ROM frissítés során általában lecseréljük az ábrán lévő összes rendszerelemet, de van olyan is hogy az új ROM nem tartalmaz új kernelt, így azt nem cseréli le a flash-elés, mert felesleges lenne.
Nehéz egyébként megfogni a ROM fogalmát, mert nem helyes az elnevezés.
A boot.img a kernel, a system.img az alkalmazások, alkalmazás framework-ök, és library-k, valamint runtime-ok.
A recovery.img a recovery terület.
A csodazip annyival mélyebb egy ROM-nál (system.img+boot.img), hogy lecseréli az összes partíciót, és a Boot ROM-ot is.Én röviden így látom. Nem biztos, hogy helyes.
Bővebben:
Boot folyamat bővebben képekkel
Android developer(#19334) latis666
Az lehet, hogy sok szívástól megkíméled magad, de az úgy már nem 36 000 pénz, hanem alsó hangon is 60 - 70 000... Akkor meg már inkább egy Desire, vagy Galaxy S, vagy ha meg akarsz szabadulni az Android-os buherától, akkor egy 3GS...Nap, mint nap új ROM-okhoz:
Ezek még csak mind tesztverziók! Nem véletlenül alpha a neve Paul ROM-jainak sem. Alpha, tehát még Beta se, nagyon messze van a Final-től!
A ROM készítők biztos, hogy nem főállásban készítik a ROM-okat, pláne aki ingyenesen elérhetővé teszi, így se idejük, se türelmük, sokszor még megfelelő eszközük sincs a tesztelésre! Így a tesztelés ránk marad! Így fedezik fel a hibákat, és így javítják utána azokat!
Ha nem adnának ki csak totálisan bug-mentes verziókat, akkor kb fél év múlva használhatnánk csak Froyo-t, és az sem lenne teljesen hibátlan!Akksi:
(#19403) sing1ep1ayer már említett, hogy az ébresztő a ludas az éjszakai 5-8 % akksi esésnek.
Én is ezt tapasztaltam,de kicsit pontosítok rajta.
Tegnap délután 4-kor letettem a telefont. Aludt este 11-ig. 7 óra alvás után semmit nem csökkent az akksi, 100 %-on volt 4-kor is és este 11-kor is. Pici nyomkodás éjfélkor fekvés előtt 94 %. Gyári, alap ébresztő bekacsol. Reggel 10-kor ébresztett, rögtön kinyomtam. Akksit néztem: 88 %. Eléggé az a gyanúm, hogy a beépített ébresztő kajálja meg éjszaka alatt a kb 5 %-ot. Most egész nap nem fogok hozzányúlni, kíváncsi leszek az eredményre. Ha nem esik max 1-2 %-ot, akkor tuti hogy a beépített ébresztő a ludas, ami viszont ismét gáz..
2.1 droid még mindig. 2G, wifi, gps kikapcsolva, viszont cellainfo alapján történő helymeghatározás be.
Másnál hasonló tapasztalat? A Rom-ot is írjátok már oda, meg hogy melyik ébresztő app-al, meg repülő mód, vagy sem. Mert ez nem mind1...[ Szerkesztve ]
-
heady91
tag
Valakinek volt olyan, hogy mondjuk éppen a marketet böngészte, bejött egy hívás, de nem lehetett felvenni, mert nem jelent meg, csak csörgött a cucc? Mert nekem most egymásután kétszer is volt ilyen, és a híváslistában még nyoma sincs.
XBOX Live Gamertag: FunnyMixer91 || Nexus 7 || NOKIA Lumia 920 Red
-
Jamesch
tag
Olyant lehet hogy egy processznek a prioritását megnövelni?
Egész konkrétan a zene lejátszásra gondolok, sokszor megakad egy pillanatra a zene. Nem halok bele mert nem vészes, de idegesítő és hát egy 600MHzes proci tudjon már rendesen mp3at dekodolni.
Mégvmi: a főzött ROMokban általában tweakelve van a Market teljes elérésre? Értem ez alatt pl hogy a fizetős cuccokat is lehet látni? Van amit meg is vennék akár, de ugye így esélytelen.
Ja és |V|etal !!! |,,|¸
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, az első hsz-ben lévő 2.2es romok közül melyik az, amelyiken a legtöbb funkció működik, és amelyik a legstabilabb/legjobban használható a hétköznapokban?
Ha ezt a csodazip-et felrakom, és utána egy 2.2es romot, akkor a ram visszacsökken, vagy marad a teljes?
Köszi
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Saccco
nagyúr
válasz _X10Dead_ #19124 üzenetére
BlueGingerBread Theme Thin Circle Mod - by Sacc
Akku kijelzés:
(#19169) Mercutio_:
Lépésről lépésre alakul a dolog.
Majd beledobom akkor azokat is.(#19360) Cimi86:
Tegnap készültem el a saját RLS5 variánsommal, de akkor már fel sem teszem. Csinálok a 6ból egyet.(#19411) orrlyuk:
Ha csodazippet felteszed az visszaállítja a particiós táblát.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Bazijoe73
senior tag
Ezzel a Titanum Backup-al hogy tudom vissza álítani a dolgokat??? Mert amit az előző rommal készítettem zip fájlt azzal semmit se tudok kezdni??? Probáltam már recovery modban is.
Samsung Galaxy S5 Rootolt
-
HRicky
tag
Hello!
Valaki aki esetleg olvassa a fórumot és Szombathelyen vagy környékén lakik az kérem írjon nekem!
-
madahun
csendes tag
van olyan 2.2 amiben automatikusan be van kapcsolva a hardveres gyorsítás??
vagy melyik a legjobb játékra??(mármint 3d-shez ) -
laca.1
aktív tag
no már van sd--nyomtam recrovba egy sd format és vissza ált minden az eredeti állapotba .most szeretnék egy audio boost mindegy melyiket teszem föl??légyszi segítsetek köszi.
-
Zirowe
nagyúr
-
energy_
senior tag
am nem azér de ahogy néztem rls6 mindent külön kel rá telepiteni hwuit is vagy mit meg az ahb-t is amiről szintén nem tudom micsoda de elözőekben alapból benne volt nem?
sacco:mire végzel rls6 al már 7 lesz
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Formula-1
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Vezeték nélküli fülhallgatók