Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ledgeri

    nagyúr

    válasz Flowtation #6492 üzenetére

    Az én kérdés, javaslat pakkom:
    Az OBS, vagy ezzel megegyező program azért kell, mert ez végzi a stream szolgáltatásoknak fogyasztható formátumban való továbbítást -ha a hdmi-vel kell mókolni- de alapból is, lehet benne záró képet nyitó képet csinálni... szerintem inkább mint egy alap youtube webcam stream...
    A kamera képe, eljut a PC-re, a szoftver csomagol, és továbbítja a streaming szolgáltatás felé... -csak lépéselemzéshez írtam ki:

    Amit tudsz most tesztelni egyből, hogy van-e akadályod ezen az úton, hogy pl egy meglévő videót, beállított OBS-en keresztül -akár nem is a tervezett fiókon- youtube-ra streamelsz.
    Így meg tudod nézni, hogy a kódolás mennyire terheli a laptopot (Milyen laptop?), a tervezett adatfolyam a netet (Kábel, wifi?), és hogy ennek a vége milyen minőségben jelenik meg a túlvégen az eredetihez képest.
    A kamerával is mehetsz egy kört: Mivel HDMI kimenete van, az tudod-e ellennőrizni most, hogy jó jelet ad-e, jó felbontású az adott kép, meg pl le tudod-e venni róla a HUD elemeket (felvételből perc hátra, akku stb)... pl TV-re kötve. -ha csak a HDMI opció maradna...

    Ami nagy kérdés: Ha végig nézed a kamera menüjét, van-e bármi jele annak, hogy az tud-e USB-n keresztül videót nyomni? USB mód vagy valami?(Próbálhatod alapból, ha lehetséges számítógéphez csatolt állapotban is, vagy kikapcsolt álapotban csatlakoztatni, majd bekapcsolni... Ezek mind előhozhatnak extra menüket... ez csak tipp)
    Mert ha nem, akkor kell egy valami extra eszköz, ami HDMI bemenetként forrásként szolgálhat a laptop számára, mivel a laptopos HDMI az csak kimenet! Az is különböző árakban van, különboző minőségben. (Kb valami ilyesmi Keresésnél figyelj, hogy HDMI bemenet legyen!

    Emellett még olyan beállítások kérdésköre is felmerül, hogy ha felkerül a netre az anyag, akkor rögzüljön-e ott (ha már ne felvétel..) stb-stb.

    DE SOS-ben tényleg: laptop a szószék felé, laptop-webcam youtube-bal, és kész.
    A HDMI-s kaland meg pici befektetéssel számolandó mindenképp, de sokkal jobban igényre szabható, és minőségibb!

    // #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

Új hozzászólás Aktív témák