Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz Patice #3977 üzenetére

    Pár napja kipróbáltam az iFi nano iUSB3.0 tápot a FiiO E10 (első generációs) előtt. Igazából nem tudtam megítélni, hogy milyen hatással volt a hangra, mert folyton akadt a hang. Nem tudom pontosan mi volt a gond, próbáltam kikapcsolni a SoX resamplert a Foobarban (mert azt használom a 24/96 limit miatt), vagy növelni/csökeknteni a buffer méretét, WASAPI event/push mód külön bufferét is, de csak rosszabb lett a végeredmény (jobban szaggatott). Nem sikerült még rájönnöm, hogy ez ilyen és nem szereti egymást a két cucc, vagy beállításprobléma.

    A másik érdekes dolog: médialejátszónak betettem a nappaliba ideiglenesen egy S905-ös boxot (Nexbox A95X), amíg a HTPC-t újrarakom multiboot rendszerben. A médiaboxszal (LibreELEC-kel) is szépen együttműködik az iFi, izgalmas, dinamikus hangja lett ezzel a kütyüvel is a filmeknek, de azért érezni, hogy nem túl tiszta, amiből kiindul: jóval idegesebb (jitteresebb?) hangú az egész és büntet, ha szar a forrás hangja (főleg ha MP3-ba tömörítve), elsőre meglepő volt, hogy milyen jól szól, aztán pár perc múlva már húztam a szám nagyobb hangerőn --> megnövekedett torzítás. Zenével is kipróbáltam és érdekes, hogy itt is folyton recsegéseket, mikroakadásokat hallottam, bármilyen felbontású zenével. Tippeltem arra, hogy a 48 kHz és többszörösei jobban fekszenek majd neki, de nem, azok is megreccsennek, de talán ritkábban, mint a 44,1 kHz és társai. Fura.

    A HTPC-n a "Ping-Pong" kártyával semmi ilyesmit nem tapasztaltam se filmen, se zenén. Minden vaj sima, selymes, kellemes, lágy, hosszan hallgatható és ugyan akkor szórakoztató, figyelem fenntartó, részletes. --> Itt az ideje, hogy a HTPC házát moddingoljam és csináljak az extra USB kártyának kivágást a hátlapon. :))

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák