Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz Patice #4778 üzenetére

    Ezt csináltam. Csak ext4 lett belőle és nem tudom Win alatt az hogy megy, bár lehet, hogy SMB-n megosztva mondjuk mindegy? :F

    A másik ami miatt a fordított gondolat merült fel bennem, hogy hátha gyorsabb lenne hálózati, de fizikailag nem VM-esitett HDD. Olvastam - és logikus is - hogy a VM alá gyártott virtuális lemez azért lassabb lesz, mint a fizikai. Kérdés, hogy mennyivel...

    Egyébként a telefonos elérésem már megoldotta az XPE. Rájöttem, hogy a Windows SMB a szánalmasan szar. Ill ezek együttállása a klienssel/SMB verzióval. ?
    Konkrétan az volt a bajom, hogy minden droidos app 700kB/s-et tud SMB-n a Windows felé.
    FTP szerverre megy az 5-7MB/s bármilyen droidos app-ból. (Csak FTP-re meg nem találtam megfelelő szinkronizáló programot.)
    Most XPE-n az FTP szintén 5-7MB/s telefonról. De itt a sima SMB megosztásra is megy ugyanez a sebesség több app-ból is. Az utolsó csavar, hogy a képszinkronizáló app-ból csak 2.5MB/s megy. De ez is jobb, mint a kiindulási sebesség.
    Mondjuk így utólag, látva, hogy az app-ban is lehet vmi, gyanítom Windows alatt is meg lehetne hekkelni az SMB paramétereket, hogy ne csak ennyit tudjon. ?

    @XuChi
    "Vmware alatt van valamilyen hátrányom, ha az xpenology-nak fizikálisan odaadom a 2tb hdd-t?"
    "És ezt így hogy?!" :) Lehet Virtualbox alatt is fizikailag átadni a VM alá HDD-t? Ha ez menne az lenne a legjobb. Akkor futna fizikai HDD-kkel VM-en az XPE és mellette Windowson maradna a Kodi, utorrent ami az XPE-ről/re.

    @Casoli, köszi. Akkor jó így a tárhely ezek szerint.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák